Bioquell ProteQ Modular VHP System

Bioquell ProteQ

Met dit mobiele, schaalbare systeem behandelt u uw faciliteit op bijna elk gebied en in elke ruimte. Bioquell ProteQ van Ecolab is voorzien van draadloze communicatietechnologie, ingebouwde beluchting en de optie om extra beluchting toe te voegen.

Voordelen van Bioquell ProteQ

Bioquell ProteQ is een uitstekende keuze voor alles van kleine laboratoria tot grote bioverwerkingsruimten en van routinematige toepassing tot noodsanering.

Krachtige verspreiding van waterstofperoxidedamp verkort de cyclustijden en meerdere eenheden kunnen draadloos in een netwerk worden geplaatst.

Gebruik Bioquell ProteQ voor:

 • Biofarmaceutische productiegebieden
 • GMP/GLP-certificering van laboratoria
 • Bioveiligheidslaboratoria 
 • Dierenvoorzieningen
 • Productiegebieden zoals RABS die moeilijk handmatig te reinigen zijn
 • Cleanrooms en wachtkamers


Waarom kiezen voor Bioquell ProteQ

Icon displaying Customized

Effectief

Waterstofperoxidedamp heeft een 6-log reducerend effect in een afgesloten gebied.

Puzzle icon

Geïntegreerd

Eén apparaat voor zowel verdamping als beluchting. Indien nodig kunt u extra beluchtingseenheden erin opslaan. Te gebruiken in bestaande faciliteiten zonder ingewikkelde aanpassingen.

Icon of finger pushing a button - easy to use

Eenvoudig

Draadloze verbindingen zorgen voor een snelle installatie en minder uitvaltijd. 1000-en vooraf gedefinieerde cycli kunnen hiermee worden opgeslagen en uitgevoerd.

Icon of a clipboard - Compliant

Conform

Thermische en pdf-afdrukken van belangrijke cyclusgegevens; 21 CFR Part 11-conform audittracé beschikbaar.

Componenten en installatie van Bioquell ProteQ

Componenten:

 1. De hoofdstructuur van het systeem omvat:
  • Het waterstofperoxide-dampdistributiesysteem voor ruimtes tot 400 m³ (afhankelijk van indeling, belasting en omgevingsomstandigheden).
  • Twee-flessenmodule met RFID-uitlezing voor correct laden, behandeling van grote volumes en het verzamelen van belangrijke gegevens.
  • Ingebouwde beluchting, wat een standaardfunctie is in elke Bioquell ProteQ-eenheid.
 2. In de draadloze bedieningsmodule zijn een thermische printer en een kleurenaanraakscherm met grafische interface gecombineerd.
 3. Extra beluchtingseenheden worden opgeslagen in de hoofdstructuur van het systeem.
Ecolab Bioquell ProteQ Components
Illustration of ProteQ room configuration

Installatie met meerdere systemen

U kunt tot drie Bioquell ProteQ-systemen tegelijk gebruiken vanaf een enkel hoofdregelpaneel, waardoor behandeling van grotere ruimtes eenvoudig wordt. Voor zones die meer dan drie systemen vereisen, kunnen meerdere hoofdregelpanelen worden gebruikt. Neem contact met ons op voor meer informatie.


Verwante producten en accessoires

Low Level Peroxide Sensor XAM-5100

Bioquell HPV-AQ

Deze voor 35% uit water bestaande waterstofperoxide-oplossing is wat de Bioquell L-4 gebruikt om waterstofperoxidedamp te produceren.

Bioquell Indicators

Bioquell BI's (biologische indicatoren)

Onze biologische indicatoren zijn gemaakt van Geobacillus stearothermophilus-endosporen en helpen u om een Bioquell-cyclus te valideren.

Bioquell_Room_CI.jpg

Bioquell Room CI's (chemische indicatoren)

Bevestig dat een Bioquell-cyclus de verwachte dampverspreidings- en -blootstellingsresultaten heeft gehad met deze gemakkelijk af te lezen chemische indicatoren. Een chemische strip reageert op een Bioquell-cyclus en verandert van kleur om te correleren met de verwachte werkzaamheid van de cyclus. Voor gebruik in kamers en besloten ruimtes van 10 m3 en groter.

Extra beluchtingseenheden

Extra beluchtingseenheden

Extra beluchtingseenheden kunnen aan de Bioquell ProteQ worden toegevoegd voor dampverspreiding en verdere beluchting, wat resulteert in snellere cycli. Deze eenheden worden draadloos verbonden met het systeem. In het frame van de Bioquell ProteQ kunnen maximaal twee beluchters worden opgeborgen voor eenvoudig transport.

Bioquell_Low_Level_Peroxide_Sensor_XAM_5100.jpg

Laag-niveausensor voor peroxide (XAM-5100)

Deze sensor helpt u de niveaus van waterstofperoxide te beoordelen die overblijven na voltooiing van een cyclus. Het biedt een extra niveau van geruststelling die verder gaat dan de metingen die door het Bioquell ProteQ-systeem worden gegeven.

Bioquell Validation

Validatie

Om aan de wettelijke vereisten te voldoen, moet u mogelijk het bewijs leveren dat uw oplossing voor bio-decontaminatie naar behoren werkt. Ecolab biedt getrainde technici en de validatiedocumentatie die u nodig heeft om aan de regelgeving te voldoen.

Doctor working on a sensitive equipment in a cleanroom

Zelfs te gebruiken op gevoelige elektronica en equipment

Onze waterstofperoxidedamp is hard voor microbiële oppervlakteverontreinigingen, maar zacht voor elektronica en apparatuur. Anders dan bij bespuiten en afvegen zijn er geen extra stappen nodig om resten te verwijderen. Wanneer u ruimten met moeilijk te reinigen apparatuur biologisch moet ontsmetten, is Bioquell ideaal. Voordat u Bioquell op uw elektronische apparatuur gebruikt, dient u contact op te nemen met de fabrikanten om de compatibiliteit te bevestigen.


Veelgestelde vragen over  Bioquell ProteQ

Kan de Bioquell ProteQ mijn HVAC regelen?
Ja. Het systeem kan via spanningsvrije contacten met uw BMS communiceren om de voortgang van de cyclus aan te geven. Het BMS kan dan uw HVAC dienovereenkomstig regelen.

Wat als de draadloze verbinding in mijn gebouw niet meer werkt?
Hoewel dit uiterst zeldzaam is, kunnen we, als deze situatie zich voordoet, een draadloze bereikvergroter leveren om ervoor te zorgen dat u cycli zonder onderbreking kunt uitvoeren.

Neem contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in de hulp van Bioquell ProteQ voor uw faciliteit? Gebruik dit formulier om een offerte aan te vragen en we nemen binnenkort contact met u op.

Contact opnemen met Ecolab Life Sciences

Ecolab Life Sciences is een vertrouwde partner voor kwaliteit, veiligheid en efficiëntie in biofarmaceutische productie. Neem contact met ons op als u wilt weten hoe wij u kunnen helpen uw doelen te bereiken en te voorzien van de meest geavanceerde middelen.

* geeft verplicht veld aan

Door 'Ja' aan te vinken, stemt u ermee in dat Ecolab u via e-mail kan contacteren met promoties, updates en andere informatie. Als u uw klantrelatie wilt voortzetten zonder marketingcommunicatie te ontvangen, kunt u uw gegevens doorgeven zonder dit vakje aan te vinken.

Zorgen over gegevensbescherming? Bekijk ons privacybeleid.