Ecolab Water for Climate logo

Ecolab Water for Climate™

Duurzaamheid of groei? Waarom niet allebei?

Veel bedrijven hebben ambitieuze klimaatdoelen gesteld. Wij horen vaak dat door het prioriteren van duurzaamheid de winstgevendheid in het gedrang komt. Maar wat als u aan beide tegelijk kunt werken?

Ons doeltreffende programma, Ecolab Water for Climate, is ontworpen om uw klimaatdoelen om te zetten in lokale acties binnen uw bedrijf en duurzame bedrijfsgroei te stimuleren. Door ons partnerschap bieden we u gelaagde, resultaatgerichte wateroplossingen die zijn toegesneden op uw branche.

Samen helpen wij ervoor te zorgen dat bedrijven en hun gemeenschappen toegang hebben tot het water dat ze nodig hebben om te floreren.

Ontdek hoe u de kracht van water kunt gebruiken om uw bedrijf duurzaam te laten groeien.


De kracht van water

Er is energie nodig om water binnen uw faciliteit te verplaatsen, koelen, verwarmen en behandelen. Ecolab heeft de expertise, middelen en technologieën om uw waterverbruik te verminderen en zo uw energieverbruik en broeikasgasemissies te helpen verlagen.


Ecolab Water for Climate™ helpt bij het behalen van uw doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en bedrijfsgroei met een aanpak in vier stappen:

Icon: Earth in the center of a small plant

Doelen begrijpen

 • Gepubliceerde water- en klimaatdoelen
 • Aanpak voor het halen van doelen binnen operationele restricties
 • Lokale doelen versus bedrijfsbrede doelen 

 

Icon: Lightbulb

Inzichten verkrijgen

 • Onderzoek op bedrijfsmiddelniveau en on-site evaluaties
 • End-to-end technische audits
 • Blauwdrukken voor het behalen van doelen in de hele onderneming

 

Icon: Arrows around a drop of water

Acties implementeren

Holistische, sectorspecifieke wateroplossingen met middelen voor het beheren van de implementatie, zoals:

 • Auditing
 • Advies
 • Techniek
 • Geavanceerde chemische producten
 • Digitale technologieën
Icon: Chart with an up arrow

Resultaten leveren

Bedrijfsbrede samenwerkingen met op resultaat gebaseerde prijsstellingen die zorgen voor:

 • Lager water- en energieverbruik en minder uitstoot van broeikasgassen
 • Bescherming van de merkwaarde
 • Operationele /kostenefficiëntie


Bevorderen wat mogelijk is met water

Lees meer over hoe we het Water for Climate-programma van Ecolab afstemmen op uw onderneming.

Dairy Manufacturing Plant with bottles of milk on a conveyor. Reaching water reduction potential.

Ecolab Water for Climate voor voedsel- en drankproductie

Verhef de waterreductie-doelstellingen in uw activiteiten

De voedings- en drankenindustrie staat onder grote druk om het probleem van waterschaarste aan te pakken en de bedrijfscontinuïteit te behouden. Het is niet genoeg om simpelweg te focussen op het lokale waterprobleem van het moment. In plaats daarvan is het van cruciaal belang voor het succes van uw bedrijf om alles te doen wat met water mogelijk is, net zoals u continu aandringt op betere ingrediënten of verpakkingen.

Met Ecolab kunt u:

 • Uw waterprogramma ontwerpen met de hele fabriek in gedachten
 • Hetgeen werkt voor één fabriek geschikt maken voor elke fabriek
Ecolab partners with data centers to help reduce industrial water usage and realize water reduction potential.

Ecolab Water for Climate in datacentra

Kunnen datacentra de snelheid van een verbonden universum bijhouden zonder water

Een verbonden universum betekent meer data en meer koel te houden datacentra. En water is een efficiënt koelmiddel. Maar op veel plaatsen raakt het water al op en daarom maakt iedereen zich zorgen over uw watercomsuptie.

Als het gebruik van water uw beste optie is, maar u niet te veel mag gebruiken, moet u prioriteit geven aan balans. Dat begint met meer al het mogelijke uit water halen, zodat u met minder toe kunt en met vertrouwen andere bronnen kunt onderzoeken.

Met Ecolab kunt u:

 • Beoordeel al uw koelopties
 • Stel een maatstaf in voor water- en koelingsinspanningen
 • Breng de lokale wisselende watervoorraad en uw bedrijfsdoelstellingen in balans
Tata Steel - steel mill

Ecolab Water for Climate in de primaire metaalsector

Uw waterreductiedoelen behalen met een verbeterde bedrijfsvoering

Water is essentieel voor uw gehele productieproces, maar waterschaarste leidt tot zorgen over de bedrijfscontinuïteit en de trends worden niet beter. U moet zich onderscheiden van uw concurrenten, uw ambitieuze groeidoelstellingen verwezenlijken en er tegelijkertijd naar streven uw impact op water te verminderen.

Om dit te bereiken moet de leiding van uw bedrijfsvestigingen in staat worden gesteld om zowel hun productiedoelstellingen als hun waterdoelstellingen te verwezenlijken. Daarom is het van cruciaal belang voor het succes van uw bedrijf dat u alle mogelijkheden met water verkent, net zoals u voortdurend bezig bent om uw kritieke bedrijfsmiddelen te behouden.

Met Ecolab kunt u het:

 • Beoordeel de impact van water in uw activiteiten
 • Vergroot de snelheid en schaal van uw waterbesparingsinitiatieven
 • Toon uw bedrijfsresultaten aan belanghebbenden
Chemical facility

Ecolab Water for Climate in de chemische industrie

Katalyseer een traject voor het behalen van uw waterreductie-doelstellingen

Bestuurders en aandeelhouders oefenen steeds grotere druk uit om de gevolgen van klimaatverandering en waterschaarste aan te pakken. Overheden introduceren voortdurend waterwetgeving. Uw klanten en hun waardeketen willen samenwerken met marktleiders die vooruitgang laten zien in het behalen van hun duurzaamheids- en koolstofreductie-doelstellingen.

Om uw ambitieuze groeidoelstellingen te bereiken en tegelijkertijd uw waterimpact te verkleinen, moet de leiding van uw bedrijfsvestigingen zowel hun productiedoelstellingen behalen als in staat worden gesteld slimme investeringen te doen om hun waterdoelstellingen te verwezenlijken. Daarom is het van cruciaal belang voor het succes van uw bedrijf dat u alle mogelijkheden met water verkent, net zoals u voortdurend bezig bent om uw operationele prestaties te behouden.

Met Ecolab kunt u:

 • Beoordeel de impact van water in uw activiteiten
 • Vergroot de snelheid en schaal van uw waterbesparingsinitiatieven
 • Toon uw bedrijfsresultaten aan belanghebbenden

1 Productiviteitsbesparingen zijn gebaseerd op 59 beoordelingen van de voedsel- en drankenindustrie en modellering van watersystemen. De werkelijke resultaten zullen variëren afhankelijk van het ontwerp en de werking van de locatie.

2 Verbeteringen in de productietijd zijn gebaseerd op watersysteemmodellering, verbeterde zichtbaarheid die de responstijd verhoogt en verbeterde watergerelateerde operationele procedures. De werkelijke resultaten zullen variëren afhankelijk van het ontwerp en de werking van de locatie.

3 Verbeteringen zijn gebaseerd op watersysteemmodellering, locatiebeoordelingen en verbeterde watergerelateerde operationele procedures in de primaire metaal- en chemische industrie. De werkelijke resultaten zullen variëren afhankelijk van het ontwerp en de werking van de locatie.

Bevorderen wat mogelijk is met water

Als u uw klimaatverplichtingen in uw hele onderneming wilt omzetten in acties, vul dit formulier in zodat we meer te weten kunnen komen over uw bedrijf en hoe we kunnen samenwerken om wat mogelijk is met water te bewerkstelligen.

U zult ons geïntegreerde programma leren kennen, inclusief digitale, chemische, advies- en technische oplossingen, plus speciale programmabronnen.

Neem contact op voor meer informatie!

Hartelijk dank voor uw interesse in ons Ecolab Water for Climate-programma. Vul dit formulier in als u meer wilt weten over hoe dit programma u kan helpen uw water- en bedrijfsdoelstellingen te verwezenlijken.

* geeft verplicht veld aan

Door 'Ja' aan te vinken, stemt u ermee in dat Ecolab u via e-mail kan contacteren met promoties, updates en andere informatie. Als u uw klantrelatie wilt voortzetten zonder marketingcommunicatie te ontvangen, kunt u uw gegevens doorgeven zonder dit vakje aan te vinken.

Zorgen over gegevensbescherming? Bekijk ons privacybeleid.