Samen zorgen voor gezonde omgevingen en veilig voedsel op cruiseschepen in de Middellandse Zee

reception area in a GNV cruise ship

De situatie

GRANDI NAVI VELOCI (GNV) is een grote Italiaanse scheepvaartmaatschappij met activiteiten in de kustvaart en het passagiersvervoer in de Middellandse Zee. Ecolab voorziet deze marktleider al van producten en diensten sinds de tewaterlating van het eerste schip, de Majestic, in 1993. De afgelopen 25 jaar hebben GNV en Ecolab aan een gezamenlijke strategie gewerkt. Daarbij was er continu aandacht voor het beperken van de belasting van het milieu.

Er varen schepen van het bedrijf op 11 internationale en 7 binnenlandse routes tussen Italië (inclusief Sardinië en Sicilië), Tunesië, Marokko, Spanja, Frankrijk, Albanië en Malta.

Bestemmingen zijn: Genua, Civitavecchia, Napels, Palermo, Termini Imerese, Olbia, Porto Torres, Barcelona, Tunis, Tangier, Nador, Sète, Bari, Durrës en Malta.

In 2018 vervoerde GNV meer dan 1,7 miljoen passagiers en 2,4 miljoen lane meters aan vracht.

Hygiëne en voedselveiligheid zijn cruciaal bij het voorkomen van ziekte en door voedsel overgebrachte ziekten aan boord. Met 14 hubs vanwaaruit schepen worden bediend op hun routes, richt Ecolab zich op de cruciale ruimtes op de cruiseschepen van GNV, van de keuken tot de huishouding en de wasserij. Daarnaast helpt Ecolab bij het trainen van bemanningsleden in veiligheid en efficiëntie.

Duurzaamheid is een belangrijk aandachtspunt voor GNV, aangezien het bedrijf zijn ecologische impact continu wil beperken. Dit is de reden dat GNV samenwerkt met Ecolab om alle bedrijfsactiviteiten en procedures aan boord te monitoren, zodat afval kan worden beperkt en middelen optimaal kunnen worden ingezet.

lady with APEX data on her tablet

De oplossing

Samen met GNV ontwikkelde Ecolab een strategie om de aanpak van duurzaamheid aan boord te wijzigen. Hiertoe werd Apex™-technologie geïntroduceerd. Met deze technologie worden niet alleen vaatwasactiviteiten onder controle gehouden door slimme verpakking, maar ook belangrijke meetgegevens bijgehouden voor realtime monitoring en continue verbetering. 

Door het gebruik van Apex met chemicaliën in vaste vorm kon GNV aanzienlijk bezuinigen op het gebruik van water en plastic. Daarnaast leverde het een hoger veiligheidsniveau op door de aanraakveilige en 100 procent morsbestendige technologie.

Wegwerpverpakking beperkt het gebruik van plastic en vergemakkelijkt de dosering. Eventuele problemen kunnen eenvoudig direct worden vastgesteld door rapporten met praktisch uitvoerbare aanbevelingen en realtime waarschuwingen. Deze in-één-keer-schoon-aanpak helpt water te besparen omdat twee keer reinigen niet nodig is. Hierdoor worden ook de kosten beperkt.

Garbage pin with emty plastic bottles and canisters

De resultaten

De continue inzet van GNV en Ecolab heeft er in de loop der jaren voor gezorgd dat:

  • het gebruik van plastic met 50 procent is beperkt door het gebruik van producten in vaste vorm;
  • het water- en energieverbruik met 10 procent werd verlaagd door systemen te monitoren en controleren;
  • de levensuur van serviesgoed met 20 procent werd verlengd door verbeterde procedures voor het plaatsen in rekken en wassen;
  • de bekendheid van de bemanninsleden met optimalisatieprocedures voor veiligheid en verbruik werd verbeterd, waardoor GNV-medewerkers direct actie konden ondernemen in het geval van ernstige problemen.
Bekijk alle verhalen

GERELATEERDE VERHALEN

Lees meer over hoe we met klanten samenwerken om een oplossing te vinden voor hun grootste uitdagingen

Dit is een carrousel. Gebruik de knoppen Volgende en Vorige om er doorheen te navigeren of spring naar een dia via de diastippen.