Wellness in de vulkanische Eifel

Het Michels Wellness- & Wohlfühlhotel ligt aan het Schalkenmehrener Maar in de vulkanische Eifel in Duitsland. Het door een familie gerund viersterren superior hotel biedt zijn gasten ontspanning, heerlijke culinaire gerechten en veel natuur. Als het op hygiëne aankomt, vertrouwt het hotel op de reinigingsoplossingen van Ecolab.

Michels Wohlfühlhotel, Schalkenmehren, Germany

Achter de witte gevel met het leien dak gaat een door een familie gerund hotel schuil met een lange traditie van gastvrijheid. Op dit moment zijn er 52 kamers beschikbaar voor gasten. Vanaf mei 2020 zullen dat er 65 zijn. "We zijn bezig ons hotel uit te breiden", legt junior manager Julia Drayer uit. Samen met haar zus steunt ze haar ouders bij het runnen van dit hotel. De uitbreiding van het wellness-gedeelte werd onlangs afgerond. Na excursies in de omgeving kunnen gasten van Michels relaxen in een spalandschap van 2.000 vierkante meter met binnen- en buitenbaden, verschillende sauna's met opgietceremonies, ontspanningsruimtes en wellnessbehandelingen op de beautyafdeling.

"Onze gasten komen hier om te ontspannen, te genieten en zich weer op te laden", aldus de jonge hotelmanager. In de buurt van het hotel, dat tussen Bonn en Trier ligt, bevinden zich drie vulkanische meren. De omgeving is het hele jaar door geschikt voor allerlei activiteiten. De bijzonder lekkere keuken, waar de uitbater de scepter zwaait, maakt het plaatje compleet. In het gezellige restaurant worden hoofdzakelijk regionale en seizoensproducten geserveerd.

Het concept zorgt voor een hoge bezettingsgraad en veel terugkerende gasten. Dat in het hotel een bijzonder aangename sfeer heerst, is volgens Julia Drayer een belangrijke succesfactor. Naast de persoonlijke service, lekker eten en prachtige kamers, levert hygiëne ook een aanzienlijke bijdrage aan hoe prettig de gasten zich voelen in het hotel. "Goede hygëne is op elk gebied erg belangrijk", bevestigt Drayer. Dit geldt voor de goedonderhouden kamers maar ook voor het smetteloze servies en het uiterst hygiënische wellness-gedeelte.

Het hotel werkt overal met producten van Ecolab. "We hebben een reinigingsconcept dat afkomstig is van één enkele bron. Alle producten sluiten op elkaar aan. Dit vereenvoudigt het bestelproces en maakt het gemakkelijker voor onze werknemers om de producten te gebruiken." KitchenPro wordt gebruikt in de keuken. Met gebruiksklare oplossingen en innovatieve doseringstechnologie, zorgen de betrouwbare producten voor schone borden. Voor de schoonmaak werken de werknemers met producten uit het Oasis-assortiment.

In de nieuwe wellness-ruimtes heeft het hotel hele goede ervaringen met het Nito Clean-schuimpistool. "Dit reinigingssysteem vergemakkelijkt ons werk aanzienlijk", aldus Drayer. Het schuimpistool hoeft alleen maar te worden bevestigd aan een waterslang en brengt vervolgens het reinigingsschuim in de juiste dosering aan op horizontale en verticale oppervlakken. Hierdoor kunnen grote oppervlakken hygiënisch en efficiënt worden gereinigd.


„Ecolab is onze all-round partner op het gebied van hygiëne. We zijn niet alleen blij met onze reinigingsmiddelen, maar ook met de service die Ecolab verleent. De medewerkers zijn snel ter plaatse en hebben de juiste oplossing voor al onze behoeften."


Julia Drayer
Junior Manager bij Michels Wohlfühlhotel

Comfort category room in Michels Wohlfühlhotel

Over het Michels Wellness & Wohlfühlhotel

Locatie: Schalkenmehren, vulkanische Eifel, Duitsland

Categorie: viersterren superior

Lid van de vereniging van Duitse wellnesshotels en -resorts

Capaciteit: 65 tweepersoonskamers, Spa van 2.000 m2

​​​​​​​Gastronomie: restaurant in landhuisstijl met regionale en seizoensgerechten

Werkt meer dan 15 jaar samen met Ecolab

Spektrum Online logo

Meer Spektrum-artikelen