Bioquell Validation

Validatie voor
Biologische ontsmettingsservices

Bioquell van Ecolab zorgt voor robuuste documentatie voor procesvalidatie om aan de wettelijke vereisten te voldoen, en u bent ervan verzekerd dat uw biologische ontsmettingssysteem doeltreffend is.

 • Alle rapporten worden afgerond door een validatie-expert van Bioquell van Ecolab
 • Ons validatieproces neemt twijfel weg en maximaliseert uw productiviteit

Als u een systeem of service van Bioquell aanschaft, kunt u het niveau van validatie kiezen om aan uw wettelijke vereisten te voldoen. U kunt ook later validatieservices toevoegen, en de systemen hervalideren gebaseerd op uw operationele protocollen. Neem contact met ons op om te bespreken welke optie voor u het beste is.

Validatie van Bioquell is
Uitgebreid en accuraat

 1. Papierwerk voor regelgeving
  In de huidige werkomgevingen moet u strikte regelgeving volgen om ervoor te zorgen dat uw biologische ontsmettingsproces de beoogde log-reductie van micro-organismen bereikt. Een enkele "ijkcyclus" is niet voldoende om aan deze regelgeving te voldoen. Of het nu gaat om een luchtstroomcontrole en deeltjestellingen of volledige cyclusontwikkeling, Bioquell biedt volledige documentatie voor Bioquell-systemen en rapportage voor uw wettelijke vereisten.

 2. Training
  Praktijkoefeningen, persoonlijke training en e-learningopties geven u de vaardigheden die u nodig hebt om uw Bioquell-systeem te gebruiken en te onderhouden. Na de training is ons technische team beschikbaar om desgewenst ondersteuning te bieden.

 3. Installatiekwalificatie (IQ)
  Een Bioquell-systeem opzetten vereist expertise. Bioquell installeert en configureert uw biologische ontsmettingssysteem van begin tot eind. IQ bevestigt dat alle vereiste componenten aanwezig zijn. Inclusief essentiële documenten en kalibratiecertificaten.

 4. Operationele kwalificatie (OQ)
  Als Bioquell eenmaal uw systeemparameters geconfigureerd heeft, controleren we of het biologische ontsmettingssysteem aan de parameters voldoet. We bekijken en testen uw systeem om de eigen werking te authenticeren.

 5. Ontwikkeling van de gascyclus (GCD)
  We ontwikkelen snelle, efficiënte waterstofperoxide-dampcycli voor een 6-log sporendodende werking en die voldoen aan de procesvereisten. Om uw instellingen te optimaliseren, stellen we de parameters van een reeks live cyclussen in het doelgebied in.

 6. Prestatiekwalificatie (PQ)
  In PQ bevestigen we dat de cyclusparameters resulteren in minstens een 6-log dodende werking in een aangewezen ruimte, dat kan worden gereproduceerd. Zoals altijd zorgen wij voor volledige documentatie.

 7. IJkcyclus (PR)
  Dit is een optionele service om te bevestigen dat een reeks ontwikkelde cyclusparameters onder verschillende omstandigheden consistent blijft. Er worden biologische en chemische indicatoren gebruikt om de resultaten te bevestigen.

 8. Herkwalificatiecyclus (RQ)
  Bioquell biedt oplossingen voor het herkwalificatieproces, zo vaak als uw protocollen of wettelijke verplichtingen vereisen. We nemen de nodige stappen om te bevestigen dat eerder vastgestelde cyclusparameters van een GCD nog steeds doeltreffend en geldig zijn.