Productgroepen en worst-case productredenering

Start uw validatieproces door de productgroepen die u in uw faciliteit reinigt te identificeren.  

Ecolab Life Sciences: Product Groups and Worst-Case Product Rational

Een reinigingsvalidatiegids zal u begeleiden bij het starten van uw validatieproces door de productgroepen die u in uw faciliteit reinigt te identificeren.

Tijdens dit proces beschrijft u als eerste criteria die deze groepen definieert en vervolgens categoriseert u elk product in deze groepen. Als tweede identificeert u een rationeel om de moeilijkst te reinigen producten in elke groep vast te stellen, en op basis van dit rationeel identificeert u het moeilijkst te reinigen product in elke groep. Hoe u dit doet kan een grote impact hebben op het werk dat hoort bij het uitvoeren van validatie, evenals op toekomstige validaties.

Waar begint u?

Beschouw als eerste het producttype vanuit het perspectief van een klant of 'actieve stof', zoals shampoo, conditioner, zonnebrand, tandpasta, masker. Als u uw producten op deze manier categoriseert, zorg er dan voor dat dit in lijn is met uw bedrijfsvoering en reinigingsprocedures.

Houd ten tweede rekening met de productvorm: vloeibaar, crèmes, pasta, hete vulling, enz. Als u uw producten op deze manier categoriseert, zorg er dan wederom voor dat dit in lijn is met uw bedrijfsvoering en reinigingsprocedures. Met deze aanpak kunt u mogelijk het aantal productgroepen verminderen en nog altijd alle belangrijke componenten van reinigingsvalidaties in acht nemen.

En ten derde, als u OTC's produceert, overweeg dan het groeperen van producten per OTC-actieve. Hiermee kunt u ervoor zorgen dat de meest actieve content de gevalideerde is.

Dus, wat doet u met deze categorieën? Voeg kolommen aan uw lijst met producten toe voor productsoort, productvorm en OTC actieve content. Bijvoorbeeld, een product kan 'shampoo', 'vloeibaar' en OTC - salicylzuur - 5% zijn of 'lotion', 'crème' en geen actieve stof.

De volgende stap is het identificeren van de 'moeilijkst te reinigen'. Bevat het siliconen, TiO2 of oliën? Wij stellen deze vraag, omdat er binnen uw 'vloeibare producten' mogelijk een aantal siliconen bevatten, die voorkomen dat de actieve stoffen worden verwijderd. Als we het juiste moeilijk te verwijderen ingrediënt identificeren, zorgt het verwijderen van dat ingrediënt tijdens het reinigen ervoor dat alle andere producten in diezelfde productgroep met minder hoeveelheden van dat ingrediënt ook kunnen worden gereinigd. Matrixering hiervan met uw actieven-inhoud kan de reinigingsvalidatiematrix vereenvoudigen terwijl u er zeker van bent dat alle niveaus van actieve stoffen kunnen worden verwijderd.

Dit is eveneens kritiek voor de toekomst. In lijn hiermee kunnen toekomstige producten die naar de fabrieksvloer worden gebracht met actieve stoffen van hogere niveaus, of hogere niveaus van het lastige ingrediënt in die productgroep, dat product kwalificeren als nieuw 'worst case product' en reinigingsvalidatie vereisen. Elk nieuw product met minder actieve stoffen of lagere niveaus van het moeilijk te reinigen ingrediënt kwalificeren niet als nieuwe 'worst case' en vereisen dus geen reinigingsvalidatie.

Dus het belang van het selecteren van uw productgroepen en 'worst case'-product kan impact hebben op de omvang van uw huidige reinigingsvalidatie-activiteiten, evenals de toekomstige vereisten voor hervalidatie. Als u hulp behoeft bij het vaststellen van uw productgroepen en hun impact op de reinigingsprocessen heeft Ecolab een team reinigingsvalidatie-experts klaarstaan om u te helpen.

Ecolab Life Sciences Insight Articles

De Life Sciences-divisie van Ecolab richt zich op het ontwikkelen van de best mogelijke producten en diensten ter ondersteuning van onze klanten in de farmaceutische en persoonlijke verzorgingssector.

Gerelateerde artikelen voor persoonlijke verzorgingsproducten