Ontsmetting voor ziekenhuisapotheken en bereidingen

Ontsmetting voor ziekenhuisapotheken en bereidingen

Om de veiligheid en kwaliteit van medicatie te garanderen, kiezen veel ziekenhuizen ervoor om hun eigen bereidingen ter plaatse uit te voeren. Maar de effectiviteit en veiligheid van een medicijn kan worden ondermijnd als er verontreinigingen aanwezig zijn tijdens de bereiding of verpakking.

Oplossingen van Bioquell van Ecolab maken het mogelijk om blootgestelde oppervlakken in uw ziekenhuisapotheerk te biodecontamineren, inclusief werkstations, cleanrooms, opslagruimten en doorgangen. U kunt de bereiding van geneesmiddelen ook uitvoeren in een isolatorsysteem zoals de Bioquell Qube, een omgeving van ISO-klasse 5 voor aseptische verwerking, met geautomatiseerde biodecontaminatietechnologie.


Waarom kiezen voor Bioquell

Waarom Bioquells biodecontaminatieoplossingen voor farmaceutische bereidingen gebruiken

Bioquell Image

Bioquell biedt uitsluitingsystemen met ingebouwde biodecontaminatie met waterstofperoxidedamp, geschikt voor zowel steriele als niet-steriele bereiding. Bij het bereiden van gevaarlijke of cytotoxische geneesmiddelen kan het systeem worden geleid en onder negatieve druk werken.

Bioquell Image

Of u nu werkt met gevaarlijke medicijnen of steriele bereidingen, u moet voldoen aan normen zoals USP 797 en USP 800. Bioquell biedt oplossingen voor biodecontaminatie, waardoor het gemakkelijk is om aan de regelgeving te voldoen. Voor biodecontaminatie van hele kamers en apparatuur in uw apotheek.

Ecolab Bioquell Qube, front facing, open with gloves

Uw bereidingsactiviteiten uit te besteden in plaats van het intern uit te voeren, wat vaak leidt tot verlies van kwaliteitscontrole, een langzamere doorlooptijd en hogere kosten. Dit geldt vooral als u een groot volume medicatie bereidt. Met de aseptische isolatoroplossing van Bioquell, de Bioquell Qube, kunt u ter plaatse medicatie bereiden, waardoor er zowel tijd als kosten bespaard wordt.

Bioquell Image

De impact van een medicijn kan teniet worden gedaan door slechte omstandigheden in de apotheek. De apparatuur van Bioquell zorgt ervoor dat medicatie nauwkeurig bereid wordt, in een biologisch ontsmette omgeving.

Weet u niet zeker welk systeem van Bioquell u nodig heeft? Dat kunnen we bespreken. We kunnen een passende biodecontaminatieoplossing ontwerpen in overeenstemming met de behoeften van uw apotheek.  

Bioquell BQ-50

Over waterstofperoxidedamp

Tijdens een cyclus van bio-decontaminatie vult Bioquell-technologie een afgesloten gebied met waterstofperoxidedamp die voor 35% uit water bestaat. In slechts één cyclus zorgt deze damp voor een 6-log sporendodende werking op blootgestelde oppervlakken. In tegenstelling tot chemische sterilisatiemiddelen die giftige resten kunnen achterlaten, wordt waterstofperoxidedamp afgebroken tot water en zuurstof zodra de bio-decontaminatiecyclus en beluchting is voltooid.

Doctor working on a sensitive equipment in a cleanroom

Zelfs te gebruiken op gevoelige elektronica en equipment

Onze waterstofperoxidedamp is hard voor microbiële oppervlakteverontreinigingen, maar zacht voor elektronica en apparatuur. Anders dan bij bespuiten en afvegen zijn er geen extra stappen nodig om resten te verwijderen. Wanneer u ruimten met moeilijk te reinigen apparatuur biologisch moet ontsmetten, is Bioquell ideaal. Voordat u Bioquell op uw elektronische apparatuur gebruikt, dient u contact op te nemen met de fabrikanten om de compatibiliteit te bevestigen.

Programma's, producten, apparatuur en diensten

Bekijk ons aanbod voor biofarmaceutische productie en samenstelling