Ecolab Life Sciences Expert

Rajnish Maharaj

KWALIFICATIES:

  • Bachelor in Microbiologie en Biochemie
  • 25 jaar ervaring met biociden, producten voor persoonlijke verzorging en voedselveiligheid
  • Vertegenwoordiger van Ecolab in de Britse branchevereniging voor schoonmaakproducten
  • Vertegenwoordiger van de verenigingen van de chemiesector in de werkgroepen van de Europese Commissie voor biociden

Rajnish Maharaj
Global Regulatory Affairs Lead

Rajnish is de wereldwijde leidinggevende op het gebied van regelgeving voor Ecolab Life Sciences. Rajnish zorgt voor duurzaamheid voor de Life Sciences-producten en door wereldwijde reguleringsstrategieën te ontwikkelen. Hij werkt samen met farmaceutische fabrikanten om inzicht te krijgen in alle regelgeving die betrekking heeft op het reinigings- en desinfectieportfolio van Ecolab.

Rajnish heeft een graad in microbiologie en biochemie behaald aan de Universiteit van KZN in Zuid-Afrika. Hij heeft verschillende functies bekleed op het gebied van regelgeving, O&O en de toeleveringsketen bij Ecolab en Unilever in het Verenigd Koninkrijk, Singapore, Nederland en Zuid-Afrika. Hij heeft gewerkt in de sector van de biociden, persoonlijke verzorging, huishoudelijke verzorging, voedsel en drank en in de farmaceutische sector.

Rajnish heeft samengewerkt met brancheorganisaties en autoriteiten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië-Pacific. Hij heeft vele functies in de brancheorganisatie bekleed; European International Association for Soaps, Detergents and Maintenance Products (A.I.S.E) - Voorzitter van de werkgroep duurzaam gebruik van biociden en vicevoorzitter van de werkgroep biociden. Hij vertegenwoordigde A.I.S.E. ook als vertegenwoordiger van de sector in de EU-groep voor de efficiëntie van desinfectiemiddelen en in de EU-groep voor de toelating en erkenning van biociden.

In Singapore was Rajnish hoofd Regelgeving (Zuid- en Zuidoost-Azië) voor Ecolab, terwijl hij de leiding had over de externe communicatie in de commissie voor reiniging en materiaalbescherming van de groep voor de energiesector en de chemische industrie.