Waterstofperoxideverneveling versus waterstofperoxideverdamping van Bioquell

Ze lijken op elkaar, maar er zijn grote verschillen tussen waterstofperoxideverneveling en waterstofverdampingstechnologie van Bioquell van Ecolab.

Als u de verschillen begrijpt, kunt u beter kiezen welk biologisch ontsmettingssysteem het meest effectief voor uw faciliteit is.


Vergelijk verdampte en vernevelde waterstofperoxide

Vergelijkbaar maar verschillend

Zowel damp als nevel verspreiden een waterstofoplossing in de lucht, met het doel om micro-organismen op blootgestelde oppervlakken te doden. Maar vernevelen is een heel andere technologie dan verdamping. Vernevelsystemen produceren aerosole druppeltjes van meestal tussen 8-12 microns in diameter.

Daarentegen is verdampte waterstofperoxide een damp waarop de zwaartekracht geen vat heeft, zoals vernevelde vloeibare druppeltjes. Dit heeft invloed op de gelijkmatige verspreiding van de oplossing, zowel in de lucht als op oppervlakken. 

Effectiviteit

Volgens een onderzoek in Infection Control and Hospital Epidemiology (ICHE)*, was één enkel Bioquell-systeem effectiever en sneller dan twee waterstofperoxidevernevelaars. Verneveling slaagde er niet in 50% van de biologische indicatoren uit te schakelen tijdens een reeks tests, terwijl Bioquell een slagingspercentage van 100% behaalde.


*Bron: pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21828962

Actieve ingrediënten

De waterstofperoxideverdampingstechnologie van Bioquell gebruikt een waterstofperoxideoplossing van 35%, zonder andere actieve ingrediënten. Sommige vernevelingsopties gebruiken een lager waterstofperoxidegehalte, variërend van 1-20 procent, met toevoegingen van perazijnzuur/azijnzuur, <50ppm zilverionen en orthosfosforzuur dat in de patiëntenkamers wordt verspreid.

Dekking

Waterstofperoxidedamp zet een gelijkmatige laag microcondensaat af op alle blootgestelde oppervlakken in een afgesloten ruimte, wat zorgt voor een consistente werkzaamheid. Het unieke verdampingsproces is in staat om complexe vormen en moeilijk bereikbare gebieden te bedekken.

Bij vernevelingssystemen bevinden de druppeltjes zich in de vloeibare fase (geen damp), die gevoelig zijn voor de effecten van de zwaartekracht, daarom is de distributie een uitdaging. Dit betekent dat verborgen oppervlakken, zoals de onderkant van tafels, niet effectief biologisch worden ontsmet door vernevelingssystemen.

Bioquell_Proteq_system_setup.jpg

Systemen en diensten voor waterstofperoxidedamp

Waterstofverdampingstechnologie heeft veel voordelen ten opzichte van vernevelingstechnologie. Klaar om uw opties voor waterstofperosixeverdampingssystemen te verkennen? Bekijk de volledige lijn apparatuur van Bioquell.


Voordelen van Bioquell Technologie

Bioquell icons

Resultaatgericht

Of u nu een realtime indicatie van verwachte resultaten of een gevalideerde cyclus wilt, Bioquell biedt chemische indicatoren (CI's) en biologische indicatoren (BI's) om resultaten te tonen.

Icon displaying complete decontamination

Micro-organismen elimineren

Bioquell-technologie zorgt voor een 6-log sporicide doding op blootgestelde oppervlakken - een vermindering van 1.000.000 sporen op een oppervlak.

Icon displaying rapid

Effectief

Bioquell-technologie maakt gebruik van een zeer zuivere 35% waterige oplossing van waterstofperoxide om micro-organisme-dodende H20{[ #3]} damp te produceren. Met onze systemen zijn er geen extra stappen nodig om resten te verwijderen. Dus er hoeft niets afgenomen te worden na een cyclus.

Bioquell icons

Gericht op veiligheid

Elk systeem van Bioquell wordt geleverd met een handsensor om lekken gemakkelijk te beoordelen, waardoor de kamer na een biodecontaminatiecyclus weer betreden kan worden.


Gerelateerde bronnen