Hernieuwbare energie opwekken en duurzaam ondernemen met EDC

Hernieuwbare energie opwekken en duurzaam ondernemen met EDC

Totaal gerealiseerde waarde: $ 3,8 miljoen

Inzichten

Geothermische energie is een duurzame, betrouwbare en hernieuwbare energiebron waarbij warmte uit de gesmolten kern van de aarde wordt gebruikt om elektriciteit te maken door heet water uit diepe ondergrondse bronnen te pompen en daarmee stoom op te wekken. Energy Development Corporation (EDC) in de Filippijnen is 's werelds grootste verticaal geïntegreerde geothermische onderneming met bewezen expertise in het verkennen, benutten en duurzaam opwekken van energie uit stoom. EDC zet zich in voor het bevorderen van duurzaamheid door gebruik te maken van nieuwe technologieën om de ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd de bedrijfsactiviteiten te optimaliseren.

Een van de locaties ervan had te maken met vervuiling door aanslag en corrosie veroorzaakt door minerale afzettingen van silica en ijzersulfide. Zonder ingrijpen zou EDC zijn geconfronteerd met een jaarlijkse daling van 65% van de geothermische opbrengst. Om mogelijke operationele onderbrekingen te voorkomen, moest het bedrijf de aanslag twee keer per jaar handmatig verwijderen tegen kosten van $ 20.000.

geothermal power plant at night

Maatregelen

Nalco Water, de water- en procesbeheerafdeling van Ecolab, implementeerde een kalkremmingsprogramma op basis van laboratoriumsimulaties met behulp van Geomizer™, een digitale modelleringstool van Nalco Water die is ontworpen om het risico van aanslag en corrosie in een fabriek te voorspellen. Geomizer™, de modelleringstool voor geothermische aanslag van Nalco Water, zorgde voor een vermindering van de silica-afzettingen door gebruik te maken van een gepatenteerd silica-remmend programma dat ook hielp bij het dispergeren en beheersen van ijzersulfide.

screenshots from Ecolab geomizer software

Resultaten

Binnen vier maanden leidde het behandelingsprogramma van Nalco Water tot een jaarlijkse afname van 70% in aanslag en hielp het een productiedaling ten gevolge ervan te voorkomen. Het hielp ook de uitvaltijd te verminderen, het gebruik van chemicaliën tot een minimum te beperken en de periode tussen mechanische reinigingen van pijpleidingen te verlengen van twee keer per jaar naar eens in de twee jaar.

"De samenwerking van EDC met Nalco Water en Ecolab brengt de sterke punten van beide teams bijeen, waardoor we de complexe maar waardevolle uitdagingen wat betreft veilige en duurzame geothermische bedrijfsactiviteiten continu konden aangaan."

Erlindo Angcoy, Strategische technologie en innovatie - Subsurface Group/Geothermal Resource, EDC.

Uitgelichte oplossingen

Modelleringssoftware Geomizer™ van Nalco Water

Succesverhalen van klanten

Samenwerking met klanten om een oplossing te vinden voor hun grootste uitdagingen

Dit is een carrousel. Gebruik de knoppen Volgende en Vorige om er doorheen te navigeren of spring naar een dia via de diastippen.

Er werden geen gerelateerde succesverhalen gevonden.