Eén methode kan een revolutie teweegbrengen in de validatie van desinfectiemiddelen

Vanwege de afwezigheid van een wereldwijde standaard voor de validatie van desinfecterende werkzaamheid in farmaceutische cleanrooms, heeft Ecolab Life Sciences gerenommeerde experts uit de industrie geraadpleegd om er een te maken.

Eén methode kan een revolutie teweegbrengen in de validatie van desinfectiemiddelen
Ecolab Validex™ Program logo
In dit artikel over Cleanroom-technologie (november 2019), legt Tim Sandle uit waarom desinfecterende werkzaamheid ertoe doet en hoe wereldwijde verschillen in werkzaamheidstest zowel verwarring als inefficiëntie veroorzaakt in de industrie.
 
Hij concludeert dat het Ecolab One Method Validex-programma duidelijke, verstandige en reproduceerbare criteria biedt voor de evaluatie van desinfectiemiddelen voor gebruik in farmaceutische cleanrooms. Het programma is ontwikkeld om te zorgen voor een methode en acceptatiecriteria die geschikt zijn voor de wereldwijde industrie, naast een uitgebreide dataset over relevante microflora en oppervlakken in cleanrooms. De Validex-aanpak vermindert de complexiteit en helpt de farmaceutische fabrikanten efficiënter te worden door specifieke begeleiding te bieden met betrekking tot de desinfectievalidatieprocessen van cleanrooms.
 
Met het Validex-programma kunnen Global Technical Consultants van Ecolab klanten navigeren door de testen op desinfecterende werkzaamheid, met erkende laboratoria. Dit helpt om te voldoen aan de huidige regelgevende verwachtingen en, nog belangrijker, voldoen aan de standaarden die zijn vereist voor cleanroomontsmetting.
Bekijk de video hieronder of download onze infographic voor meer informatie over het Ecolab Validex-programma.

Ecolab Life Sciences Insight Articles

Life Sciences

De Life Sciences-divisie van Ecolab richt zich op het ontwikkelen van de best mogelijke producten en diensten ter ondersteuning van onze klanten in de farmaceutische en persoonlijke verzorgingssector.

Gerelateerde artikelen over cleanrooms