RBDS van and products.

Bioquell Rapid contamination control service

Heeft u een betrouwbare strategie voor besmettingscontrole nodig in uw laboratorium of productiefaciliteit, maar beschikt u niet over het personeel en de apparatuur om deze uit te voeren? Bioquell Rapid contamination control service van Ecolab is het antwoord.

Deze all-inclusive service regelt elk aspect, of u nu een paar kleine ruimtes of een heel gebouw door ons wilt laten behandelen.

Voordelen van Rapid contamination control service

Bioquell Rapid contamination control service is een alles-in-één service, inclusief planning, coördinatie, installatie, apparatuur, cyclusverificatie en gedetailleerde rapportage.

Onze bekwame technici werken met u samen om een protocol op maat te maken dat voldoet aan de vereisten van uw laboratorium of productiefaciliteit.

Rapid contamination control service is ideaal voor:

 • Gecontroleerd inperken van noodsituaties 
 • Laboratoria op bio-veiligheidsniveau 2, 3 en 4
 • Inbedrijfstelling na de bouw van een nieuw gebied
 • Onderzoeksgebieden
 • Farmaceutische productiegebieden
 • Jaarlijkse stillegging voor gebiedsonderhoud

 


Waarom voor Bioquell Rapid contamination control service kiezen

Gears icon

Efficiënt

Ons bekwame team zorgt voor een snelle installatie en doorlooptijd, inclusief noodhulp.

Award icon

Effectief

Waterstofperoxidedamp heeft een 6-log reducerend effect in een afgesloten gebied.

Puzzle icon

Flexibel

Behandeling op maat voor elke locatiegrootte of projectomvang. Technici zijn beschikbaar in het weekend, op feestdagen en tijdens de daluren om u te helpen zo snel mogelijk weer volledig aan de slag te kunnen.

Tools icon

Geïntegreerde

Ontwerp en flexibiliteit sluiten aan bij uw bestaande proces, preventief onderhoud en calamiteitsplannen.

Componenten van Bioquell
Rapid contamination control service

 1. Verdampers zijn strategisch geplaatst om de waterstofperoxidedamp uit te stoten. Deze kunnen worden gekoppeld aan meerdere generatoren om grote gebieden te bestrijken.
 2. Eenheden voor beluchting- en verdeling helpen de waterstofperoxidedamp te verspreiden aan het begin van de cyclus en snel te verwijderen in het eindstadium.
 3. Regelpaneel verbindt meerdere verdampers, omgevingsbewakingsapparatuur (niet afgebeeld) en eenheden voor beluchting vanaf één enkel apparaat.
 4. Draagbare detectoren voor waterstofperoxidedamp worden gebruikt om routinecontroles uit te voeren tijdens een cyclus, om er zeker van te zijn dat er niet wordt gelekt buiten het behandelde gebied.
Illustration of Bioquell RBDS system components.


Bekijk het RBDS-proces

Bioquell Business Continuity Service

In de farmaceutische en biologische productie kan een verontreiniging leiden tot inkomstenderving, medicijntekorten voor patiënten en zelfs een sluiting van uw faciliteit. De snelste manier om een verontreinigingscrisis onder controle te krijgen, is door voorzorgsmaatregelen te nemen.

Bioquell Business Continuity Service is een versie van Bioquell RBDS. Deze service is ontworpen voor grote organisaties die zo goed mogelijk voorbereid willen zijn op gevallen van verontreiniging, zodat ze snel kunnen reageren.


Rapportage en bevestiging

Bioquell technician showing a clipboard

Bioquell RBDS levert een compleet eindrapport dat een 6-log zuivering bevestigt van de ruimtes en oppervlakken die we voor u hebben behandeld.

Elk rapport bevat de metingen van onze intern geproduceerde, hoogwaardige biologische en chemische indicatoren (BI's en CI's). Onze BI's zijn gemaakt van Geobacillus stearothermophilus-endosporen om betrouwbare resultaten te garanderen bij het valideren van een 6-log microbendodend effect van het bio-decontaminatieproces. Bioquell CI's hebben een speciaal samengestelde reactieve kleurstof om realtime indicaties te geven van de bio-decontaminatieservice.

Ons rapport omvat ook:

 • Gedetailleerde cyclusparameters en -grafieken
 • Omgevingscondities voor en na het verdampen
 • Incubatiegegevens van de biologische indicatoren
 • Kaarten met de plaatsing van alle equipment en indicatoren
 • Equipment-calibratiegegevens
 • Analysecertificaten voor alle gebruikte producten


Veelgestelde vragen over Rapid contamination control service

Moet ik het hele gebouw afsluiten tijdens het proces?
Doorgaans kunt u aangrenzende werkgebieden blijven bezetten zonder onderbreking. Als onderdeel van het proces gebruiken we gespecialiseerde sensoren om te zorgen dat er geen waterstofperoxidedamp naar aangrenzende gebieden lekt.

Hoeveel tijd heeft Bioquell nodig voor het behandelen van mijn gebied?
Elke situatie is uniek. We werken met u samen om het gebied te beoordelen en een schatting van de tijd te geven.

Kan ik mijn equipment in het gebied laten?
Ja, en we raden u aan dat te doen. Als u apparatuur eerder verwijdert en vervolgens weer terugbrengt in de ruimte, bestaat het risico dat er opnieuw besmetting ontstaat. Bioquell-technologie is gebruikt op gevoelige elektronica zonder nadelige gevolgen.

Ik hoef alleen apparatuur te behandelen, zoals de binnenkant van mijn BSC, vriesdroger of isolator. Is dit een optie?
Ja. Neem contact met ons op voor nadere informatie.Bioquell BQ-50

Over waterstofperoxidedamp

Tijdens een cyclus van bio-decontaminatie vult Bioquell-technologie een afgesloten gebied met waterstofperoxidedamp die voor 35% uit water bestaat. In slechts één cyclus zorgt deze damp voor een 6-log sporendodende werking op blootgestelde oppervlakken. In tegenstelling tot chemische sterilisatiemiddelen die giftige resten kunnen achterlaten, wordt waterstofperoxidedamp afgebroken tot water en zuurstof zodra de bio-decontaminatiecyclus en beluchting is voltooid.

Neem contact met ons op

Heeft u een all-inclusive service nodig voor uw faciliteit? Gebruik dit formulier om een offerte aan te vragen voor de Bioquell Rapid contamination control service van Ecolab.

Contact opnemen met Ecolab Life Sciences

Ecolab Life Sciences is een vertrouwde partner voor kwaliteit, veiligheid en efficiëntie in biofarmaceutische productie. Neem contact met ons op als u wilt weten hoe wij u kunnen helpen uw doelen te bereiken en te voorzien van de meest geavanceerde middelen.

* geeft verplicht veld aan

Door 'Ja' aan te vinken, stemt u ermee in dat Ecolab u via e-mail kan contacteren met promoties, updates en andere informatie. Als u uw klantrelatie wilt voortzetten zonder marketingcommunicatie te ontvangen, kunt u uw gegevens doorgeven zonder dit vakje aan te vinken.

Zorgen over gegevensbescherming? Bekijk ons privacybeleid.