Afval wordt textiel; Ecolab introduceert nieuw professioneel reinigingstextiel dat voor 100 procent is gemaakt van gerecyclede vezels

Ecolab geeft als organisatie prioriteit gaan de gezondheid van mensen, de planeet en het bedrijfsleven en met nieuw professioneel reinigingstextiel dat voor 100 procent is gemaakt van gerecycled microvezel en katoen beoogt het de gezondheid van de planeet op de voorgrond te plaatsen.

15 april 2024
Group of sustainable mops and cloths

De Rasant® Planet-serie platte dweilen en Polifix Microclin Planet-serie microvezeldoeken van Ecolab.

Daadwerkelijk professionele reiniging omvat alle componenten van de reinigingscyclus. Apparatuur van hoge kwaliteit, getrainde teams en innovatieve en duurzame processen helpen om van begin tot eind uitstekende schoonmaakresultaten te behalen. Dat is precies waarom Ecolab een nieuw assortiment schoonmaaktextiel heeft ontwikkeld dat voor 100 procent is gemaakt van gerecyclede vezels. 'Afval wordt textiel' is het credo waarop het ontwikkelingsteam van Ecolab zich heeft gericht om de hoge verwachtingen op het gebied van prestaties, hygiëne en levensduur in overeenstemming te brengen met de belofte van meer duurzaamheid. Met de nieuwe Rasant® Planet-serie zijn de vier populairste platte Rasant®-dweilen nu ook verkrijgbaar van gerecyclede vezels! Daarnaast introduceert Ecolab ook de Polifix Microclin Planet-serie, waarmee de microvezeldoeken in het Polifix-assortiment zijn uitgebreid 

Het mechanisme van de nieuwe dweilen uit de Rasant® Planet-serie voor het glijden en hanteren werkt uitstekend, waardoor allerlei vloeren en oppervlakken eenvoudig en efficiënt te vegen en reinigen zijn. De Rasant® Planet-dweil brengt door het grote aantal lussenrijen bovendien de zekerheid van een langere levensduur. De Rasant® Basic Planet is voorzien van grijze randtape voor een hoge textielstabiliteit. Bij de Rasant® Micro Top Planet is het oppervlak volledig van microvezelpluche aan alle zijden, ook de afdekking, wat het reinigen van hoeken en randen vereenvoudigt en zorgt voor meer dweilstabiliteit. The Rasant® Micro Basic Planet is volledig van microvezelpluche en heeft een blauw gevlekte kleur, die vergrijzing van het textiel voorkomt en het product een schoner, hygiënischer uiterlijk geeft. 

De nieuwe Polifix Microclin Planet-doeken zijn voor 100 procent gemaakt van gerecyclede microvezels. De doeken nemen door hun gewicht uitstekend water en vuil op en hebben een sterke zoomrand voor maximale textielstabiliteit, wat een veilige en hygiënische reiniging van oppervlakken mogelijk maakt.

Beide productlijnen zijn voorzien van kleurcodering, zodat u precies weet welke verschillende toepassingsgebieden het beste zijn voor elk afzonderlijk product en kruisbesmetting wordt voorkomen. Alle nieuwe dweilen en doeken zijn grondig en intensief getest in het Research & Development Center van Ecolab in Monheim, Duitsland en hebben meer dan 500 (voor de dweilen) en 1000 (voor de doeken) testwasbeurten doorstaan met topcijfers op het gebied van krimp, waterabsorptievermogen en m²-prestatie die de echte duurzaamheid en veerkracht van het gerecyclede textielweefsel aantonen. 

Uit vergelijkend onderzoek blijkt ook dat de nieuwe gerecyclede textielvezels tijdens de productie, in tegenstelling tot niet-gerecyclede vezels, tot 33 procent minder CO2 uitstoot produceren, terwijl ze ook tot 20 procent minder water en tot 25 procent minder energie verbruiken. 

Het nieuwe assortiment gerecycled schoonmaaktextiel zal naar verwachting gedurende 2024 een externe ecologische certificering krijgen. Als wereldleider op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie en een van de grootste voorstanders van duurzaamheid, weet Ecolab hoe belangrijk het is om duurzaamheid in de hele toeleveringsketen aan te pakken. En met deze nieuwe productlijnen voor gerecycled textiel doet Ecolab precies dat.

Meer over onze Rasant® Planet-dweilenMeer over onze Polifix Microclin Planet-doeken

 

Aanverwant nieuws