Fundamentele ideeën over desinfectievalidatie Een gesprek met Cleanroom Technology

Door Matt Cokely, Ecolab Global Technical Consultant

Cleanroom Technology in conversation with Ecolab

Toezichthoudende instanties zoeken naar validatie om aan te tonen dat er passende maatregelen zijn om de soorten en aantallen micro-organismen in een faciliteit te verminderen. In een interview met Cleanroom Technology bespreekt Matt Cokely, Ecolab Global Technical Consultant, de best practices die dit kunnen bewerkstelligen.

Het testen van de werkzaamheid van desinfecterende middelen is complex en Cokely heeft het over problemen die obstakels kunnen zijn, zoals een onjuiste voorbereiding van organismen of het gebruik van ruwe materiaaloppervlakken.

Matt Cokely bespreekt ook de potentiële voordelen van validatie op meerdere locaties en hoe een 'Matrix'-aanpak in combinatie met het Ecolab Validex™-programma dure en tijdrovende duplicatie kan vermijden, het validatieproces kan stroomlijnen en een robuust, weldoordacht validatiepakket kan creëren.

 
Luister naar het gesprek op de website van Cleanroom Technology

_

Over de auteur

Ecolab Life Sciences logo

Life Sciences

De Life Sciences-divisie van Ecolab richt zich op het ontwikkelen van de best mogelijke producten en diensten ter ondersteuning van onze klanten in de farmaceutische en persoonlijke verzorgingssector.

Gerelateerde artikelen