Ecolab helpt Food & Beverage-activiteiten van JW Marriott Singapore te verbeteren

JW Marriott Singapore

Groene score in Singapore

Het JW Marriott Singapore South Beach behoort tot de luxe hotelcategorie van Marriott International. Het hotel werd geopend in december 2016. Het staat bekend vanwege het kunstige evenwicht tussen historisch erfgoed en hedendaagse stijl en positioneert zichzelf als een iconische lifestylebestemming. Voor de ultramoderne milieukenmerken, waarbij innovatie moeiteloos wordt gecombineerd met milieubewust design en groene technologieën, heeft het twee Green Mark Platinum Awards gewonnen.

 

De geest van vernieuwing

Het hotel telt in totaal negen Food and Beverage-afdelingen, waaronder vier voor de iconische NCO Club van Singapore, die een comeback maakte toen het hotel in 2016 werd geopend.

In de Food and Beverage-afdelingen worden dagelijks 5.000 borden afgewassen. JW Marriott had daarom een partner met innovatieve oplossingen nodig waarmee het kon samenwerken om ervoor te zorgen dat de activiteiten soepel en efficiënt verliepen. Bovendien moest de totale koolstofvoetafdruk van het hotel beperkt blijven.

 

"Het SMARTPOWER™-programma van Ecolab helpt ons dit echt allemaal te realiseren. Dit nieuwe systeem is voor ons een perfecte samenwerking. Het helpt ons voor onze medewerkers en voor onze gasten te zorgen."

- Stephane Fabregoul, Managing Director, JW Marriott Singapore South Beach en St Regis, Singapore

 

 

JW Marriott

Samen staan we sterk

Het SMARTPOWER™-programma van Ecolab biedt een combinatie van drie elementen die de voedselveiligheid, eenvoud en duurzaamheid van de F&B-activiteiten van JW Marriott naar een hoger niveau tillen. Het gaat om deze elementen:

  • Innovatieve chemie met uiterst effectieve formules ontwikkeld om de lastigste voedselvlekken te verwijderen
  • Praktische inzichten die zorgen voor volledige transparantie en controle ter verbetering van de processen, beperking van het herwassen en verlaging van de arbeidskosten
  • Gepersonaliseerde service levert praktische oplossingen van topkwaliteit voor operationeel succes
JW Marriott

Resultaten

Sinds de implementatie van SMARTPOWER™ in januari 2017 heeft de drievoudige aanpak van Ecolab het JW Marriott Singapore in staat gesteld belangrijke operationele en duurzaamheidsverbeteringen door te voeren.

  • Meer zicht op en controle over het gebruik van chemische producten en reinigingstemperaturen
  • Betere prestaties op de werkplek en grotere efficiëntie door een intuïtiever systeem dat medewerkers waarschuwt als zich bepaalde situaties voordoen, zoals het moeten vervangen van een wastank en het moeten aanpassen van de temperatuurinstelling
  • Verbeterde veiligheid op de werkplek doordat er minder chemische producten worden gemorst waardoor er minder tijd hoeft te worden besteed aan schoonmaken
  • Betere duurzaamheidsstandaarden door de duurzame verpakking van SMARTPOWER, wat zorgt voor een verlaging van het plasticverbruik met 96% ten opzichte van standaard pakken reinigingsproduct. Dit komt neer op een jaarlijkse afname van 800 kg plastic per jaar.

De samenwerking tussen JW Marriott Singapore South Beach en Ecolab integreert innovatie naadloos in de Food and Beverage-activiteiten van het hotel. Dit sluit aan bij de visie van het hotel dat is gericht op een transformatie van de hotelsector naar duurzame groei.

Bekijk alle verhalenLees meer over het SMARTPOWER™-programma van Ecolab

Gerelateerde verhalen

Bezoekers die dit verhaal hebben gelezen, bekeken ook:

Dit is een carrousel. Gebruik de knoppen Volgende en Vorige om er doorheen te navigeren of spring naar een dia via de diastippen.