Grote besparingen voor commerciële wasserijen

clothingwashingmachineicon

Inzicht

Alleen al in Azië en de regio rond de Stille Oceaan verbruiken meer dan 6.500 commerciële wasserijen jaarlijks meer dan 35 miljard gallon water en 500 miljoen kubieke meter gas om meer dan 20 miljard pond textiel te wassen. En ze moeten zich houden aan strenge - en dure - afvoervoorschriften.

Daarom hebben vijf toonaangevende textieldienstverleners in Australië en Nieuw-Zeeland zich tot Ecolab gewend:

  • Lager water- en energieverbruik
  • Minimale ecologische impact
  • Betere waskwaliteit
ecolabservicetruckicon

Innovatie

Om deze doelen te bereiken, heeft Ecolab een watercirculatiestrategie geïmplementeerd met de filtersystemen BlueOcean™, Aquabatch™ en AquaDrain™.

Deze ultramoderne systemen, gecombineerd met expertise op het gebied van het wasproces, hielpen de wasserijen bij het filteren, recyclen en hergebruiken van water. Dat heeft niet alleen het waterverbruik verminderd, maar ook het gasverbruik door ketels en drogers. Ecolab implementeerde ook zijn nieuwste 40C-wasproces met ultralage temperatuur, OxyGuard™ 40, dat het water- en energieverbruik in 22 wasserijen nog verder hielp verminderen.

De totale waterbesparing? 446 miljoen gallon per jaar voor 22 wasserijen, wat slechts 1,3 procent van het waterverbruik door commerciële wasserijen in Azië en het gebied rond de Stille Oceaan vertegenwoordigt. Stel u voor wat de mogelijke impact zou zijn als een veel groter percentage van de commerciële wasserijen in de regio deze oplossingen zou implementeren.

Laundry eROI

Gerelateerde verhalen

Bezoekers die dit verhaal hebben gelezen, bekeken ook: