Samen beter: duurzaamheid nastreven in commerciële wasserijen

Elis building in Nanterre

DE SITUATIE

ELIS, ofwel Europe Linge Service, werd opgericht als familiebedrijf in 1883. Het nu internationale bedrijf dat zich richt op textiel-, hygiëne- en facilitaire diensten heeft eraan bijgedragen dat textielleasing werd geïntroduceerd in Europa, als onderdeel van een gebruikseconomie.

De samenwerking tussen Ecolab en ELIS dateert uit de jaren 1980, een periode waarin ook de eerste continue batchwasmachines werden geïntroduceerd. Sindsdien hebben we samen producten en processen ontwikkeld waarbij er steeds meer aandacht kwam voor duurzame oplossingen. Ook wilden beide partijen de belasting van het milieu beperken zonder dat dit negatieve gevolgen zou hebben voor het resultaat.

ELIS en Ecolab werken al bijna 40 jaar samen en zijn er dankzij een nieuwe emulsietechnologie in geslaagd aanzienlijke water- en energiebesparingen te realiseren.

Difference between Ecolab's new emulsion type and regular detergent

DE OPLOSSING

Ecolab is er trots op dat het voor verschillende vestigingen van ELIS in Europa actief is. Op dit moment introduceren we 'lean' procedures samen met onze reinigingstechnologie op emulsiebasis om een juiste, nauwkeurige en veilige dosering mogelijk te maken terwijl water- en energieverbruik worden verlaagd. Het is een perfect voorbeeld van meer bereiken met minder.

Met de gepatenteerde emulsietechnologie van Ecolab helpen we bedrijven als ELIS bij het beperken van chemisch afval, spoelwaterbehoeften, vervuiling en energieverbruik. Tegelijkertijd verbeteren we de wasproductiviteit en de levensduur van textiel.

In dit geval hebben we de hoeveelheid gebruikt product verlaagd met een verhouding van 5:2 voor poeder en emulsie. Door de hoeveelheid product die moet worden vervoerd te beperken, kunnen we de kosten en de impact op het milieu verlagen.

Commercial Tunnel Washer

DE RESULTATEN

Deze omschakeling betekent dat we elk jaar het volgende besparen:

  • bijna 100.000 m3 schoon water
  • 300.000 kg waschemicaliën
  • circa 4250 MWh aan energie
  • equivalent van 380.000 Nm3 gas
  • 875 ton CO2

Voor dit jaar is het doel dat nog een groep wasserijen wordt overgeschakeld van poeder op emulsie, waardoor dezelfde soort voordelen zullen worden behaald. Samen met onze partner ELIS doen we meer met minder.

Bekijk alle verhalenOplossingen voor commerciële wasserijen

Gerelateerde verhalen

Bezoekers die dit verhaal hebben gelezen, bekeken ook:

Dit is een carrousel. Gebruik de knoppen Volgende en Vorige om er doorheen te navigeren of spring naar een dia via de diastippen.