Verbeterde reinigingsprestaties in pepperonifabriek bij lagere temperaturen

Icon of a pepperoni pizza.

De situatie

Een van onze klanten had een veiligheidsprobleem in zijn pepperonifabriek: het water dat de arbeiders nodig hadden voor hun reinigingsprocessen was heet (145oF / 63oC). Te warm om de veiligheid van hun medewerkers te kunnen garanderen. De klant wilde uitstekende reinigingsprestaties bij lagere watertemperaturen en een snellere start na de reinigingscyclus.

In totaal heeft de fabriek $ 10.460 bespaard en 260 productie-uren per jaar gewonnen.

Water droplet icon.

De oplossing

Het reinigingsteam van de fabriek werkte samen met Ecolab om ons Advantis FC Cleaning-programma te introduceren in die delen van de fabriek waar rauwe ingrediënten worden verwerkt. De fabriek handhaafde de normale droogreinigings-, voorspoel-, schuim- en naspoelprocedures. Daarnaast werd een EPA-geregistreerd ontsmettingsmiddel toegepast en konden tijdens het hele proces lagere watertemperaturen worden gebruikt.

Thermometer icon.

De resultaten

Met behulp van ons Advantis FC-programma kon de pepperonifabriek de reinigingsprestaties verbeteren en tegelijkertijd water met een lagere temperatuur gebruiken. Het leverde veel voordelen op voor de fabriek, zoals:

  • Energiebesparing door water tot een lagere temperatuur te verwarmen
  • Consistente ATP-gegevens van de fabriek
  • Geen gebruik van chloorbooster voor alkalische producten meer

De fabriek startte ook sneller op, waardoor er tijd en energie werd bespaard bij het koelen van 41oF (5oC) naar 50oF (10oC) in plaats van 60oF (15oC) na de reiniging.

Het allerbelangrijkste is dat de klant de veiligheid van de werknemers op de volgende manieren heeft verbeterd:

  • Minder/geen condensatie, waardoor de stilstand voor reiniging verder werd verminderd
  • Verhoogde zichtbaarheid van 1,2 tot 12 meter (4 tot 40 voet) met de mogelijkheid om het aantal spuitincidenten en risico's door vorkheftrucks te verminderen
  • Lagere temperatuur van het water verminderde het verbrandingsgevaar
Save $10,460 Per Year

Geleverde besparingen

De klant heeft één uur per nacht aan productietijd bespaard, wat neerkomt op 260 uur per jaar. Er werd $ 7.400 USD per jaar bespaard aan de rauwe kant* van de fabriek, door te verwarmen tot 120oF (49oC)  in plaats van 145oF (63oC). De fabriek elimineerde de chloorbooster uit het proces en bespaarde zo $ 760 per jaar. Tot slot behaalde de klant een energiebesparing van $ 2.300 per jaar, omdat de ruimte gekoeld werd van 50oF (10oC) naar 41oF (5oC).

In totaal bespaarde de pepperonifabriek met het Advantis FC-programma $ 10.460 USD en 260 productie-uren per jaar.

*De rauwe kant beslaat 1/3 van de fabriek

Bekijk alle verhalen

Gerelateerde verhalen

Bezoekers die dit verhaal hebben gelezen, bekeken ook:

Dit is een carrousel. Gebruik de knoppen Volgende en Vorige om er doorheen te navigeren of spring naar een dia via de diastippen.