Ecolab KAY Building Exterior

Greensboro-fabriek van Ecolab 
Certificering als toonaangevend in watermilieubeheer

Gepubliceerd oktober 2024

Inzichten

Als wereldleider op het gebied van wateroplossingen en -diensten blijft Ecolab zich inzetten voor een toekomst met meer waterzekerheid door slim waterbeheer, -behoud en -milieubeheer. We streven ernaar om tegen 2030 een netto positieve waterimpact te bereiken door:

  • Verminderen, recyclen en aanvullen van water op operationele locaties. We streven ernaar om de waterimpact van ons bedrijf met 40% per productie-eenheid te verminderen ten opzichte van basisjaar 2018.
  • Het beschermen van lokale stroomgebieden door te werken aan het herstel van meer dan 50% van ons absolute wateronttrekkingsvolume op plaatsen met een hoog risico.
  • Resultaten behalen via de Alliance for Water Stewardship (AWS)-norm door AWS-certificering te behalen voor productielocaties van Ecolab in stroomgebieden met een hoog risico.

De productiefaciliteit van Ecolab in Greensboro, Noord-Carolina is een fabriek met gemengde productie van hoofdzakelijk industriële reinigings- en ontsmettingschemicaliën. De Greensboro-fabriek gebruikt water van de stad Greensboro, die water haalt uit drie locaties: Lake Townsend, Lake Brandt en Lake Higgins. Het water uit deze meren wordt gezuiverd door twee lokale waterzuiveringsinstallaties, de Mitchell Water Treatment Plant en de Townsend Water Treatment Plant, voordat het naar de stad wordt gestuurd en vervolgens naar de fabriek van Ecolab in Greensboro gaat. Het afvalwater van de Greensboro-fabriek wordt ter plaatse geneutraliseerd en dan naar de T.Z. Osborne waterterugwinningsinstallatie gestuurd. De waterterugwinningsinstallatie loost water in de South Buffalo Creek, dat uiteindelijk de Noord-Atlantische Oceaan bereikt.

De Greensboro-fabriek werd aangemerkt als voorrangslocatie voor het behalen van AWS-certificering, het verbeteren van de slimme waterbeheeraanpak van de locatie en het implementeren van innovatieve technologieën om de waterdoelstellingen van bedrijven te bevorderen.

Maatregelen

Om bij te dragen aan de bedrijfswaterdoelstellingen van Ecolab, streeft het lokale team ernaar om het jaarlijkse waterverbruik per ton product met 40% te verminderen van 2018 naar 2030.

De volgende projecten dragen bij aan het verbeteren van de waterbalans van de faciliteit en zijn geïmplementeerd om het totale waterverbruik te verminderen:

  • Implementatie va Water Flow Intelligence: Powered by ECOLAB3D™ om verbeterde watermeting en -bewaking in de hele faciliteit te bieden
  • Installatie van geautomatiseerde kleppen op timers in gebieden met een hoog watergebruik
  • Optimalisatie van het uitspoelen van de extruder om de duur van het automatisch uitspoelen te verkorten
  • Geautomatiseerde kleppen op de transportband om het waterverbruik te verminderen

Resultaten

Dankzij deze acties heeft Greensboro aanzienlijke waterbesparingen gerealiseerd. De verbeteringen die op de locatie zijn doorgevoerd, blijken een nuttige stap voorwaarts te zijn in de lokale operationele activiteiten en in het bevorderen van de duurzaamheidsdoelstellingen van Ecolab.

Uitgelichte oplossingen

Met behulp van oplossingen van Ecolab kan de Greensboro-fabriek waterverbruik verminderen, hergebruiken en recyclen.

AWS Certification Plant Imagery


Om de algehele gezondheid van lokale stroomgebieden te verbeteren en als onderdeel van Ecolab's toewerken naar een positieve impact in 2030, hebben we prioriteit gegeven aan AWS-certificering in hoog-risicostroomgebieden waarin we actief zijn.

Water Governance Icon

Aansturen op
goed water

Sustainable Water Icon

Duurzame waterbalans

Quality Water Icon

Waterkwaliteit
in goede staat

Water Related Areas Icon

Belangrijke watergerelateerde gebieden

Safe Water Icon

Water, rioolwaterzuivering en hygiëne (WASH)

Het traject van watermilieubeheer

Ecolab streeft naar duurzaam watergebruik in de eigen faciliteiten en samenwerking met andere bedrijven op lokaal niveau. In lijn met de toewijding van Ecolab aan een holistische benadering van waterbeheer in al haar productiefaciliteiten, streeft het bedrijf naar de Core Certification for Alliance for Water Stewardship (AWS) versie 2.0 International Water Standard voor de fabriek in Greensboro, North Carolina.

In het omliggende gebied werd een uitgebreide risicobeoordeling uitgevoerd met behulp van inzichten uit Smart Water Navigator van Ecolab en de World Resources Institute (WRI) Aqueduct Atlas om gezamenlijke wateruitdagingen en wateruitdagingen op locatieniveau vast te stellen. ​​​​​​​De implementatie van projecten ter vermindering van waterverbruik krijgt prioriteit op basis van de waarschijnlijkheid van risico's en de impact op belanghebbenden op locatieniveau en in de gemeenschap.

De aanpak van waterbeheer van Ecolab is erop gericht een positieve impact te hebben op onze activiteiten en op de wateruitdagingen in de gemeenschappen waarin we actief zijn. Voor de vestiging in Greensboro en lokale belanghebbenden zijn de grootste watergerelateerde uitdagingen onder meer de zorgen over waterkwaliteit door sediment-, nutriënten- en andere vervuiling, waterschaarste door een toenemende vraag naar water, verlies van biodiversiteit door habitatverlies, fragmentatie, vervuiling en invasieve soorten en overstromingen door klimaatverandering, verstedelijking en verouderende infrastructuur.

Om deze uitdagingen effectief aan te pakken, wordt met krachtig watermilieubeheer gestreefd naar voortdurende verbetering van de duurzame waterbalans en waterkwaliteit op locatie. Onze holistische benadering omvat een focus op belangrijke watergerelateerde gebieden en watersanitatie en -hygiëne (WASH), en onze voortdurende vooruitgang op deze cruciale gebieden hangt af van ons krachtige waterbeheer.  

 

Gebruikmakend van de Ecolab Smart Water Navigator om de voortgang te kwantificeren die is geboekt ten opzichte van de vijf AWS-resultaten, wordt de Greensboro-locatie beschouwd als Water-Smart op de Water Maturity Curve. De Water Maturity Curve illustreert de gekwantificeerde status van de waterstrategie en het waterbeheerplan van een locatie. De plaats van een faciliteit op de curve wordt bepaald door een aantal criteria, waaronder bestuur en strategie, het stellen van doelen, waterbeheerpraktijken en watermilieubeheer. De criteria omvatten principes die consistent zijn met de vijf uitkomsten van het AWS-raamwerk. Beide benadrukken dat sterk waterbeheer voortdurende verbetering en samenwerking binnen en buiten de fabrieksactiviteiten vereist.

Lees meer over de Smart Water Navigator van EcolabLees meer over de watermilieubeheeraanpak van Ecolab
Sustainable Water Icon

Duurzame waterbalans

Netto positief water

Een duurzame waterbalans en een slimme waterbeheeraanpak binnen onze eigen activiteiten zijn een essentieel component in het realiseren van een netto positief waterimpact per lokatie. In lijn met de doelstellingen van de onderneming streeft het lokale team ernaar om het jaarlijkse waterverbruik per ton product van de locatie met 40% te verminderen, van 2018 naar 2030. Het team van Ecolab in de Greensboro-locatie beoordeelt de faciliteit regelmatig op mogelijkheden om het waterverbruik in alle activiteiten te verminderen en zo de doelstellingen van Ecolab in het creeren van 2030 Positieve impact te behalen. De implementatie van projecten ter vermindering van waterverbruik krijgt prioriteit op basis van de waarschijnlijkheid van risico's en de impact op belanghebbenden op locatienieveau en in de gemeenschap. 

Quality Water Icon

Waterkwaliteit

Aanpak van waterkwaliteit

Om voor zowel proceswater als afvalwater een ​​goede waterkwaliteit te behouden, wordt het afvalwater elke zes tot twaalf maanden getest, in overeenstemming met de vergunningseisen. Het regenwater wordt elk kwartaal getest via analytisch onderzoek en visuele inspecties. Daarnaast beschikt de faciliteit over een systeem voor preventie van, controle en maatregelen tegen lekkages (SPCC) dat onder meer bestaat uit informele inspecties van olievaten en bulkopslagtanks die dagelijks door het bedieningspersoneel worden uitgevoerd wanneer de faciliteit operationeel is. Maandelijks worden er formele inspecties uitgevoerd bij de faciliteit met inbegrip van de olieopslagcontainers.

Water Governance Icon

Waterbeheer

Aanpak waterbeheer

Op fabrieksniveau is de afdeling Safety, Health and Environmental (SHE) verantwoordelijk voor de naleving van de afvalwaterregelgeving, waarbij de SHE-manager eindverantwoordelijk is en de fabrieksmanager de verantwoording draagt. De bedrijfsmilieuverantwoordelijke is beschikbaar voor advies over regelgevingsupdates en naleving van afvalwaterrichtlijnen. Informatie over naleving van de waterregelgeving op locatie is op aanvraag beschikbaar, waaronder de noodzakelijke corrigerende maatregelen die door de locatie zijn genomen om toekomstige problemen te voorkomen.

Bovendien worden in het CDP Water Security-rapport van Ecolab eventuele overtredingen en de bijbehorende corrigerende maatregelen bekendgemaakt.

Op ondernemingsniveau wordt het duurzaamheidsteam aangestuurd en geadviseerd door het Sustainability Executive Advisory Team (SEAT), dat bestaat uit de meest ervaren bedrijfs- en divisieleiders van het bedrijf. Bovendien zijn de standpunten van Ecolab in duurzaamheid, watermilieubeheer en -veiligheid en gezondheid en milieu (SHE) geopenbaard en daarmee bindend en richtinggevend bij watergerelateerde problemen en naleving. Het duurzaamheidsstandpunt van Ecolab formaliseert de wereldwijde inzet van Ecolab voor duurzaamheid binnen het bedrijf en de impact ervan op klanten. De positie wat betreft watermileubeheer van Ecolab versterkt Ecolabs wereldwijde toewijding aan verantwoord watermilieubeheer door vaststelling van kansen voor het bedrijf en diens klanten om waterbronnen op een manier te gebruiken die gunstig is voor het bedrijf, de gemeenschap en de natuur. Het SHE-standpunt van Ecolab geeft aan hoe het bedrijf bij alle wereldwijde activiteiten streeft naar uitmuntendheid in praktijken en prestaties die te maken hebben met veiligheid, gezondheid en milieu.

Water Related Areas Icon

Belangrijke watergerelateerde gebieden

Safe Water Icon

Water, sanitatie en hygiëne (WASH)


Collectieve actie

Naast de interne operationele verbeteringen zijn de externe watermilieubeheeractiviteiten van de vestiging van Ecolab in Greensboro ook nog steeds gaande. Gezamenlijke uitdagingen voor de fabriek en relevante lokale belanghebbenden zijn onder meer de zorgen over de waterkwaliteit door vervuiling van sediment, voedingsstoffen en andere stoffen, waterschaarste door een toenemende vraag naar water, verlies van biodiversiteit door verlies van leefgebied, fragmentatie, vervuiling en invasieve soorten en overstromingen door klimaatverandering, verstedelijking en verouderde infrastructuur. Om deze gezamenlijke problemen aan te pakken, is de Greensboro-fabriek begonnen met het ontwikkelen van partnerschappen in de gemeenschap door belanghebbenden te benaderen voor samenwerking met andere watergebruikers in het stroomgebied.

Medewerkers van Ecolab in Greensboro-fabriek blijven zich inzetten voor collectieve actie binnen hun gemeenschap. In 2024 hebben teamleden in de Greensboro-fabriek meer dan 28 uur vrijwilligerswerk gedaan voor organisaties zoals de Conservation Foundation, Pinecroft Sedgefield Fire District Inc, het Out of the Garden Project en de General Green Elementary. Dit werk richtte zich op maatschappelijke en gemeenschapsontwikkeling, jeugdonderwijs in STEM-onderwerpen en milieu- en natuurbehoudswerk om een ​​positieve impact te hebben op de lokale stroomgebieden.

Naast lokale inspanningen op het gebied van watermilieubeheer versterkt Solutions for Life, het wereldwijde schenkingsprogramma van Ecolab, de missie van het bedrijf om zoet water te behouden en beschermen via samenwerking en aanvullende projecten met TNC en het Project WET-fonds.


Deze casestudie is gemaakt in overenstemming met de AWS-indicatoren 5.1.1, 5.2.1, 5.3.1. 5.4.1, 5.4.2, 5.5.1, 5.5.2 en 5.5.3. Aanvullende informatie over het AWS-werk is op aanvraag verkrijgbaar.  Neem voor meer informatie contact met ons op via sustainability@ecolab.com.


Gerelateerde succesverhalen

Samenwerken met klanten aan een oplossing voor hun grootste uitdagingen.

Dit is een carrousel. Gebruik de knoppen Volgende en Vorige om er doorheen te navigeren of spring naar een dia via de diastippen.

Geen gerelateerde verhalen gevonden