ONGEDIERTE OP BIOLOGISCHE WIJZE BESTRIJDEN IN BRAZILIË

waterdropicon

INZICHT

Een internationale klant in Brazilië, werkzaam op het gebied van voedsel- en drankenproducten, wilde een nieuwe lijn snackvoeding laten certificeren als biologisch. Ecolab Pest Elimination werkte al jaren samen met bedrijf. Drie keer per week voerde het er een pesticidebehandeling uit. Om biologische snacks te kunnen produceren, moest het bedrijf de processen aanpassen en komen tot een oplossing die voldeed aan de vereisten voor biologische certificering.

Het bestaande ongediertebestrijdingsproces vereiste dat de productie na elke behandeling 12 uur werd stilgelegd, zodat het water dat in de oplossing werd gebruikt kon verdampen en er grondig kon worden gereinigd. De fabriek zag kansen om niet alleen het productaanbod te verbeteren, maar ook de bedrijfsefficiëntie en de winstgevendheid te verhogen. De nieuwe oplossing voldeed aan alle drie de wensen en leidde tot een toename van de winstgevendheid van 30%.
ecolabservicetruckicon

INNOVATIE

Een servicespecialist van Ecolab Pest Elimination inspecteerde de fabriek en beval structurele verbeteringen en hygiëneoplossingen aan.

Wat Ecolab deed in de fabriek:

  • Het verhoogde het aantal inspecties en plaatste meer feromoon- en lijmvallen. Dit leidde tot een snellere identificatie en vangst van insecten die de fabriek waren binnengedrongen.
  • Schakelde over naar biologische producten. Zo werd er neemolie gebruikt, een in de natuur voorkomende pesticide die wordt gehaald uit de zaden van de neemboom, en diatomiet, een fijn poeder dat wordt gemaakt van minuscule gefossiliseerde algenachtige planten.

Ecolab introduceerde ook het Global Large Fly programma. Dit maakt gebruik van een innovatief outside-in-aanpak die zich richt op het achterhalen van de onderliggende oorzaak voor activiteit van grote vliegen. Bovendien lost het problemen op voordat vliegen het pand binnendringen. Op die manier verlaagt het de voedselveiligheidsrisico's die gepaard gaan met grote vliegen. Het essentiële onderdeel is het Stealth™ Fly Station, een reflecterend apparaat dat vliegen aantrekt voordat ze een pand binnen kunnen komen.

De nieuwe productlijn van de klant werd gecertificeerd als biologisch. Zonder de vereiste stilstand na toepassing van pesticiden, won de fabriek daarnaast één productiedag per maand (24 uur), een productiviteitsverhoging van 3,3%.