Ecolab investeert in hernieuwbare energie om te voorzien in 100% van de Europese energiebehoefte van het bedrijf​​​​​​​

Het windmolenpark in Finland werd door Low Carbon ontwikkeld en zal het aandeel hernieuwbare energiebronnen van Ecolab wereldwijd opvoeren tot bijna 80%.

04 april 2022
Wind farm

ST. PAUL, Minn. - 4 april 2022 - Ecolab Inc., de wereldwijde leider in oplossingen en diensten op het vlak van water, hygiëne en infectiepreventie, heeft vandaag aangekondigd dat het een virtuele stroomafnameovereenkomst zal ondertekenen voor de bouw en exploitatie van een windmolenpark met vijf turbines aan de westkust van Finland.

Het windmolenpark Mörknässkogen, ontwikkeld door Low Carbon, een investerings- en vermogensbeheerfirma voor hernieuwbare energie, zal per jaar ongeveer 100GWu aan hernieuwbare energie produceren, of genoeg energie om meer dan 29.000 huizen van stroom te voorzien. Het zal de potentiële broeikasgassen met naar schatting 20.900 ton verminderen en 100% van de elektriciteit genereren die Ecolab gebruikt voor alle Europese vestigingen, inclusief 15 grote kantoren, 26 productiefaciliteiten en zeven RD&E-centra. Het windmolenpark zal naar verwachting tegen eind 2023 in bedrijf worden genomen. Het project is een verdere demonstratie van hoe Ecolab zijn ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen waarmaakt.

"In een tijd waarin iedereen extra voorzichtig is met zijn energieverbruik en met engagementen voor een nettonuluitstoot, zijn we er trots op dat we kunnen investeren in hernieuwbare opties die goed zijn voor zowel Ecolab als onze planeet", zegt Emilio Tenuta, Chief Sustainability Officer bij Ecolab. "Veel van de wereldwijd meer dan 47.000 medewerkers van Ecolab ondersteunen onze klanten bij hun overgang naar een nettonuluitstoot. Deze overeenkomst biedt een tastbaar voorbeeld van hoe je van engagement naar actie kunt gaan."

"We zijn hier bij Ecolab verheugd om samen te werken met een wereldwijde leider op het gebied van duurzaamheid om extra duurzame energie-infrastructuur toe te voegen aan de reeds gegenereerde duurzame energiemix van Finland", zegt John Graves, CIO van het Low Carbon Renewables Fund. "Het windproject Mörknässkogen laat zien hoe vooruitstrevende bedrijven echte impact kunnen leveren als we samenwerken aan een duurzame toekomst."

De aankondiging van vandaag bouwt voort op een investering van Ecolab uit 2018. Die voegde genoeg hernieuwbare energiebronnen toe om 100% van de activiteiten van het bedrijf in Noord-Amerika te dekken. Met de twee overeenkomsten samen kan Ecolab nu bijna 80%, tegenover 58% vroeger, van zijn energie uit hernieuwbare bronnen halen en een belangrijke stap zetten om de doelstelling van het bedrijf - tegen 2030 wereldwijd 100% hernieuwbare elektriciteit - te halen. Dankzij deze vooruitgang ligt Ecolab ver voor op schema om te voldoen aan de richtlijnen inzake hernieuwbare energie van RE100. Dat wereldwijde bedrijfsinitiatief, waar Ecolab lid van is, wil dat er 100% hernieuwbare elektriciteit is tegen 2050.

Surf voor meer informatie over de impactdoelstellingen van Ecolab tegen 2030 en de voortgang tot nu toe naar www.ecolab.com/corporate-responsibility/2030-Impact-Goals. Surf voor meer informatie over het engagement van Ecolab voor duurzaam ondernemen naar ecolab.com/corporate-responsibility.


Over Ecolab
Ecolab (ECL) is een gewaardeerde partner op bijna drie miljoen klantlocaties en is wereldwijd marktleider in oplossingen en services op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie die mensen, onze aarde en bedrijven beschermen. Met een jaarlijkse omzet van $ 13 miljard en meer dan 47,000 medewerkers, levert Ecolab uitgebreide op wetenschap gebaseerde oplossingen, data-gedreven inzichten en service van wereldklasse om de voedselveiligheid te verbeteren, schone en veilige omgevingen te helpen behouden, water- en energiegebruik te optimaliseren en operationele efficiëntie en duurzaamheid te verbeteren voor klanten in de voeding, gezondheidszorg, horeca en industriële sector in meer dan 170 landen over de hele wereld. www.ecolab.com.

Volg ons op LinkedInTwitterInstagram en Facebook.

Over Low Carbon
Low Carbon is een toonaangevend investerings- en vermogensbeheerplatform voor hernieuwbare energie dat zich inzet voor de ontwikkeling en exploitatie van hernieuwbare energie op grote schaal. Low Carbon investeert in zowel ontwikkelaars van hernieuwbare energie als in projecten met uiteenlopende technologieën op het gebied van hernieuwbare energie, waaronder zonne-energie, windenergie, energieopslag, energie uit afval en energierendement. Low Carbon, een gecertificeerde B Corp, heeft een bewezen staat van dienst in de ontwikkeling, de bouw, de financiering en het beheer van activa voor hernieuwbare energie en blijft op lange termijn bij de projecten betrokken met een speciaal team voor activabeheer dat activa op de balans en voor derden beheert. Low Carbon heeft een aanzienlijke internationale pijplijn voor hernieuwbare energie in ontwikkeling en is daardoor goed gepositioneerd om te profiteren van kansen nu de behoefte aan hernieuwbare energie en energiezekerheid toeneemt. www.lowcarbon.com

(ECL-C)

Contact:

Kyle Kapustka
Mediarelaties Ecolab
612-708-4304
MediaRelations@Ecolab.com

Aanverwant nieuws