Ecolab expert in a restaurant kitchen

Zorg voor duurzaamheid en veiligheid bij Dine Brands-restaurants

Dine Brands logo

Inzichten

Dine Brands Global is een van de grootste full-service restaurantbedrijven ter wereld. Franchises via dochterondernemingen zijn restaurants binnen de merken Applebee's Neighborhood Grill + Bar®, IHOP® en Fuzzy's Taco Shop®.

Het bedrijf zet zich in om de restaurants veilig en op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde manier uit te baten. Daartoe wordt voortdurend gezocht naar manieren om de veiligheid te vergroten en de impact op het milieu te verminderen.

Two people eating in a restaurant

Maatregelen

Dine Brands werkte samen met Ecolab om via optimalisatie van het productportfolio te minderen wat betreft water, energie en afval, en tegelijkertijd de veiligheid van werknemers te vergroten en operationele besparingen te realiseren.

Voorbeelden zijn:

  • Invoering van het SMARTPOWER™-programma van Ecolab, een vaatwasprogramma waarin innovatieve chemie wordt gecombineerd met bruikbare inzichten voor het leveren van schone vaat en glaswerk terwijl op water, energie en kosten wordt bespaard. Met de SMARTPOWER-technologie vermindert het gebruik van plastic tot wel 99% in vergelijking met gebruikelijke verpakkingen doordat plastic emmers van 5 gallon zijn vervangen door in krimpfolie verpakte blokken. Het programma bevordert ook de veiligheid via aanrakingsveilige, morsbestendige technologie.
  • Overstappen op geconcentreerde vloeistoffen via het programma Oasis en Oasis Pro™, waarmee verpakkingsafval tot 80% kan worden verminderd in vergelijking met gebruikelijke verpakkingen. De Oasis-lijn verhoogt ook de veiligheid van werknemers door het gebruiksgemak van het ontwerp.
  • Overstappen op Solid Power™ XL, een vaatwasmiddel dat 50% meer wasbeurten per capsule oplevert, waardoor verpakkingsafval met 33% wordt verminderd in vergelijking met gangbare oplossingen. De verpakking van Solid Power XL bestaat bovendien voor 40% uit hars afkomstig van consumentenafval.
  • Verhoging van de productiviteit door invoering van vloerreiniging en -ontsmetting in één stap met Sanitizing Wash 'n Walk™, een oplossing die niet afgespoeld hoeft te worden. 
Ecolab training in kitchen

Resultaten

De samenwerking met Ecolab heeft Dine Brands geholpen de duurzaamheidsdoelstellingen te behalen, terwijl de veiligheid van de werknemers is vergroot en haar klanten worden verrast met de best mogelijke eetervaring.

*Bij via franchise deelnemende restaurants


Gerelateerde succesverhalen

In samenwerking met klanten hun grootste uitdagingen oplossen

Dit is een carrousel. Gebruik de knoppen Volgende en Vorige om er doorheen te navigeren of spring naar een dia via de diastippen.

Geen gerelateerde verhalen gevonden