Rachel Kirkham - Ecolab Life Sciences Expert

Rachel Kirkham

KWALIFICATIES:

  • Industrial Microbiologist
  • 30+ jaar ervaring in contamination control in de farmaceutische industrie en de sector van persoonlijke verzorgingsproducten
  • IRCA-geaccrediteerde GMP-auditor
  • Commissielid bij Pharmig

Rachel Kirkham
Director, Global Technical Consulting Contamination Control and Validation

Rachel heeft meer dan 30 jaar ervaring in contamination control, bij onder andere The Body Shop International, Tristel, Diversey en Ecolab Life Sciences.

Rachel's uitgebreide ervaring omvat de ontwikkeling van desinfecterende producten, technische service en commercialisering, ontwikkeling en toezicht van CMO-kwaliteitsprocessen, ontwikkeling van validatieprocessen voor cleanrooms en management van expertteams.

Ze was betrokken bij vele farmaceutische contamination control-projecten en voert regelmatig audits uit, geeft opleidingen en coördineert onderzoeken naar desinfectiemiddelen voor werkplekken in de farmacie.

In haar huidige functie geeft Rachel leiding aan een contamination control validatie-team dat deskundige technische ondersteuning biedt aan fabrikanten van farmaceutische en persoonlijke verzorgingsproducten, technisch advies geeft over reiniging en desinfectie en de implementatie van best practices begeleidt.

Als spreker geeft Rachel regelmatig technische lezingen over cleanroom control en validatie van desinfectiemiddelen. Als medewerker van de Pharmig-organisatie was ze betrokken bij de ontwikkeling van veel van de opleidingsmaterialen en -hulpmiddelen voor het toepassen van desinfectiemiddelen in de branche.