Leider in dermatologische cosmetica verlaagt reinigingkosten, water- en energieconsumptie en uitvaltijd met Ecolabs
MCL B Alkaline-detergent


Toepassing: Cleaning in Place

Segment: Persoonlijke verzorging (huidverzorging)

Uitdaging: Optimalisering van de reiniging van apparatuur (lastig te verwijderen crème met TiO2 en siliconen)

Aanbevolen product: MCL B

Situatie

Een multinational en leider op het gebied van dermatologische cosmetica, gevestigd in Frankrijk, zocht een oplossing om de reiniging van zijn procesapparatuur na de productie van een huidverzorgingscrème te optimaliseren. Voor deze lastig te verwijderen crème (water-in-olie, omgekeerde emulsie met titaniumoxide en siliconen) was meer dan 8 uur nodig om de apparatuur terug te brengen naar aanvaardbare reinigingsnormen als het vorige protocol werd gevolgd. Bovendien werd daarbij bijna 14,000 liter water verbruikt.

Zelfs met de lange reinigingstijd en het hoge waterverbruik waren de resultaten, hoewel conform, niet ideaal. De klant zocht een oplossing om hun waterverbruik te beperken en de uitvaltijd te verminderen terwijl ze hun huidige apparatuur zouden kunnen blijven gebruiken.

Oplossing

De technische experts van Ecolab bezochten de locatie om de activiteiten van de klant te beoordelen en vast te stellen waar er mogelijkheden waren om de bedrijfsefficiëntie te verbeteren. Ze ontdekten dat de eerste fase van de huidige reinigingsmethode , die een inweekperiode met een mengsel van grondstoffen inhield, resulteerde in een groot waterverbruik en lange reinigingstijden.

Na dit bezoek heeft Ecolab monsters geanalyseerd en laboratoriumproeven uitgevoerd onder dezelfde omstandigheden als in de fabriek om een optimaal reinigingsmiddel te kunnen vaststellen. Uit de tests bleek dat Ecolab MCL B de ideale oplossing was. Dit alkalische reinigingsproduct is ontwikkeld om gepigmenteerde vervuilingen en mineraalhoudende premixen te verwijderen die vaak in de cosmeticasector worden aangetroffen.

Het leverde superieure dispersie-eigenschappen op in vergelijking met het huidige reinigingsproces van de klant, wat resulteerde in betere reinigingsprestaties voor mineraalhoudende vervuiling en in een korter tijdsbestek.

Het voorgestelde reinigingsproces werd als proefproject ter plaatse toegepast. Deze proef was zeer succesvol aangezien het dezelfde resultaten opleverde als op laboratoriumschaal waren waargenomen. Dit leidde ertoe dat het bedrijf zijn vorige reinigingsproces verving.

Resultaten

Met MCL B was de klant in staat om snel een impact te realiseren door de optimalisatie van de reiniging, wat bijkomende voordelen creëerde.

De klant verlaagde de reinigingskosten alleen al in dit proces met $50,000 per jaar, terwijl het waterverbruik afnam met 114,000 liter per jaar. De daling van de uitvaltijd door de invoering van MCL B heeft 63 uur aan functionele tijd bespaard, wat een extra productie van 10 extra batches per jaar mogelijk maakt.

Ecolab’s MCL B Alkaline Detergent case study statistics.

Ecolab MCL B


Hoogwaardig vloeibaar alkalisch reinigingsproduct om gepigmenteerde vervuilingen in één stap te verwijderen:

Effectief: MCL B is ideaal voor het verwijderen van pigment- en mineraalhoudende vervuilingen, zoals foundations, zonnebrandcrème, gezichtsmaskers en meer.

Geen additieven nodig: MCL B is ontworpen als enkelvoudig reinigingsproduct, is gebruiksvriendelijk en maakt het gebruik van een andere doseerpomp overbodig.

Hoe Ecolab voor meerwaarde zorgt:

Site Surveys Icon

Inspecties ter plaatse

Ecolab biedt bezoeken op locatie door een getraind technisch team om nieuwe of bestaande productie- en reinigingsprocessen te beoordelen.

MEERWAARDE+

 • Technische aanbevelingen worden afgestemd op uw meest relevante doelstellingen en prestatie-indicatoren (veiligheid, waterbesparing, efficiëntie, enz.).
 • Formeel verslag geeft overzicht van mogelijke besparingen
 • Levert implementatiestrategie die verstoringen van de productie tot een minimum beperkt
Lab Studies Icon

Laboratoriumonderzoeken

Ecolab beschikt over een laboratoriumteam dat de vervuilingen kan analyseren, residuen kan identificeren en monsters kan testen.

MEERWAARDE+

 • Zorgt voor een sneller en succesvoller reinigingsadvies
 • Zorgt ervoor dat de chemische oplossing effectief is tegen uw unieke, specifieke vervuilingen
 • Helpt de optimale verdunnings- en implementatieparameters te bepalen
Disinfection Icon

Ontsmetting met chemicaliën vs. water

Ecolab kan helpen bij de implementatie van een gevalideerde strategie om CIP-systemen te reinigen met geregistreerde chemische ontsmettingsmiddelen als alternatief voor water en warmte.

MEERWAARDE+

 • Bespaart water, wat kan helpen om duurzaamheidsdoelstellingen te halen
 • Minder energie en tijd nodig omdat het water niet tot de vereiste temperatuur hoeft te worden verwarmd
Validation Icon

Hulp bij validatie

Ecolab kan helpen bij het complexe validatieproces en de omschakeling door het verstrekken van advies en documentatie.

MEERWAARDE+

 • Begeleiding omvat:
  - Ontwerp en ontwikkeling van reinigingsprocessen
  - Validatie van reinigingsproces
  - Voortdurende verificatie van reinigingsproces
 • Helpt ervoor te zorgen dat het proces in overeenstemming blijft met de verwachtingen van de regelgever en de acceptatiecriteria
Dedicated Team Icon

Speciaal samengesteld team dat zich richt op regelgeving

Ecolab gebruikt expertise uit de sector om inzicht te verschaffen in en advies te geven over de verwachtingen op het gebied van regelgeving, trends en beschikbare hulpmiddelen om te helpen de productveiligheid en -kwaliteit te waarborgen.

MEERWAARDE+

 • Helpt ervoor te zorgen dat de cGMP wordt nageleefd, zodat reiniging en desinfectie voldoen aan de vereisten voor productveiligheid en kwaliteit
 • Validaties helpen implementeren die voldoen aan de verwachtingen van de regelgevende instanties
Customer Training icon

Klantentraining

Het team van Ecolab bestaat uit experts die u helpen bij het implementeren, beheren en handhaven van voorschriften en protocollen op het vlak van kwaliteit en naleving.

MEERWAARDE+

 • Waardevolle best practies en implementatiestrategieën van getrainde experts uit het werkveld en technische experts
 • Verminder de tijd die nodig is voor ondersteuning ter plaatse en procestraining om problemen snel op te lossen
Ecolab expert with a client in a manufacturing plant

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Wilt u weten hoe u in uw fabriek een vergelijkbaar succes kunt behalen? Vraag een gratis adviesgesprek aan om te weten te komen hoe Ecolab Life Sciences u kan helpen de uitvaltijd te verminderen en de productie te verhogen door uw reinigings- en ontsmettingsactiviteiten te optimaliseren.

Gerelateerde succesverhalen

Dit is een carrousel. Gebruik de knoppen Volgende en Vorige om er doorheen te navigeren of spring naar een dia via de diastippen.

Er werden geen gerelateerde succesverhalen gevonden.