Thomas Altmann

Thomas Altmann

KWALIFICATIES:

  • RDE Service Engineer & Cleaning Validation Manager
  • Meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van optimalisatie en validatie van reinigingsprocessen in de farmaceutica, biotechnologie en persoonlijke verzorging
  • Gecertificeerd levensmiddelenchemicus (Universiteit van Wuppertal, Duitsland)
  • Lid van ASTM E55 WK15778-team voor de ontwikkeling en validatie van reinigingsprocessen (nieuwe ASTM-standaard voor de validatie van risicogebaseerde reinigingsprocessen is gepubliceerd in maart 2018)
  • Actief lid van de Parenteral Drug Association (PDA)
  • Updates aan reinigingsvalidatieproces in technisch rapport 29 (2019)

Thomas Altmann
Global Technical Manager

Thomas is een expert op het gebied van reinigingschemie, reinigingsprocessen, reinigingsvalidatie en naleving van de regelgeving. Als Global Technical Manager geeft Thomas technisch advies over de optimalisatie van het reinigingsproces voor fabrikanten van geneesmiddelen, API's, biotechnologie en producten voor persoonlijke verzorging in Europa, het Midden-Oosten, Azië-Pacific en Afrika.

Thomas heeft 20 jaar ervaring met het adviseren en optimaliseren van reinigings- en ontsmettingsprocessen in de farmaceutische en biotechnologische sector, in de productie van API's en de sector van cosmetica/persoonlijke verzorging. Hij is een expert in het valideren van productcontactoppervlakken voor alle soorten farmaceutische producten en producten voor persoonlijke verzorging. Hij heeft ervaring met het aanpakken van de bevindingen van inspecties in verband met reinigingsprocessen en met het implementeren van CAPA-plannen om herhaling te voorkomen.

Thomas heeft de afgelopen vijf jaar meer dan 1500 reinigingsprogramma's/aanbevelingen ontwikkeld voor de farmaceutische sector en de sector van de persoonlijke verzorging. Hij levert geregeld bijdragen aan presentaties en workshops voor toonaangevende normeringsorganisaties: ISPE (International Society of Pharmaceutical Engineering), Informa LifeScience, VDMA en FDANEWS.

Thomas heeft veel bijgedragen aan de ASTM E55 WK15778-standaard voor ontwikkeling en validatie van reinigingsprocessen en publiceerde als coauteur gerelateerde artikelen in "Pharmaceutical Engineering" en "Pharmaceutical Online" en "Biotechnology Online". Voordat hij bij Ecolab aantrad, werkte Thomas in de gezondheidszorg/farmaceutische sector en voedingsindustrie.