Denk groen en ga voor blauw

Ecolab lanceert Ecobrite Low Temp, het nieuwe krachtige, duurzame programma voor wasserijen op locatie.

15 april 2022
Canisters of Ecobrite Low Temp products

Ecobrite Low Temp bevordert prestaties en verbetert bedrijfsefficiëntie in combinatie met de beste duurzame impact.

Als wij professionele oplossingsportfolio's voor het reinigen en onderhouden van textiel in wasserijen op locatie ontwikkelen, staan netheid en comfort, kwaliteit en veiligheid uiteraard bovenaan onze prioriteitenlijst. Maar duurzaamheid komt snel hoger op die lijst en we moeten er evenveel gewicht aan toekennen.

Het wordt steeds belangrijker om daadwerkelijk duurzame producten en diensten te kunnen identificeren en om te weten wie echt zijn verantwoordelijkheid begrijpt om een toekomst te creëren die geschikt is voor toekomstige generaties. Net zoals duurzaamheid een modewoord is dat vaak verkeerd wordt gebruikt, krijgt paradoxaal genoeg ook de term 'greenwashing' een negatieve marketingconnotatie. Groene reclame-uitingen over de producten of diensten van een bedrijf beloven vaak dubieuze voordelen voor het milieu en onze gezondheid. Daarom is het zinvol het gebruik van 'groen' als symbool voor de zorg voor natuur en milieu onder de loep te nemen en de vraag te stellen of die witte jassen wel echt brandschoon zijn.

Professioneel systeem voor wasserijen op locatie

Onze huid komt dagelijks in contact met textiel en hoe kleding eruitziet, aanvoelt en ruikt, beïnvloedt hoe we de mensen waarnemen die de kleding dragen. Hygiëne is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat gasten en bewoners tevreden zijn, of het nu gaat om hotels, restaurants of zorginstellingen. Schoon textiel speelt daarbij een sleutelrol.

Ook betere resultaten en efficiëntere reinigingsprocessen zijn een belangrijke factor om van wasserijen op locatie een commercieel succes te maken.

Ecobrite Low Temp, het nieuwe krachtige en duurzame wassysteem van Ecolab, is de professionele oplossing voor deze uitdagingen. Dit systeem combineert producten van topkwaliteit met nauwkeurige, geautomatiseerde doseermethoden en een eersteklas service voor een allesomvattende, doeltreffende reiniging en desinfectie vanaf 40°C, zelfs voor delicate items. Ecobrite Low Temp-producten gebruiken innovatieve formuleringen om consistent doeltreffende resultaten te bereiken, zelfs bij deze lage temperatuur. Bovendien wordt eersteklas reiniging en desinfectie van textiel met duurzaamheid gecombineerd en wordt zo het beste van twee werelden geleverd.

De innovatieve mix van oppervlakte-actieve stoffen in ons milde Ecobrite Delicate Cleanwasmiddel maakt het ideaal voor het voorzichtig reinigen van delicate textielsoorten zoals wol, viscose en polyester.

Ecobrite Delicate Finish werd speciaal ontwikkeld om in combinatie met Ecobrite Delicate Clean te gebruiken om textiel een zachtere en soepelere finish te geven. Ecobrite Delicate Finish beschermt ook de vezelstructuur en voorkomt krimpen, pillen en vervilten.

Ons nieuwe product Ecobrite Magic Emulsion Clean is een sterk geconcentreerd zuiver wasmiddel dat vet en hardnekkige vlekken op betrouwbare wijze verwijdert, zelfs als op slechts 40 °C wordt gewassen. De zorgvuldig uitgebalanceerde bestanddelen beschermen ook de structuur van het textiel en zorgen voor stralend wit.

Ecobrite Low Temp levert niet alleen wit, schoon, zacht en fris wasgoed, maar maakt wasserijen op locatie ook aanzienlijk duurzamer.

Textiel gaat dankzij de duurzame oppervlakte-actieve stoffen en actieve bestanddelen langer mee, terwijl uitstekende wasresultaten zelfs bij lagere temperaturen worden bereikt en water- en energieverbruik wordt verminderd. Producten in het Ecobrite-assortiment voldoen aan strenge duurzaamheidsnormen, terwijl Ecobrite Delicate Clean en Ecobrite Magic Emulsion Clean het EU-milieukeurmerk dragen.


Ecolab is de wereldleider op het gebied van oplossingen en diensten voor water, hygiëne en infectiepreventie. Ons Masterplan 2030 beschrijft oplossingen en diensten die ons ertoe verplichten groen te denken en te handelen via innovatieve benaderingen nieuwe manieren te vinden om duurzame oplossingen en methoden toe te passen. Zo maken we de wereld schoner, veiliger en gezonder en kunnen we samen met klanten exponentiële operationele en duurzame resultaten behalen. Het professionele Ecobrite Low Temp-systeem voor wasserijen op locatie is weer een mijlpaal op onze reis.

Heidi Busch
Marketing Manager Foodservice & On-Premise Laundry

 

Aanverwant nieuws