De energiebehoefte vormt in heel Europa een nijpend probleem en productiemanagers in fabrieken voor persoonlijke verzorgingsproducten staan onder steeds grotere druk om manieren te vinden waarop ze het huidige productieniveau kunnen handhaven, maar tegelijk ook de vraag naar energie kunnen verlagen.

Als verstandige productiemanagers slimme manieren zoeken om het energieverbruik te beperken, zien ze vaak één gebied dat grote kansen biedt over het hoofd: veranderen hoe procesapparatuur wordt gereinigd en gedesinfecteerd.

 Bij een overstap van thermische naar chemische desinfectie kan de thermische energie die nodig is voor desinfectie worden geëlimineerd. Hoe u dat doet?


Gebruik ten eerste een desinfectiemiddel dat effectief is bij de omgevingstemperatuur. Er is dan geen energie nodig om water te verwarmen tot een temperatuur waarbij kan worden gedesinfecteerd of om stoom te genereren.

Ecolab P3 Oxonia Active

Ecolab p3-oxonia active is een antimicrobieel middel met perazijnzuur dat een brede antimicrobiële werking heeft

  • Bij omgevingstemperatuur te gebruiken oplossing voor desinfectie
  • Geregistreerd desinfectiemiddel
  • Bewezen doeltreffendheid bij lage concentratie tegen bacteriën, gisten en schimmels
  • Op basis van perazijnzuur
  • Uitstekende compatibiliteit met materialen
  • Niet-schuimend, geschikt voor CIP-systemen
  • Uitstekend afspoelbaar

 

Andere manieren om energieverbruik te verlagen:

Totes icon

Kies speciaal ontwikkelde reinigingsmiddelen

Te kiezen voor reinigingsmiddelen die speciaal zijn ontwikkeld voor de cosmeticasector. Dit helpt uw reinigingscycli te optimaliseren en voorkomt het opnieuw reinigen van hardnekkig vuil dat niet oplost bij het gebruik van een standaard reinigingsproduct.

Icon displaying temperature in Celsius

Reinigen bij de juiste temperatuur

Te reinigen bij de juiste temperatuur. Iedere graad telt! Nieuwe reinigingsformules kunnen cosmetische producten, zelfs met hoge pigmentconcentraties, verwijderen bij een lager temperatuurbereik, waardoor minder energie nodig is om tot een actieve temperatuur op te warmen.

Ecolab beschikt over de expertise om u hierbij te helpen!

Onze technische experts en het Research and Development team werken met u samen om ervoor te zorgen dat u de beste reinigingsoplossing krijgt die is geoptimaliseerd voor uw specifieke vervuilingen, productsamenstellingen en productieapparatuur.

Ecolab Life Science Expert with manufacturing plant personnel

Onze technische experts zoeken samen met u de meest efficiënte en kosteneffectieve manier om uw procesapparatuur te reinigen en desinfecteren, en:

  • uw energie- en waterverbruik te verlagen
  • de productie te verhogen door de downtime zoveel mogelijk te beperken
  • De veiligheid van operators verbeteren

Contact opnemen met Ecolab Life Sciences

Bedankt voor uw interesse in onze producten en diensten.

* geeft verplicht veld aan

Door 'Ja' aan te vinken, stemt u ermee in dat Ecolab u via e-mail kan contacteren met promoties, updates en andere informatie. Als u uw klantrelatie wilt voortzetten zonder marketingcommunicatie te ontvangen, kunt u uw gegevens doorgeven zonder dit vakje aan te vinken.

Zorgen over gegevensbescherming? Bekijk ons privacybeleid.