Water images for internal and external use

Placentia​​​​​​​-fabriek van Ecolab in Californië
Certificering als toonaangevend in watermilieubeheer

Casestudie voor de implementatie van de Alliance for Water Stewardship (AWS)-norm
Gepubliceerd in augustus 2024

Inzichten

Als wereldleider op het gebied van wateroplossingen en -diensten blijft Ecolab zich inzetten voor een toekomst met meer waterzekerheid door slim waterbeheer, -behoud en -milieubeheer. We streven ernaar om tegen 2030 een netto positieve waterimpact te bereiken door:

  • Verminderen, recyclen en aanvullen van water op operationele locaties. We streven ernaar om de waterimpact van ons bedrijf met 40% per productie-eenheid te verminderen ten opzichte van basisjaar 2018.
  • Het beschermen van lokale stroomgebieden door te werken aan het herstel van meer dan 50% van ons absolute wateronttrekkingsvolume op plaatsen met een hoog risico.
  • Resultaten behalen via de Alliance for Water Stewardship (AWS)-norm door AWS-certificering te behalen voor productielocaties van Ecolab in stroomgebieden met een hoog risico.

De Placentia-fabriek van Ecolab in Californië levert een belangrijke bijdrage aan deze doelstellingen. De Placentia-fabriek is een faciliteit voor waterzuiveringsoplossingen die zich richt op regeneratie van hars en waterzuivering. De Placentia-fabriek bevindt zich in Zuid-Californië, in het deelgebied San Gabriel en is afhankelijk van watervoorziening via waterzuiveringsinstallaties die hun water halen uit het aquaduct van de Colorado-rivier en het aquaduct van Californië. Het afvalwater van de Placentia-fabriek wordt ontvangen en behandeld door de Fountain Valley-faciliteit van sanitair district Orange County. Het behandelde afvalwater wordt geloosd in de Atlantische Oceaan.

De Placentia-fabriek werd aangemerkt als voorrangslocatie voor het behalen van AWS-certificering, het verbeteren van de slimme waterbeheeraanpak van de locatie en het implementeren van innovatieve technologieën om de waterdoelstellingen van bedrijven te bevorderen.

Maatregelen

Om bij te dragen aan de bedrijfswaterdoelstellingen van Ecolab, heeft het lokale team zich ten doel gesteld om een ​​absolute waterreductie van 50% te bereiken van 2018 tot 2030.

De volgende projecten helpen om de waterbalans van de faciliteit te verbeteren en het totale waterverbruik te verminderen:

  • Herontwerp van het afvalneutralisatiesysteem om de efficiëntie en veiligheid te verbeteren
  • Herontwerp van het waterverwarmingssysteem dat het harsregeneratieproces ondersteunt, waardoor extra terugwinning van water mogelijk is
  • Verbeteringen en verfijningen van het gebruik van proceswater in elke fase van het harsregeneratieproces

Resultaten

Door deze acties heeft de Placentia-fabriek besparingen in water en energie bereikt. De verbeteringen die op de locatie zijn doorgevoerd, blijken een nuttige stap voorwaarts te zijn in de lokale operationele activiteiten en in het bevorderen van de duurzaamheidsdoelstellingen van Ecolab.
AWS Certification Plant Imagery


Om de algehele gezondheid van lokale stroomgebieden te verbeteren en als onderdeel van Ecolab's toewerken naar een positieve impact in 2030, hebben we prioriteit gegeven aan AWS-certificering in hoog-risicostroomgebieden waarin we actief zijn.

Water Governance Icon

Aansturen op
goed water

Sustainable Water Icon

Duurzame waterbalans

Quality Water Icon

Waterkwaliteit
in goede staat

Water Related Areas Icon

Belangrijke watergerelateerde gebieden

Safe Water Icon

Water, rioolwaterzuivering en hygiëne (WASH)

Het traject van watermilieubeheer

Ecolab streeft naar duurzaam watergebruik in de eigen faciliteiten en samenwerking met andere bedrijven op lokaal niveau. In lijn met het streven van Ecolab naar een holistische benadering van waterbeheer in al haar faciliteiten, besloot het bedrijf de International Water Standard van de Alliance for Water Stewardship (AWS) na te streven in de Placentia-fabriek in 2024.

Om gedeelde en locatiegebonden wateruitdagingen in het deelstroomgebied van San Gabriel vast te stellen, werd een uitgebreide risicobeoordeling uitgevoerd waarbij gebruik werd gemaakt van inzichten uit de Smart Water Navigator van Ecolab en de World Resources Institute (WRI) Aqueduct Atlas.

Met de watermilieubeheeraanpak boogt Ecolab een positieve impact te realiseren binnen de activiteiten en bij de wateruitdagingen in de gemeenschappen waarin we actief zijn. De belangrijkste gemeenschappelijke uitdagingen van de fabriek en relevante, lokale belanghebbenden zijn onder meer waterschaarste als gevolg van verminderde sneeuwval vanuit bestaande waterbronnen, verouderde waterinfrastructuur, stedelijke waterafvoer, waterkwaliteit, grondwateroverschot, verzilting van grondwater en verlies van moerasland en soorten. Andere gemeenschapplijke uitdagingen zijn het risico op aardbevingen en bosbranden. Om de belangrijkste gemeenschappelijk problemen aan te pakken, werkt Ecolab samen met andere watergebruikers in het stroomgebied. Twee van deze bedrijven zijn AWS-gecertificeerde Ecolab-faciliteiten: één in Carson, Californië en de andere in City of Industry (COI), Californië.

Om effectief vat te krijgen op deze uitdagingen, wordt binnen de watermilieubeheeraanpak van Ecolab aangestuurd op voortgang richting de vijf resultaten die in de AWS-norm zijn beschreven. Ecolab streeft naar voortdurende verbetering van de waterbalans en de waterkwaliteit van de locatie. Buiten de eigen activiteiten richt onze uitgebreide strategie zich op regionaal belangrijke watergerelateerde gebieden (IWRA) en waterzuivering en -hygiëne (WASH). Voortdurende vooruitgang in al deze belangrijke aandachtsgebieden is afhankelijk van daadkrachtig operationeel waterbestuur op locatie en ondernemingsniveau.

Op grond van de met de Ecolab Smart Water Navigator gekwantificeerde voortgang die is geboekt ten opzichte van de vijf AWS-resultaten, wordt de Placentia-locatie beschouwd als Water-Smart op de Water Maturity Curve. De Water Maturity Curve illustreert de gekwantificeerde status van de waterstrategie en het beheerplan van een locatie. De plaats van een faciliteit op de curve wordt bepaald door een aantal criteria, waaronder bestuur en strategie, het stellen van doelen, waterbeheerpraktijken en watermilieubeheer. De criteria omvatten principes die consistent zijn met de vijf uitkomsten van het AWS-raamwerk. Beide benadrukken dat sterk waterbeheer voortdurende verbetering en samenwerking binnen en buiten de fabrieksactiviteiten vereist.

Lees meer over de Smart Water Navigator van EcolabLees meer over de watermilieubeheeraanpak van Ecolab
Sustainable Water Icon

Duurzame waterbalans

Netto positief water

Een duurzame waterbalans en een slimme waterbeheeraanpak binnen onze eigen activiteiten zijn een essentieel component in het realiseren van een netto positief waterimpact per lokatie. In lijn met de doelstellingen van de onderneming streeft het lokale team ernaar om het jaarlijkse waterverbruik per ton product van de locatie met 40% te verminderen, van 2018 naar 2030. Het team van Placentia-fabriek van Ecolab beoordeelt de faciliteit regelmatig op mogelijkheden om het waterverbruik in alle activiteiten te verminderen en te voldoen aan de doelstellingen van Ecolab voor het realiseren van een positieve impact in 2030. De implementatie van projecten ter vermindering van waterverbruik krijgt prioriteit op basis van de waarschijnlijkheid van risico's en de impact op belanghebbenden op locatienieveau en in de gemeenschap.

Quality Water Icon

Waterkwaliteit

Aanpak van waterkwaliteit

Om een goede waterkwaliteit van zowel proceswater als afvalwater te handhaven, worden er dagelijks interne watertests uitgevoerd bovenop externe driemaandelijkse afvalwatertests. Afvalwater wordt behandeld met pH-neutralisatie voordat het wordt geloosd in de Foundation Valley-faciliteit van het sanitair district Orange County. Bij lekkages of watergerelateerde problemen beschikt de locatie over een robuust incidentenplan, met onder meer een analyse van de hoofdoorzaak van het oorspronkelijke incident, een beoordeling door het leidinggevende team, documentatie in een intern rapportageplatform en communicatie over risicobeperkingsstrategieën tijdens maandelijkse vergaderingen op de locatie.

In 2022 ontving de Placentia-fabriek het brons en erkenning in het Orange County Pretreatment Honor Role-programma. Dit programma erkent industriële faciliteiten die blijk geven van toewijding aan positieve inspanningen op het gebied van milieubeheer.

Water Governance Icon

Waterbeheer

Aanpak waterbeheer

Op fabrieksniveau is de leiding van de technische installatie verantwoordelijk voor het testen van afvalwater, het lozen van afvalwater en het bewaken van de pH-waarde. De fabrieksmanager is verantwoordelijk voor de naleving van de afvalwatervergunningen en de eindverantwoordelijke voor de algehele naleving van afvalwaterregelgeving, afvalwatertests, aanpassingen in regelgeving, afvalwaterlozing en pH-waardebewaking. Informatie over naleving van de waterregelgeving op locatie is op aanvraag beschikbaar, waaronder de noodzakelijke corrigerende maatregelen die door de locatie zijn genomen om toekomstige problemen te voorkomen. Bovendien worden in het CDP Water Security-rapport van Ecolab eventuele overtredingen en de bijbehorende corrigerende maatregelen bekendgemaakt.

Op ondernemingsniveau wordt het duurzaamheidsteam aangestuurd en geadviseerd door het Sustainability Executive Advisory Team (SEAT), dat bestaat uit de meest ervaren bedrijfs- en divisieleiders van het bedrijf. Bovendien zijn de standpunten van Ecolab in duurzaamheid, watermilieubeheer en -veiligheid en gezondheid en milieu (SHE) geopenbaard en daarmee bindend en richtinggevend bij watergerelateerde problemen en naleving. Het duurzaamheidsstandpunt van Ecolab formaliseert de wereldwijde inzet van Ecolab voor duurzaamheid binnen het bedrijf en de impact ervan op klanten. De ingenomen positie wat betreft watermileubeheer versterkt Ecolabs wereldwijde toewijding aan verantwoord watermilieubeheer door vaststelling van kansen voor het bedrijf en de klanten ervan om waterbronnen op een manier te gebruiken die gunstig is voor het bedrijf, de gemeenschap en de natuur. Het SHE-standpunt van Ecolab geeft aan hoe het bedrijf bij alle wereldwijde activiteiten streeft naar uitmuntendheid in praktijken en prestaties die te maken hebben met veiligheid, gezondheid en milieu.

 
Water Related Areas Icon

Belangrijke watergerelateerde gebieden

Safe Water Icon

Water, sanitatie en hygiëne (WASH)


Collectieve actie

Naast de interne operationele verbeteringen gaan de externe watermilieubeheeractiviteiten van de Placentia-fabriek van Ecolab onverminderd verder. Om deze primaire gemeenschappelijke wateruitdagingen aan te pakken, werkt Ecolab samen met andere watergebruikers in het stroomgebied.

Het Placentia-team werkt samen met lokale waterdistricten waarbij ondermeer een werkrelatie met het waterdistrict Yorba Linda wordt opgebouwd en onderhouden. In het district bespreken ze regelmatig gezamenlijke wateruitdagingen, strategieën voor risicobeperking en initiatieven binnen het stroomgebied.

Het Placentia-team heeft meerdere vrijwilligers- en voorlichtingsevenementen gekozen waaraan ze in de toekomst willen deelnemen, waaronder een schoonmaakactie voor een stroomgebied in samenwerking met de Huntington Beach Wetlands Conservancy. Het Huntington Beach Wetlands is een van onze vastgestelde IWRA.

Sinds 2005 ondersteunt het regionale Ecolab Foundation Nonprofit Grant Program, gecoördineerd door de COI-faciliteit, lokale non-profitorganisaties die aansluiten bij de focusgebieden van de Ecolab Foundation: jeugd en onderwijs, burgerlijke en gemeenschapsontwikkeling (basisbehoeften: voedsel, huisvesting, ontwikkeling van de beroepsbevolking), milieu en natuurbehoud, en kunst en cultuur.

In 2023 ging 18% van de toegekende fondsen naar non-profitorganisaties op het gebied van milieu en natuurbehoud, waaronder Orange County Coastkeeper en hun WHALES-programma dat zich richt op praktische milieueducatie voor kansarme scholieren en studenten in Orange County, en Nature for All, dat samenwerkt met vrijwilligers en andere gemeenschapsorganisaties om groene zones met inheemse bomen en planten te onderhouden en zo het lokale milieu te helpen beschermen.  Beide organisaties zijn actief in het gebied en dragen bij aan het behoud en de verbetering van IWRA door middel van vrijwilligerswerk en educatie. Andere subsidies werden verstrekt door belanghebbende groepen zoals de Boys and Girls Clubs, Food Bank of Southern California en Project Scientist.

Ecolab zet als een van de oprichters van de Water Resilience Coalition (WRC) het werk voort. In 2023 trad Ecolab naar voren als Basin Champion voor een van de voorrangsstroomgebieden van de WRC: Californië, waartoe uiteraard het stroomgebied van onze locatie behoort. Als Basin Champion bracht Ecolab bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties bijeen om het California Water Resilience Initiative (CWRI) te lanceren. In lijn met de Water Supply Strategy van Californië is dit initiatief gericht op het ondersteunen en bevorderen van de inspanningen om het verwachte watertekort in de staat te voorkomen door middel van publiek-private partnerschappen. Sinds de lancering in oktober 2023 zijn Ecolab en andere leiders van het initiatief begonnen met het opstellen van een routekaart van projecten met grote impact die behoefte hebben aan investeringen en betrokkenheid van bedrijven bij het verminderen, hergebruiken en aanvullen van water. Het CWRI wil een voorbeeld zijn van hoe bedrijven Californië kunnen helpen de waterdoelstellingen te bereiken. Via dit belangrijke initiatief werkt Ecolab samen met verschillende sectoren aan bevordering van de veerkracht van gemeenschappen, de economie en ecosystemen.

In 2023 heeft de Ecolab Foundation $ 157.000 toegezegd aan een project van het Pacific Institute, in samenwerking met de Bonneville Environmental Foundation, Sensor Industries en andere lokale wateragentschappen en woningcorporaties in Zuid-Californië, om waterverspilling aan te pakken met behulp van een innovatief systeem voor het detecteren van toiletlekkages.

Er werden tussen 2020 en 2024 meerdere wateraanvullingsprojecten gefinancierd en uitgevoerd bij Ecolab die van invloed zijn op het zuidwesten van de Verenigde Staten. Dankzij deze aanvullingsprojecten, zoals het Colorado River Indian Tribes (CRIT) System Conservation Project, kan Ecolab samenwerken met andere belanghebbenden aan vermindering van de impact en ernst van watertekorten in de primaire waterbronnen van ons stroomgebied.

Ecolab is betrokken bij de California Water Action Collaborative (CWAC) en maakt ook deel uit van de werkgroep South Coast (binnen CWAC). Het team van Ecolab neemt deel aan maandelijkse bijeenkomsten om gelijke tred te houden met gedeelde wateruitdagingen en inspanningen in Californië. Ecolab is actief op zoek naar gezamenlijke actieprojecten in de regio die aansluiten bij de bedrijfsdoelstellingen voor wateraanvulling.

Ecolab is lid van een openbare watervoorradengroep in Washington D.C. die pleit voor een watervoorzieningsbeleid met een sterke focus in Californië. Ecolab blijft betrokken bij en gaat door met ondersteunen van het wereldwijde werk van de Alliance for Water Stewardship door het uitdragen van de eigen watermilieubeheerstrategie door middel van sprekersevenementen, AWS-webinars en aanmoedigen van andere grote multinationals om zich bij AWS aan te sluiten.

Naast de lokale inspanningen voor watermilieubeheer versterkt het wereldwijde donatieprogramma van Ecolab, Solutions for Life, de missie van het bedrijf om zoet water te behouden en beschermen via samenwerking en aanvullende projecten met The Nature Conservancy en de Project WET Foundation.


Deze casestudie is gemaakt in overenstemming met de AWS-indicatoren 5.1.1, 5.2.1, 5.3.1. 5.4.1, 5.4.2, 5.5.1, 5.5.2 en 5.5.3. Aanvullende informatie over het AWS-werk op de Placentia-fabriek is op aanvraag beschikbaar.  Neem voor meer informatie contact op via sustainability@ecolab.com.


Gerelateerde succesverhalen

Samenwerken met klanten aan een oplossing voor hun grootste uitdagingen.

Dit is een carrousel. Gebruik de knoppen Volgende en Vorige om er doorheen te navigeren of spring naar een dia via de diastippen.

Geen gerelateerde verhalen gevonden