Thomas Kamps

Thomas Kamps

KWALIFICATIES:

  • Meer dan 29 jaar ervaring op het gebied van de ontwikkeling, optimalisatie en validatie van reinigingsprocessen in de farmacie, biotechnologie en de persoonlijke verzorgingssector
  • 8+ jaar Global Corporate Account Manager voor de farmaceutische industrie
  • Studeerde af in voedseltechnologie; focus op de technologie van persoonlijke verzorging en reinigingsmiddelen
  • 4 jaar lid van de ​​​​​​​Deutsche Gesellschaft für wissenschaftliche und angewandte Kosmetik e.v. (Duitse vereniging voor wetenschappelijke en toegepaste cosmetica)
  • Externe spreker op verschillende externe seminars, waar hij lezingen gaf over onderwerpen als industriële hygiëne, bedrijfshygiëne en reinigingsvalidatie in de farmaceutische en cosmetische industrie

Thomas Kamps
Global Team Lead, Technical Consulting CIP/COP LS

Thomas is een expert op het gebied van reinigingsprocesssen, reinigingsvalidatie en productietechnologie. In de functie van Global Team Lead Technical Consulting CIP/COP LS leidt Thomas een team dat wereldwijd technologisch advies geeft over het optimaliseren van reinigingsprocessen aan fabrikanten van farmaceutische, API-, biotechnologische en lichaamsverzorgingsproducten. Thomas heeft 29 jaar ervaring in het adviseren en optimaliseren van reinigings- en ontsmettingsprocessen in deze industrieën.

In zijn vorige rol als Global Corporate Account Manager bij Ecolab Life Sciences heeft Thomas zijn kennis gebruikt in zijn contacten met 6 wereldwijde farmaceutische bedrijven uit de top 10. Hij is een expert in het valideren van productcontactoppervlakken voor alle soorten farmaceutische productie-equipment.

Hij heeft ervaring met het actie ondernemen op bevindingen van officiële inspecties met betrekking tot reinigingsprocessen binnen deze grote farmaceutische bedrijven, hij is deskundig in het implementeren van CAPA-plannen om herhaling te voorkomen en ondersteunt deze bedrijven bij het implementatieproces.

Thomas levert ​​regelmatig bijdragen aan presentaties en workshops als spreker op externe seminars en tijdens door Ecolab georganiseerde evenementen. Als opinieleider binnen de industrie spreekt Thomas over verschillende belangrijke thema's, waaronder industriële hygiëne, bedrijfshygiëne en reinigingsvalidatie in de farmaceutische en cosmetische industrie.

De onderstaande artikelen zijn door Thomas geschreven:

  • Grundlagen und Anwendungen von Reinigungs - und Desinfektionsverfahren (Pharma Technologie, Gute Hygiene Praxis, Editio Cantor Verlag Aulendorf, 2000);
  • Kurzer Prozess (PROCESS Pharmatec 3/2001, Vogel Life Science Medien)
  • Ontwikkelen micro-organismen weerstand tegen antimicrobiële biociden? (Mede-auteur, IFSCC Magazine vol.3, no 2 / 2000)