100 Jaar innovatie

Al meer dan 100 jaar wordt Ecolab gedreven door een niet-aflatend streven naar wetenschappelijk onderbouwde innovatie, ongeëvenaarde service en een blijvende toewijding aan het beschermen van mensen en de hulpbronnen die van vitaal belang zijn voor het leven. Terwijl we terugkijken op een eeuw aan teamprestaties van wereldklasse, blijft onze focus gericht op de toekomst en het leveren van 100% positieve resultaten voor onze klanten, gemeenschappen en de planeet.

100% Positieve impact

Geen enkel bedrijf haalt 100 jaar zonder een duidelijke visie en missie. En onze Protecting What's Vital™ is onze inspiratie. Elk jaar was een kans om nieuwe ervaring op te doen, nieuwe markten te betreden, nieuwe problemen op te lossen en nieuwe visies aan tafel uit te nodigen. Klanten en partners van over de hele wereld vertrouwen op onze wetenschappelijk onderbouwde oplossingen om hun grootste uitdagingen te overkomen. Onze legendarische geschiedenis heeft ons gemaakt tot wie we zijn en een nalatenschap van wereldgoed tot stand gebracht. Die basis voedt onze motivatie om dit belangrijke werk de komende 100 jaar voort te zetten.Innovatie die impact heeft

Klanten verwachten dat Ecolab innovaties ontwikkelt die hun activiteiten verbeteren, bedrijfsrisico's verminderen en toonaangevend zijn in de sector. In de loop der jaren hebben de producten, programma's en diensten van het bedrijf klanten geholpen met:
• Waarborgen van voedselveiligheid
• Bereiken van bedrijfsefficiëntie
• Aanpakken van volksgezondheidskwesties
• Verhogen van arbeidsefficiëntie
• Verlagen van impact op het milieu
• Besparen van water en energie
• Verlengen van de levensduur van activa
• Verminderen van verpakkingsafval
• Verbeteren van veiligheid voor werknemers en klanten


Een geschiedenis van service, wetenschap en duurzaamheid

Ecolab Technician pouring Ecolab product into equipment

De jaren 1920

Een vaatwasmiddeldispenser die afval vermindert, is onze eerste stap in een lange en succesvolle reis naar duurzaamheid, iets dat centraal blijft staan in alles wat we vandaag de dag doen.

Ida Koran on the phone

De jaren 1960

Ida Koran, de eerste werknemer van Ecolab, richt de Ida C. Koran Foundation op om werknemers te helpen in tijden van financiële moeilijkheden en om studiebeurzen aan hun kinderen te verstrekken. Ida's harde werk, vooruitziende blik, vrijgevigheid en onwankelbaar vertrouwen in Ecolab creëerden een erfenis die de levens van werknemers en gepensioneerden van Ecolab over de hele wereld blijft beïnvloeden.

Ecolab technician from the 1970s reviewing equipment documentation

De jaren 1970

Onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid breiden zich uit met de ontwikkeling van nieuwe producten gericht op het recyclen van natuurlijke hulpbronnen, het hergebruik van synthetische materialen en het verminderen van voedselverspilling. Hooggeconcentreerde wasmiddelen bezorgen klanten een betere reiniging en helpen hen ook om energie te besparen.

Nalco Water Responsible Care Program

De jaren 1980

Nalco Water is medeoprichter van het Responsible Care®-programma, een initiatief van de American Chemistry Council dat ervoor zorgt dat chemische fabrikanten werken met gezondheid, veiligheid en milieubescherming als topprioriteit. Nalco ontwikkelt Porta-Feed, een herbruikbaar en navulbaar chemicaliënafgiftesysteem dat de noodzaak elimineert om chemicaliën rechtstreeks te hanteren en het aantal chemicaliënvaten vermindert dat naar stortplaatsen wordt gestuurd.

Ecolab technician in a power plant

De jaren 2000

Ecolab begint met het uitvoeren van onafhankelijke duurzaamheidsrapporten om transparant te zijn en verantwoording af te leggen over de impact op het milieu. Met innovatieve projecten zoals de 3D TRASAR™-technologie van Ecolab en de Water Risk Monetizer worden klanten geholpen om hun waterverbruik te minimaliseren en de operationele kosten te optimaliseren.

Nalco Water ontwikkelt een waterbeheerplan om klanten te helpen het risico op legionella-uitbraken in koel- en drinkwatersystemen te verzachten en verkleinen. Deze proactieve aanpak richt zich op analytische pathogenenanalyse, strategieën voor beheersing op de lange termijn en herstel op korte termijn.

Floodplain with sky and water

De jaren 2020

Nadat we onze milieudoelen in de jaren 2010 hadden overtroffen, stelden we onze 2030 impactdoelen op die zijn gericht op de positieve verandering die we willen creëren voor ons bedrijf, onze gemeenschappen, onze klanten en het milieu.

Als gevolg van onze inzet voor diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie nam het aantal vrouwelijke en BIPOC-managers met 50% toe en zijn 35% van alle nieuwe medewerkers mensen van kleur.

Ecolab sluit zich aan bij de U.N. Global Compact-bedrijvenambitie van 1,5⁰C en is medeoprichter van de Water Resilience Coalition, het initiatief vanuit het bedrijfsleven van het CEO-watermandaat van de United Nations Global Compact. Deze toezeggingen hebben tot doel de wereldwijde waterstress bovenaan de bedrijfsagenda te plaatsen, de wereldwijde koolstofuitstoot te verminderen en duurzamere manieren van zakendoen te bevorderen.

Dankzij de focus op het beschermen van vitale hulpbronnen kon Ecolab tijdens een wereldwijde pandemie voorzien in kritische reinigings- en desinfectiebehoeften. Het Ecolab Science Certified™-programma creëert een nieuwe wereldwijde standaard voor reinheid en geeft consumenten het vertrouwen om terug te keren naar de plaatsen waar ze eten, verblijven, werken en ontspannen.

Een eeuw van groei

Groei, innovatie en een sterke toewijding aan klantenservice stonden centraal in het verhaal van Ecolab.

47000

Gecombineerde verkoop- en servicemedewerkers, wetenschappers, ingenieurs en technische specialisten

9080

Actieve patenten die Ecolab heeft sinds 2000

170

Landen geholpen via strategische overnames, joint ventures en agressieve bouwprogramma's


Waar uitdagingen zijn, zien wij kansen:

Energy Technology Experts

We zijn wereldwijd toonaangevend op het gebied van duurzaamheid.

Ecolab set out to develop a better antimicrobial solution using peroxyacid chemistry

We zijn onverbiddelijke innovators;
We kijken altijd vooruit.

Man and woman inspect facility to ensure sustainable operations - Ecolab

We produceren positieve resultaten voor mensen, bedrijven en de planeet.

100 jaar innovatie heeft de basis gelegd voor het opbouwen van de volgende eeuw van 100% positieve groei.

Een 100% positief bedrijf zijn, vereist een collectieve inspanning - het is een mentaliteit die onze medewerkers, klanten en gemeenschappen vooruit stuwt. Onze 2030 impactdoelen zijn een weerspiegeling van onze voortdurende inzet voor een 100% positieve toekomst.

Bekijk onze 2030 impactdoelen