Laundry Hero

Grote besparingen voor commerciële wasserijen

Inzicht

Alleen al in Azië-Pacific verbruiken meer dan 6.500 commerciële wasserijen meer dan 35 miljard gallon water en 500 miljoen kubieke meter gas voor het wassen van meer dan 20 miljard pound textiel. En ze moeten zich houden aan strenge - en dure - afvoervoorschriften.

Daarom hebben vijf toonaangevende textieldienstverleners in Australië en Nieuw-Zeeland zich tot Ecolab gewend:

  • Lager water- en energieverbruik
  • Minimale ecologische impact
  • Betere waskwaliteit

Innovatie

Om deze doelen te bereiken, heeft Ecolab een circulaire waterstrategie geïmplementeerd met de filtersystemen BlueOcean™, Aquabatch™ en AquaDrain™.

Deze ultramoderne systemen, gecombineerd met expertise op het gebied van het wasproces, hielpen de wasserijen bij het filteren, recyclen en hergebruiken van water. Dat heeft niet alleen het waterverbruik verminderd, maar ook het gasverbruik door ketels en drogers. Ecolab implementeerde ook zijn nieuwste 40C-wasproces met ultralage temperatuur, OxyGuard™ 40, dat het water- en energieverbruik in 22 wasserijen nog verder hielp verminderen.

De totale waterbesparing? 446 miljoen gallon per jaar voor 22 wasserijen, wat slechts 1,3 procent van het waterverbruik door commerciële wasserijen in Azië en het gebied rond de Stille Oceaan vertegenwoordigt. Stel u voor wat de mogelijke impact zou zijn als een veel groter percentage van de commerciële wasserijen in de regio deze oplossingen zou implementeren.

Laundry eROI

Gerelateerde succesverhalen

Bezoekers die dit verhaal hebben gelezen, bekeken ook:

Dit is een carrousel. Gebruik de knoppen Volgende en Vorige om er doorheen te navigeren of spring naar een dia via de diastippen.

Bekijk alle verhalen