AES Andes

Een duurzamere toekomst mogelijk maken met AES Andes

Totaal gerealiseerde waarde: $ 1,4 miljoen

AES Andes logo

Inzichten

AES Andes is een producent en distributeur van elektriciteit, gevestigd in Santiago, Chili. Het bedrijf is een toonaangevende producent in de regio met een gediversifieerde portfolio van waterkracht-, wind-, zonne-, energieopslag-, biomassa-, gas- en kolencentrales.

Het bedrijf zet zich in voor koolstofvrij maken, met duurzaamheidsdoelen zoals het uit de portfolio verwijderd hebben van steenkool tegen 2025, het bereiken van netto nul koolsotfuitstoot uit elektriciteitsverkoop tegen 2040 en netto nul koolsotfuitstoot voor de gehele portfolio tegen 2050.

AES Andes zocht een partner om het chemicaliëngebruik te minimaliseren en de productiviteit te optimaliseren in de thermo-elektrische energiecentrale Andes Ventanas in Puchuncaví, Chili.

Maatregelen

De centrale ondervond problemen met het koelwater van het ketelsysteem, met effect op de betrouwbaarheid, het water- en energieverbruik en de prestaties. De oorzaak was zuurfosfaatcorrosie (APC), waardoor een van de vier productie-eenheden van de centrale moest worden stilgelegd.

De corrosie werd veroorzaakt door cyclische beladingsomstandigheden of herhaalde schommelingen of spanningen in structurele componenten. Daardoor was het moeilijk om de pH en andere chemische variabelen in het koelwater te controleren.

In samenwerking met Nalco Water, het water- en procesmanagmentbedrijf van Ecolab, installeerde AES 3D TRASAR™-technologie.

Door middel van realtime monitoring en geautomatiseerde dosering heeft 3D TRASAR het chemische beheer van de water-stoomcyclus verbeterd om het systeem te repareren en toekomstige stilstanden te helpen voorkomen.

AES Andes

Resultaten

Als gevolg van deze acties heeft de AES Andes Ventanas-centrale flinke besparingen op het gebied van energie, kosten, onderhoud en arbeid gerealiseerd. 3D TRASAR-technologie leidde ook tot aanzienlijke verminderingen van de CO2-uitstoot en tot een efficiënter gebruik van chemicaliën. De acties zijn een nuttige stap voorwaarts gebleken voor de zakelijke en duurzaamheidsdoelstellingen van AES Andes.

"Ecolab leverde de resultaten zoals beloofd. We voelen ons gesteund door het team van Ecolab. Ze verkopen ons niet alleen iets, het is een partnerschap"

Norberto Corredo, Chief Operating Officer, AES Chili

Uitgelichte oplossingen


De resultaten in deze casestudy zijn specifiek voor deze individuele klant en kunnen variëren voor andere klanten op basis van factoren en omstandigheden in hun activiteiten.


Gerelateerde succesverhalen

Samenwerken met klanten aan een oplossing voor hun grootste uitdagingen.

Dit is een carrousel. Gebruik de knoppen Volgende en Vorige om er doorheen te navigeren of spring naar een dia via de diastippen.

Geen gerelateerde verhalen gevonden