Ecolab introduceert virtuele bezoeken in mixed reality voor life sciences-sector

Virtuele service verbetert realtimecontact met experts om reinigings- en desinfectie-uitdagingen snel te kunnen oplossen en de uitvaltijd bij de productie te beperken.

Worker in an Ecolab jacket wearing the Microsoft HoloLens 2 device and gesturing with their hands.

Ecolab Inc., de wereldwijde leider voor oplossingen en diensten op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie, heeft een nieuwe mogelijkheid voor virtuele bezoeken aangekondigd om zo de life sciences-sector proactief te helpen bij het oplossen van reinigings- en desinfectie-uitdagingen. Met behulp van mixed-realitytools kan Ecolab experts virtueel ter plaatse krijgen om problemen, waar en wanneer dan ook, snel en veilig te bekijken, te diagnosticeren en op te lossen. Op deze manier kunnen klanten hindernissen omzeilen die service en training ter plaatse onmogelijk maken.

"Het verhogen van de productietijd en het snel en efficiënt oplossen van productieuitdagingen leidt tot betere resultaten voor onze klanten in de life sciences-sector", zegt Hayley Crowe, vice president en general manager van Ecolab Life Sciences. "Met mixed-realitytools kunnen we de volledige reikwijdte van de wereldwijde expertise van Ecolab inzetten om te helpen bij het diagnosticeren en oplossen van problemen en om klanten overal en altijd in realtime training te geven."

Voortbouwend op de expertise op het gebied van virtuele service die de afgelopen jaren is opgedaan in de industriële activiteiten van Ecolab, kunnen de teamleden van Life Science op afstand en waar ook ter wereld virtueel contact maken met wetenschappers, technici en multifunctionele teams van Ecolab. Hiervoor gebruiken ze een Microsoft HoloLens 2 waarop Microsoft Dynamics 365 Remote Assist draait. De experts op afstand kunnen technische ondersteuning en documentatie verstrekken in augmented reality om het teamlid dat ter plaatse de HoloLens 2 draagt te helpen sneller en efficiënter problemen op te lossen.

Behalve dat ze in real time problemen kunnen oplossen, kunnen de experts van Ecolab die op afstand werken ook productieactiviteiten beoordelen en mogelijke problemen proactief oplossen. Dat kan bijvoorbeeld door voor de locatie specifieke reinigingsprogramma's aan te bevelen en te implementeren voor veelvoorkomende problemen die leiden tot uitvaltijd en de bijbehorende kosten op het gebied van productiviteit, arbeid en middelen. Daarnaast kunnen experts op afstand via mixed-realitytools interessante trainingen geven met live stap-voor-stapinstructies .

In 2020 heeft Ecolab met succes virtuele dienstverlening getest in farmaceutische productiefaciliteiten voor geneesmiddelen om hun reinigings- en desinfectieprogramma's te helpen optimaliseren. Ook werd de naleving van procedures gecontroleerd bij cleanroomtechnici die verantwoordelijk zijn voor reinigings- en desinfectietaken en werd productieapparatuur geïnstalleerd en geëvalueerd in productielocaties voor persoonlijke verzorging.

"We zijn erg blij dat we onze klanten kunnen blijven helpen bij het overwinnen van de unieke uitdagingen waar de pandemie ons voor stelt en tegelijkertijd een efficiënt nieuw kanaal kunnen introduceren dat we ook in de toekomst kunnen gebruikt om samen te werken", voegt Crowe toe.

Ga voor meer informatie over de mixed-realityservice van Ecolab Life Sciences naar ecolab.com/lifesciencesvirtualvisits.


Gerelateerde artikelen