ADM Ethanol Facility

Ecolab helpt mee aan een waterbesparing van 6,1 miljoen gallons water voor ADM ethanolfabriek

Totaal gerealiseerde waarde: $ 1,6 miljoen

ADM logo

Inzichten

ADM is een wereldleider op het gebied van menselijke en dierlijke voeding en 's werelds belangrijkste landbouwproductie- en verwerkingsbedrijf. Het bedrijf zet zich in voor goede bedrijfspraktijken, vooruitstrevende oplossingen en bewuste acties die een positieve impact hebben.

De Strive 35-ondernemingsdoelstellingen zijn gericht op het substantieel verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, de energie-intensiteit en de waterintensiteit tegen 2035. Daartoe zoekt het bedrijf oplossingen om de duurzaamheidsdoelstellingen te helpen verwezenlijken.

Maatregelen

Een ADM-fabriek in Columbus, Nebraska, producent van ethanol, een plantaardige biobrandstof uit gefermenteerde maïs, was op zoek naar een beter proces om de opgebouwde biofilm te verwijderen. Biofilms die niet op de juiste manier worden verwijderd, kunnen een negatieve invloed hebben op de ethanol-productie en -output.

Ecolab, aloude partner van ADM, beoordeelde de situatie om de hoofdoorzaak van de biofilmopbouw te bepalen. Vervolgens werd een oplossing geboden: het Ecolab Clean-in-Place (CIP)-programma, ontworpen om negatieve fermentatiebijproducten te verminderen die de ethanol-opbrengst en -kwaliteit beïnvloeden.

Samen met het CIP-programma implementeerde de fabriek Trimeta™ Shield, een innovatieve combinatie van een reinigingsmiddel en eindspoeling die helpt bij het verbeteren van de reiniging en het herstel van de efficiëntie van apparatuur voor ethanolproducenten, naast een reinigingsproduct met een lage pH-waarde. Deze oplossingen vervingen natriumhydroxide, een bijtend reinigingsmiddel dat de fabriek voorheen gebruikte.

Corn in an ADM Ethanol Facility

Resultaten

De CIP-technologie van Ecolab en de bijbehorende chemie leidden tot een consistentere fermentatie en verbeterde systeemprestaties en -betrouwbaarheid. De productiviteit werd ook verhoogd door verminderingen in behandelingschemie.

Verbeterde reiniging en verwijdering van biofilm hebben ook geleid tot aanzienlijke reducties in water, energie en broeikasgassenuitstoot; ten gunste van Strive 35 van ADM en hun voortdurende inzet voor een sterkere en betere wereld.

Uitgelichte oplossingen


De resultaten in deze casestudy zijn specifiek voor deze individuele klant en kunnen variëren voor andere klanten op basis van factoren en omstandigheden in hun activiteiten.


Gerelateerde succesverhalen

Samenwerken met klanten aan een oplossing voor hun grootste uitdagingen.

Dit is een carrousel. Gebruik de knoppen Volgende en Vorige om er doorheen te navigeren of spring naar een dia via de diastippen.

Geen gerelateerde verhalen gevonden