1. Home
  2. Expertise en innovatie
  3. Klimaat

Onze visie op het klimaat

Een urgent wereldwijd probleem aanpakken
Klimaatverandering vindt nu plaats. Verantwoordelijke bedrijven zijn vastbesloten om hun steentje bij te dragen aan de aanpak. Ecolab helpt ze hun koolstofuitstoot te verlagen door nieuwe besparingsmogelijkheden te ontdekken en het water- en energieverbruik te beperken. Het is een win-win situatie: bedrijven die minder water, energie en hulpbronnen verbruiken, besparen ook kosten.  

Een verantwoorde manier voor de toekomst vinden
Bedrijven ondervinden nu al de effecten van klimaatverandering. Als ze samenwerken met Ecolab, kunnen ze dit toenemende risico beheersen, flexibele activiteiten opzetten en duurzame groei veiligstellen in een veranderende wereld.  Dit helpt gemeenschappen en het milieu te beschermen en het is wat consumenten, investeerders en andere belanghebbenden verwachten en waar ze recht op hebben.

Wat wij zelf doen
Ecolab heeft zich als doel gesteld om de koolstofuitstoot met 50% te verminderen per 2030 en tot klimaatneutraal te reduceren in 2050. Sinds de eeuwwisseling hebben we steeds ambitieuzere klimaatdoelen gesteld en hebben we die altijd behaald of overschreden. Hoewel we de grootste bijdrage leveren via onze klanten, zijn we vastbesloten om binnen ons eigen bedrijf voorop te lopen als het om klimaatmaatregelen gaat.

 

ADM photo shoot used in CSR
Doelen in de klimaat-pijler

De belangrijkste bijdrage leveren we via onze klanten.

In 2019 hebben we ze geholpen 28 biljoen BTU aan energie te besparen en 1,5 miljoen ton aan uitgestoten broeikasgas te vermijden.

Het is ons doel om in 2030 klanten te helpen CO2-neutraal te worden door de uitstoot van broeikasgassen te verlagen met 4,5 miljoen ton.


Gerelateerde succesverhalen

Hoe we bedrijven helpen hun klimaatdoelen te behalen

No Events found

Naar een CO2-neutraal Ecolab

Ecolab neemt deel aan de Business Ambition for 1.5⁰C, een groep grote ondernemingen die hebben toegezegd hun steentje bij te dragen om de klimaatverandering op of onder 1,5⁰ Celsius boven het pre-industriële niveau te houden.​​​​​​​

Om hieraan te voldoen, nemen we de volgende maatregelen:

  • Onze vloot servicevoertuigen gaat elektrisch rijden
  • We kiezen voor 100 hernieuwbare energie in onze activiteiten wereldwijd
  • We breiden de energiebesparingsprojecten in onze fabrieken, kantoren en activiteiten wereldwijd uit
  • We werken samen met onze partners in de toeleveringsketen om even ambitieuze klimaatdoelen vast te stellen


Gerelateerde perspectieven

No related blog articles were found.


Buiten koolstof: hoe we allround klimaatbestendigheid opbouwen

Als het om het beschermen van het klimaat gaat, is het verlagen van de koolstofuitstoot de hoogste prioriteit. Maar een bepaalde hoeveelheid verandering ligt al vast voor toekomstige decennia. Daarom helpen onze diensten bedrijven met succes actief te blijven in een warmere, drogere wereld.

waterapplication
Water

Waterschaarste is een van de gevolgen van klimaatverandering. Ecolab helpt bedrijven wereldwijd meer te doen met minder water.

foodmarket
Voedsel

Stijgende temperaturen en extreem weer maken het lastiger om veilig voedsel te verbouwen, te vervoeren, op te slaan en te bereiden. Ons aanbod helpt bij het garanderen van betrouwbare voedseltoeleveringsketens.

Healthcarereceptionarea550x310
Gezondheid

Van luchtvervuiling tot door water overgebrachte ziekten, klimaatverandering maakt van het behoud van de volksgezondheid een grotere uitdaging. De oplossingen van Ecolab helpen het fysieke welzijn van mensen te beschermen.


Onze klimaatpositieve oplossingen

No related solution pages were found.