Technisch team bespaart cosmeticabedrijf bijna € 750k op jaarbasis na introductie  van Ecolab Maxi reinigingsproduct


Toepassing: inweken (mixers, tanks)

Segment: persoonlijke verzorging (make-up)

Uitdaging: Bepalen van een alternatief voor oplosmiddelen (moeilijk te verwijderen waterproof mascara's en gepigmenteerde make-up)

Aangeraden product: Maxi

Situatie

Een contractfabrikant en marktleider in de productie van mascara in Italië had moeite met het verwijderen van waterproof mascara en gepigmenteerde make-up uit zijn mengapparatuur. Het bedrijf, gespecialiseerd in de productie van kleurcosmetica, had een alternatieve oplossing nodig voor het huidige gebruik van oplosmiddelen.

Ze ondervonden veiligheidsproblemen met betrekking tot ontvlambaarheidsrisico's, en operators die handmatig grote hoeveelheden oplosmiddelen gebruikten met beperkte bescherming door de huidige PBM-protocollen van het bedrijf. Bovendien stegen de productievolumes plotseling toen de COVID-19-pandemie en de bijbehorende beperkingen begonnen af te nemen. De klant had een dringende behoefte om de uitvaltijd te verminderen en tegelijkertijd de productiecapaciteit te vergroten, wat werd belemmerd door hun huidige protocollen. Er was een effectievere oplossing nodig.

Oplossing

Na een eerste contact met Ecolab werd een locatie-onderzoek uitgevoerd om de ergste reinigingsscenario's te bepalen, bestaande reinigingsprocedures door te nemen, en de in het proces gebruikte machines en het afvalwatersysteem te beoordelen. Uit deze beoordeling maakte Ecolab op dat de vorige reinigingsoplossing voornamelijk uit oplosmiddelen (isododecaan) en eigen grondstoffen (myristaat) bestond. Vervolgens werden vijf monsters van de moeilijkst te reinigen producten getest en werden aanbevelingen gedaan voor de beste reinigingsprocedures.

Na een bezoek ter plaatse door Ecolab om te helpen bij het aanpassen en opschalen van de aanbevolen reinigingsprocedures, implementeerde de klant Maxi van Ecolab, een alkalisch reinigingsproduct ontworpen voor inweek- en schuimtoepassingen in processen voor persoonlijke verzorgingsproducten en cosmetica. Maxi is ideaal voor het op waterbasis verwijderen van vettige, waterbestendige en gepigmenteerde vervuiling in mixers die niet zijn ontworpen voor CIP-reiniging.

Alle inspanningen werden besproken met de QA-manager om de nodige ondersteunende documentatie te beoordelen en een strategie voor reinigingsvalidatie vast te stellen waarmee de uiteindelijke residuen van reinigingsmiddelen worden beoordeeld.

Resultaten

De oplossing van Ecolab zorgde voor optimale reinigingsprestaties, verbeterde de operatorveiligheid, zorgde voor minder uitvaltijd, maakte een langere productietijd mogelijk en verminderde de impact op bijkomende processen later in de keten (afvalverwerking).

De klant schat dat deze veranderingen tot indrukwekkende besparingen hebben geleid (rechts weergegeven). De klant werkt nu samen met het technische team van Ecolab om een nieuw CIP-systeem te introduceren waarmee het water- en energieverbruik verder kan worden geoptimaliseerd.

 

Ecolab Maxi Detergent case study statistics.

Ecolab MAXI


Vloeibaar alkalisch reinigingsproduct met hoog gehalte aan oppervlakteactieve stoffen voor inweek- en schuimtoepassingen:

 • Veelzijdig: geschikt voor gebruik in oudere apparatuur en ontworpen voor zowel CIP-systemen als voor het reinigen van oppervlakken.
 • Effectief: hoog gehalte aan oppervlakteactieve stoffen maakt Maxi ideaal als een afzonderlijk reinigingsproduct voor het verwijderen van organische en pigmenthoudende producten zoals mascara, lippenstift, foundations, zonnebrandmiddel en meer.

Hoe Ecolab voor meerwaarde zorgt:

Site Surveys Icon

Inspecties ter plaatse

Ecolab biedt bezoeken op locatie door een getraind technisch team om nieuwe of bestaande productie- en reinigingsprocessen te beoordelen.

MEERWAARDE+

 • Technische aanbevelingen worden afgestemd op uw meest relevante doelstellingen en prestatie-indicatoren (veiligheid, waterbesparing, efficiëntie, enz.).
 • Formeel verslag geeft overzicht van mogelijke besparingen
 • Levert implementatiestrategie die verstoringen van de productie tot een minimum beperkt

 


Lab Studies Icon

Technische bezoeken en inzichten in best practices

Het technische team van Ecolab kan uw locatie bezoeken om specifieke problemen te bespreken en op te lossen die van belang kunnen zijn voor uw faciliteit.

MEERWAARDE+

 • Problemen met reiniging en vervuiling
 • Milieu-excursies
 • Introductie van nieuwe apparatuur
 • Optimalisatie op basis van economische en milieudoelstellingen

 


Disinfection Icon

Contamination Control-strategieën (CCS)

Ecolabs zeer ervaren GTC-team microbiologen ondersteunt klanten bij het opzetten van een robuuste CCS voor reiniging, desinfectie en decontaminatie.

MEERWAARDE+

 • Helpt bij het ontwikkelen van strategieën en regimes om vastgestelde risico's te beperken
 • Biedt waar nodig ondersteunende documentatie en validatie-informatie
Validation Icon

Hulp bij validatie

Ecolab kan helpen bij het complexe validatieproces en de omschakeling door het verstrekken van advies en documentatie.

MEERWAARDE+

 • Adviseren en coördineren met geaccrediteerde contracttestlaboratoria
 • Beoordelen van conceptprotocollen en resultaten
 • Met u de redenen voor wettelijke goedkeuringen bespreken
 • Een uitgebreid validatiepakket voor cleanroom-oppervlakken en microflora bieden

 


Dedicated Team Icon

Speciaal samengesteld team dat zich richt op regelgeving

Ecolab gebruikt expertise uit de sector om inzicht te verschaffen in en advies te geven over de verwachtingen op het gebied van regelgeving, trends en beschikbare hulpmiddelen om te helpen de productveiligheid en -kwaliteit te waarborgen.

MEERWAARDE+

 • Helpt ervoor te zorgen dat de cGMP wordt nageleefd, zodat reiniging en desinfectie voldoen aan de vereisten voor productveiligheid en kwaliteit
 • Validaties helpen implementeren die voldoen aan de verwachtingen van de regelgevende instanties

 


Customer Training icon

Klantentraining

Het team van Ecolab bestaat uit experts die u helpen bij het implementeren, beheren en handhaven van voorschriften en protocollen op het vlak van kwaliteit en naleving.

MEERWAARDE+

 • Waardevolle best practies en implementatiestrategieën van getrainde experts uit het werkveld en technische experts
 • Verminder de tijd die nodig is voor ondersteuning ter plaatse en procestraining om problemen snel op te lossen
Ecolab expert with a client in a manufacturing plant

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Wilt u weten hoe u in uw fabriek een vergelijkbaar succes kunt behalen? Vraag een gratis adviesgesprek aan om te weten te komen hoe Ecolab Life Sciences u kan helpen de uitvaltijd te verminderen en de productie te verhogen door uw reinigings- en ontsmettingsactiviteiten te optimaliseren.

Gerelateerde succesverhalen

Dit is een carrousel. Gebruik de knoppen Volgende en Vorige om er doorheen te navigeren of spring naar een dia via de diastippen.

Er werden geen gerelateerde succesverhalen gevonden.