Ecolab Life Sciences Annex 1 image

Annex 1 - Wat voor invloed heeft het op uw reiniging en desinfectie?

De kerngebieden die beïnvloed kunnen worden door de nieuwe Annex 1-eisen zijn:

Reiniging en desinfectie - er wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen reiniging en desinfectie. Dit geeft meer duidelijkheid over de eisen voor validatie en de bewijslast voor desinfectieprocessen.

Gebruiksklaar - door steeds strengere voorwaarden voor filter- en watergebruik en algemene eisen voor het bewijs van steriliteit en performance, neemt de verplichting om desinfectiemiddelen uit concentraten te produceren aanzienlijk toe. Hierdoor zijn gebruiksklare producten een veel aantrekkelijkere optie, als de totale eigendomskosten worden meegenomen.

Residuen - door specifieke eisen voor de verwijdering van residuen en potentiële risico's van residuen voor producten en processen is er grote behoefte aan een risico-gebaseerde benadering van het management van residuen van desinfectiemiddelen.

Overdrachtdesinfectie - de nieuwe Annex 1 introduceert de behoefte aan een gevalideerde lijst van items die in het proces zijn overgedragen en de chemische producten die zijn gebruikt om deze items te desinfecteren. Alles wat niet op de lijst staat vereist controle en een risico-gebaseerde benadering van het bioburdenrisico.

Opleiding en validatie - er is een verhoogde eis van de training van operatoren, waaronder specifiek reiniging en desinfectie vallen.

Cleaning in Place (CIP) - De nieuwe Annex 1 somt een volledige lijst van vereisten op, die als onderdeel van iedere beoordeling op het gebied van single-use-technologie moeten gelden.

Op al deze gebieden kan Ecolab helpen, door individuele oplossingen en kwalitatief hoge en persoonlijke opleidingen en validatie te bieden door ons ervaren team van wereldwijde technische consultants.

Voor meer informatie kunt u terecht bij uw Ecolab-accountmanager of kunt u ons e-mailen op: infols@ecolab.com.

 

 

 

Technical expertise from tech experts
Technische expertise van industrie-experts

De Life Sciences-experts van Ecolab zijn gepassioneerd door patiëntenveiligheid, klantentevredenheid en naleving van de regelgeving. Wij bieden de fabrikant een partnerschap waarop hij kan vertrouwen met haalbare reinigings- en desinfectieprogramma's.