Ecolab CIP Optimization Services

Ecolab CIP-optimalisatieservice

Optimale prestaties van CIP-systemen in de farmaceutische sector zijn de sleutel tot een efficiënte en doeltreffende productie. Hetzelfde geldt voor de manier waarop ze worden gereinigd.

De reinigingstijd is kostbaar. Het betekent dat het systeem stilligt, terwijl er vaak een grote hoeveelheid grondstoffen nodig is, waaronder water, energie en chemische stoffen om de geautomatiseerde processen te laten draaien. Door het gehele proces te optimaliseren, kan de faciliteit de kosten en de reinigingstijd reduceren, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het product.

In elk productieproces is een schone omgeving door het voorkomen van microbiële besmetting of kruisbesmetting van cruciaal belang voor de veiligheid en kwaliteit van uw producten, om zo de risico's in verband met naleving van de regelgeving te beperken.

Daarom is een gevalideerd proces ook absoluut nodig. Een SOP dient de parameters te schetsen voor de vier reinigingsfactoren in een systeem: tijd, mechanische werking, chemische concentratie en temperatuur. Kleine aanpassingen aan een van de vier kan subtiele verbeteringen in de efficiëntie opleveren. Echter door ze samen op een geharmoniseerde manier te beoordelen, kunnen er kansen geïdentificeerd worden en kan er een plan opgesteld worden om écht te profiteren van eventuele efficiëntiewinsten.

Met de experts van Ecolab kunt u die optimalisatie in één keer goed laten verlopen.

 Als onderdeel van onze audit van uw faciliteiten kunnen we de volgende nieuwe kansen aan het licht brengen:

  • Minder verbruik van energie, water en chemische stoffen
  • Kortere reinigingstijden
  • Elimineren van manuele reinigingsinterventies
  • Minder gevolgen voor het milieu
  • Hogere kostenefficiëntie
  • Waarborg voor de naleving van de huidige GMP- en regelgevingsverwachtingen
  • Bescherming van de gezondheid en veiligheid van het personeel


We doen dit door middel van:

CIP Optimization Lab Services

Laboratoriumdiensten

Identificatie van ondergrond en residu en testen van de stalen zorgt voor een snellere en succesvollere aanbeveling.

Onze meerwaarde: Met geavanceerde onderzoeken en testen zorgt ons team ervoor dat de chemie-oplossing volledig doeltreffend is voor uw unieke, specifieke ondergronden, eenvoudig te spoelen en te verwijderen is uit het systeem en met een optimale verdunning werkt.

CIP Optimization Site Surveys

Inspecties ter plaatse

Ons team werkt met u samen om inzicht te krijgen in uw doelstellingen, uw belangrijkste prestatie-indicatoren en het bestaande validatieproces, en beoordeelt alle apparatuur en methoden in het fabricage- en reinigingsproces.

Onze meerwaarde: Onze formele optimaliseringsaanbevelingen zijn afgestemd op uw belangrijkste prestatie-indicatoren (veiligheid, waterbesparing, efficiëntie enz.). Ons rapport bevat een samenvatting van de potentiële besparingen en een implementatiestrategie die de productie zo min mogelijk verstoort.