Ecolab gaat milieu-impact versnellen met door werknemers geleid 'wereldwijd duurzaamheidsnetwerk'

22 april 2022

Duurzaamheid staat centraal in de cultuur van Ecolab. Iedere dag zoeken onze 47.000 medewerkers naar manieren om de grootste water-, voedsel-, gezondheids- en klimaatuitdagingen van onze planeet op te lossen met onze klanten en in onze eigen bedrijven. Dus toen medewerkers over de hele wereld begonnen na te denken over manieren om Ecolab te helpen haar positieve impact op de planeet te vergroten, wisten ze dat het inzetten van hun gedeelde passie een groot effect zou kunnen hebben. 

Dat is waarom dit jaar op de Dag van de Aarde de medewerkers van Ecolab het Global Sustainability Network (GSN) hebben geïntroduceerd. Dit is een nieuwe door medewerkers geleide gemeenschapsgroep die zich zal richten op het versnellen van de groei en impact van Ecolab door middel van voorlichting, communicatie en samenwerking op het gebied van milieuduurzaamheidskwesties. De groep zal het idee belichamen dat we nauwer dan ooit zullen moeten samenwerken om een gezondere, duurzamere wereld tot stand te brengen.


"We hebben nu een punt bereikt in onze evolutie als betrouwbare leider op het gebied van duurzaamheid, dat het werk dat ons het komende decennium te wachten staat, niet langer alleen op de schouders mag rusten van een handjevol cruciale personen. We breiden de mogelijkheden om verandering te stimuleren uit naar alle medewerkers zodat ze ons kunnen steunen op de reis die we zijn begonnen."


Emilio Tenuta
Senior Vice President of Corporate Sustainability and Chief Sustainability Officer

"We hebben enorme vooruitgang geboekt richting onze 2030 Impact Goals", zei Chief Sustainability Officer en Global Sustainability Network Executive Sponsor bij Ecolab Emilio Tenuta. "Maar we hebben nu een punt bereikt in onze evolutie als betrouwbare leider op het gebied van duurzaamheid, dat het werk dat ons het komende decennium te wachten staat, niet langer alleen op de schouders mag rusten van een handjevol cruciale personen. We breiden de mogelijkheden om verandering te stimuleren uit naar alle medewerkers zodat ze ons kunnen steunen op de reis die we zijn begonnen. De mogelijkheid om Ecolab-medewerkers te betrekken, bewust te maken en voorlichting te geven over de nieuwste trends op het gebied van duurzaamheid, toont aan hoe elke werknemer via het werk een directe impact kan hebben op duurzaamheid."

Het Global Sustainability Network is er voor Ecolab-medewerkers van over de hele wereld en heeft meer dan 550 stichtende leden.

"Ik krijg veel energie van de vele vragen die ik krijg van collega's over de hele wereld die vragen wat zij kunnen doen om ons te helpen onze ambitieuze doelen te bereiken", aldus Sam de Boo, Executive Vice President en President van Global Markets en Global Sustainability Network Executive Sponsor. "Ik denk dat dit een mooie afspiegeling is van de transformatie die wij als bedrijf doormaken, dat medewerkers uit de hele organisatie de uitdaging van de klimaatverandering zien en willen bijdragen."

Met meer dan 25.000 sales- en servicemedewerkers die hun diensten verlenen aan bijna 3 miljoen klantlocaties in 170 landen wereldwijd, helpen Ecolab-medewerkers de wereld schoner, veiliger en gezonder te maken terwijl ze mensen, de aarde en de gezondheid van bedrijven beschermen. Het nieuwe Global Sustainability Network zal dat momentum voortzetten en Ecolab helpen in haar streven naar een duurzamere toekomst voor iedereen.

Aanverwant nieuws

 

 


Lees meer over onze duurzaamheidsdoelen en voortgang

ECOLAB_3222019_POWERPLANT_0414.tif

2030 Impact Goals

We hebben onze meest ambitieuze duurzaamheidsdoelen tot nu toe geïntroduceerd. Deze doelen richten zich op water, voedsel, gezondheid, klimaat, veiligheid en diversiteit, billijkheid en inclusie.

Wind farm

Investering in hernieuwbare energie om te voorzien in 100% van de Europese energiebehoefte van het bedrijf​​​​​​​

Dit park met vijf windmolens in Finland zal voorzien in 100% van de elektriciteit die Ecolab gebruikt om alle Europese vestigingen van stroom te voorzien, waaronder 15 grote kantoren, 26 productiefaciliteiten en zeven RD&E- centra.

Man with clipboard and Ecolab hardhat

Maatschappelijke verantwoordelijkheid: het milieu

Van leiderschap op het gebied van water en klimaat tot productduurzaamheid, Ecolab zal zich inzetten om milieu-oplossingen te stimuleren door middel van expertise, product- en dienstenaanbod en partnerschappen.