Ecolab publiceert Groei- en impactrapport 2023, waarin vooruitgang wordt getoond bij het creëren van Positieve impact 2030

21 mei 2024
Nature and water

Door samen met klanten sneller vooruit te gaan, werkt Ecolab aan een positieve toekomst

Ecolab Inc., een wereldwijde leider wat betreft hygiëne- en infectiepreventie, publiceerde vandaag haar Groei- en impactrapport 2023, waarin de prestaties van het bedrijf op het gebied van economie, milieu, maatschappij en bestuur zijn gedocumenteerd en de voortgang in de richting van de visie op het creëren van Positieve impact 2030 wordt getoond.

Al meer dan een eeuw maakt Ecolab gebruik van innovatieve technologie om positieve bedrijfsprestaties en duurzaamheidsresultaten te bereiken, waarmee winstgevende groei voor klanten en de eigen activiteiten wordt gestimuleerd. En ook heden zet Ecolab zich in om een positieve impact te blijven creëren en tegelijkertijd de winstgevendheid te verbeteren.

"Ecolab ziet een toekomst die netto positief is, waarin bedrijven zowel hun bedrijfsresultaten als hun positieve impact op de wereld kunnen laten toenemen," zegt Christophe Beck, Chairman en CEO, Ecolab. 2023 is ons beste jaar tot nu toe en ons nieuwe groei- en impactrapport illustreert hoe samenwerkeng met klanten en partners helpt om een positieve toekomst te creëren."

Ecolab integreert haar inzet voor de gezondheid van mensen, de planeet en bedrijven in al haar aanbod van producten en diensten. Door gebruik van op wetenschap gebaseerde oplossingen, datagestuurde inzichten en dienstverlening van wereldklasse verbetert het bedrijf de eigen activiteiten en creëert het tegelijkertijd gedeelde waarde en positieve resultaten voor klanten.

In 2023 werkte Ecolab samen met klanten om te helpen met:

  • 226 miljard liter water besparen, gelijk aan de drinkwaterbehoefte van 782 miljoen mensen;
  • Voor veilig voedsel voor 1,4 miljard mensen te zorgen;
  • 60 miljard handen te reinigen; en
  • 3,8 miljoen ton uitstoot van broeikasgassen te vermijden.

Terwijl de aanmerkelijkste impact van Ecolab voortkomt uit het samenwerken met klanten, geeft het bedrijf ook het goede voorbeeld in de eigen bedrijfsactiviteiten en gemeenschappen. In 2023 overtrof Ecolab de operationele klimaat- en waterdoelstellingen, boekte flinke vooruitgang bij het terugdringen van broeikasgassenuitstoot en bevordering van watermilieubeheer in het streven naar het bereiken van een netto positieve waterimpact. Andere prestaties zijn:

Het groei- en impactrapport 2023 van Ecolab weerspiegeld de inzet van het bedrijf om Positieve impact 2030 te creëren en bevestigt dat het prioriteren van duurzaamheid een competitief voordeel voor bedrijfsprestaties en een grotere impact kan creëren.

Het groei- en impactrapport kunt u bekijken op https://www.ecolab.com/corporate-responsibility/growth-and-impact-report. Lees meer over Ecolabs Positieve impact 2030 op https://www.ecolab.com/corporate-responsibility/2030-positive-impact.

Over Ecolab

Ecolab (NYSE:ECL), een vertrouwde partner voor miljoenen klanten, is wereldwijd leidend in duurzaamheid en biedt oplossingen en diensten op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie die mensen en levensnoodzakelijke hulpbronnen beschermen. Het op een eeuw aan innovatie voortbouwend Ecolab heeft een jaarlijkse omzet van 15 miljard dollar, meer dan 48.000 medewerkers en activiteiten in meer dan 170 landen over de hele wereld. Ecolab levert uitgebreide, op wetenschap gebaseerde oplossingen, gegevensgestuurde inzichten en service van wereldklasse ter verbetering van voedselveiligheid, behoud van schone en veilige omgevingen en optimalisatie van water- en energieverbruik. Met innovatieve oplossingen verbetert Ecolab de operationele efficiëntie en duurzaamheid voor klanten in de sectoren voeding, gezondheidszorg, levenswetenschappen, horeca en industrie. www.ecolab.com

Volg ons op LinkedIn @Ecolab, Twitter @Ecolab, Instagram @Ecolab_Inc en Facebook @Ecolab.

(ECL-C)

Kyle Kapustka

612-708-4304

MediaRelations@Ecolab.com

Bron: Ecolab Inc.

 

Aanverwant nieuws