Matt Cokely

Donald Singer

KWALIFICATIES:

  • Lid van het USP Microbiology Committee of Experts sinds 2000
  • Huidig voorzitter van de PDA Task Force
  • Lid van het European Pharmacopeia Group 1 Microbiology Committee
  • MA Microbiologie - University of Dayton
  • BA Biologie - Boston University
  • Meer dan 35 jaar ervaring in onderzoek, kwaliteitscontrole en kwaliteitszorg

Donald Singer
Senior Microbiology Consultant

Don Singer is een Senior Microbiology Consultant bij Ecolab en lid van de American Society for Quality. Don is lid van het USP Microbiology Committee of Experts sinds 2000. Momenteel is hij voorzitter van de PDA Task Force voor de herziening van het technische rapport (TR) genoemd, "Pharmaceutical Package Integrity Testing" en was medeauteur van het TR "Exclusion of Objectionable Microorganisms".

Don wordt een nieuw lid van het European Pharmacopeia Group 1 Microbiology Committee. Hij is een Certified Specialist Microbiologist (NRCM) en Certified Pharmaceutical GMP Professional (ASQ), en was voorheen Malcolm Baldrige National Quality Award Examiner. De carrière van Don omvat 35 jaar in onderzoek, kwaliteitscontrole en ervaring in de kwaliteitswaarborg in de farmaceutische, cosmetica- en voedselindustrieën.

Momenteel is Don ook adjunct-instructeur in het afstudeerprogramma over biofarmaceutische kwaliteit aan de University of Maryland Baltimore County.

Don wordt vaak uitgenodigd om te spreken over diverse onderwerpen en zal aanwezig zijn bij verschillende aanstaande wereldwijde en nationale evenementen over een verscheidenheid aan onderwerpen binnen de farmaceutische industrie. Als actief lid van vele brancheorganisaties kan Don adviezen geven over talloze uitdagingen waar de farmaceutische industrie mee geconfronteerd wordt.