Christophe Beck benoemd als opvolger van Doug Baker, die terugtreedt als CEO van Ecolab; Baker blijft voorzitter van de raad van bestuur

29 oktober 2020
Doug Baker and Christophe Beck

Doug Baker en Christophe Beck van Ecolab

ST. PAUL, Minnesota, VS.--(BUSINESS WIRE)-- Ecolab Inc. heeft aangekondigd dat Christophe Beck, op dit moment president en chief operating officer van Ecolab, met ingang van 1 januari 2021 Douglas Baker, Jr. zal opvolgen als chief executive officer van het bedrijf. Beck wordt dan president en chief executive officer. Beck is daarnaast verkozen tot lid van de raad van bestuur van Ecolab.

Baker, de huidige voorzitter en chief executive officer, treedt terug als chief executive officer maar blijft aan als voorzitter van de raad van bestuur.

Baker merkte op over de promotie van Beck: "Ik ben erg blij dat de raad van bestuur Christophe heeft aangewezen als mijn opvolger en ben van mening dat hij de perfecte keus is. Hij is een geweldige leider en partner geweest bij het ontwikkelen en uitbouwen van de strategie en activiteiten van Ecolab. Sinds hij in 2007 bij Ecolab kwam heeft hij uitstekend gepresteerd in opeenvolgende rollen met steeds meer en andere verantwoordelijkheden binnen ons bedrijf. Hij heeft ons geholpen ons bedrijf te versterken, onze teams op te bouwen, onze capaciteiten te vergroten en een sterkere toekomst vorm te geven. Hij is een geweldige zakelijke leider, en wat nog belangrijker is, hij is een goed mens. Onze mensen, onze klanten en onze aandeelhouders zullen profiteren van zijn passie, commitment, visie en innovatieve geest."

Jeffery Ettinger, lead director van het bestuur van Ecolab, zei over de overstap: "Deze aankondiging volgt op een goed gepland en weldoordacht opvolgingsproces. Christophe Beck is een bewezen leider en doorgewinterde business executive, en we zijn enthousiast over zijn vermogen om Ecolab's wereldwijde activiteiten en marktleiderschap verder uit te bouwen. Zijn hele carrière heeft hij uitstekende prestaties laten zien en is een belangrijke speler sinds hij 13 jaar geleden in dienst trad bij Ecolab. In die periode heeft hij het bedrijf versterkt en gepositioneerd voor nieuwe en zich ontwikkelende groeikansen. Het bestuur kijkt ernaar uit om samen te werken met Christophe in zijn nieuwe functie."

"Tegelijkertijd willen wij Doug heel hartelijk bedanken voor zijn uitzonderlijke prestaties als CEO, een functie die hij de afgelopen 16 jaar vervulde. Het was een periode van grote veranderingen en strategische ontwikkeling voor Ecolab.​​​​​​​ Aangestuurd door Doug hebben we ons wereldwijde leiderschap in de traditionele reinigings- en desinfectie-activiteiten van het bedrijf versterkt, onze markten aanzienlijk verbreed door de toevoeging van activiteiten op het gebied van waterduurzaamheid en gezondheidszorg/life sciences, en alle aspecten van de bedrijfsvoering voortdurend verbeterd. Onder zijn leiderschap is Ecolab een echte leider geworden in duurzaamheid en een doelgericht bedrijf, dat wordt erkend voor de positieve impact die het heeft op de wereld en voor zijn ethische aanpak. Dit alles heeft bijgedragen aan een uitzonderlijk rendement voor onze aandeelhouders, waardoor de marktkapitalisatie van Ecolab met meer dan acht keer werd verhoogd en de waarde van het bedrijf met $ 50 miljard toenam. Wij feliciteren hem met zijn uitstekende prestaties en bedanken hem dat hij aanblijft als voorzitter van de raad van bestuur."

Beck, 52, trad aan bij Ecolab in 2007. Op dit moment is hij president en chief operating officer bij Ecolab. Voorheen was hij werkzaam als executive vice president en president van de Nalco Water-activiteiten van Ecolab. Daarvoor was Beck executive vice president en president voor International Regions. Voorafgaand aan zijn functie bij International Regions was Beck executive vice president en directeur van wereldwijde integratie, waarbij hij toezicht hield op de integratie van de overname van Nalco. De eerdere functies van Beck bij Ecolab zijn executive vice president, Institutional Sector; senior vice president en general manater, Institutional Foodservice - Noord-Amerika; en senior vice president, Corporate Marketing and Strategy. Voordat hij in 2007 bij Ecolab kwam, was Beck 16 jaar directeur bij Nestlé.

Beck merkte op: "Ik vind het een eer dat ik deze kans krijg en bedank het bestuur voor het vertrouwen dat het in mij heeft. Ook wil ik Doug bedanken voor zijn consistente steun en adviezen tijdens mijn carrière bij Ecolab en voor de mogelijkheden die mij hebben geholpen mij voor te bereiden op deze functie. Onze visie voor Ecolab is dezelfde en we delen dezelfde commitment als het gaat om onze mensen, klanten, gemeenschappen en aandeelhouders.

"Ik heb het geluk dat ik een uitstekend bedrijf van wereldklasse erf met een sterke en succesvolle waardepropositie, uitstekende marktposities, geavanceerde technologie en - bovenal - het ongeëvenaarde Ecolab-team dat het allemaal mogelijk maakt, uitstekende resultaten en waarde voor onze klanten levert en onze groei en rendementen voor de aandeelhouders stimuleert. Ik kijk ernaar uit om met het Ecolab-team te werken terwijl we het langetermijnsucces van dit geweldige bedrijf en de mensen die er werken blijven stimuleren. Ecolab heeft zich nog nooit in zo'n goede positie bevonden om duurzaam te voorzien in de water-, hygiëne- en infectiepreventiebehoeften van onze klanten wereldwijd. Ik ben bijzonder trots op de positieve impact die we hebben op de wereld en ben van mening dat onze toekomst grenzeloos is."

Over Ecolab

Ecolab (ECL) is een vertrouwde partner op bijna drie miljoen locaties van commerciële klanten en wereldleider op het gebied van water-, hygiëne- en infectiepreventieoplossingen en -services. Met een jaaromzet van $ 13 miljard en meer dan 45.000 medewerkers levert Ecolab uitgebreide oplossingen, inzichten op basis van data en gepersonaliseerde service ter bevordering van veilig voedsel, behoud van een schone omgeving, optimalisatie van water- en energiegebruik, en verbetering van de operationele efficiëntie en duurzaamheid voor klanten in de voedsel-, gezondheidszorg-, horeca- en industriesector in meer dan 170 landen over de hele wereld. www.ecolab.com

Volg ons op Twitter @ecolab, Facebook via facebook.com/ecolab, LinkedIn via Ecolab of Instagram via Ecolab Inc.

(ECL-C)

Bekijk de biografie van Christophe Beck.

Bekijk de biografie van Doug Baker.

Contactpersonen voor investeerders:
Michael Monahan
651.250.2809

Andrew Hedberg
651.250.2185

Contactpersoon voor media:
Roman Blahoski
651.250.4385

Bron: Ecolab Inc.

Aanverwant nieuws