Ecolab bereikt 100% hernieuwbare elektriciteit in Europa met afgewerkt ontwikkelingsproject windmolenpark

13 maart 2024
A windfarm in a forest

Inkoopovereenkomst met Low Carbon voor virtuele stroomafname helpt de wereldwijde inkoop van hernieuwbare elektriciteit door Ecolab naar 80% te brengen

Ecolab Inc., wereldleider op het gebied van duurzaamheid met oplossingen en diensten op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie waarbij levensbelangrijke mensen en hulpbronnen beschermd worden, heeft vandaag de succesvolle inkoop aangekondigd van voldoende schone elektriciteit om 100% van zijn Europese activiteiten van stroom te voorzien, dankzij een windmolenparkproject in samenwerking met Low Carbon, het wereldwijde bedrijf voor hernieuwbare energie.

In 2022 sloten Ecolab en Low Carbon een overeenkomst voor de ontwikkeling van het windmolenpark Mörknässkogen aan de westkust van Finland, nabij de stad Vaasa. Nu is het windmolenpark volledig commercieel operationeel en zal de capaciteit van 30 MW jaarlijks ongeveer 100 GWh elektriciteit opwekken. Dat is genoeg om 30.000 huizen van stroom te voorzien en 20.000 ton CO2-uitstoot per jaar te vermijden.

Met de stroom van het windmolenpark dekt Ecolab 100% van de elektriciteit voor al zijn Europese locaties, zijnde 15 grote kantoren, 26 productiefaciliteiten en zeven RD&E-centra. Deze prestatie verhoogt het wereldwijde inkoopniveau van hernieuwbare elektriciteit van het bedrijf naar 80%, wat een aanzienlijke stap is in het traject van Ecolab om tegen 2030 wereldwijd 100% hernieuwbare elektriciteit te bereiken, een belangrijk onderdeel van de impactdoelen van Ecolab voor 2030.

"Wij geloven dat echt duurzame bedrijven zowel hun financiële als ecologische doelstellingen waarmaken", zegt Christophe Beck, voorzitter en CEO van Ecolab. “Met deze mijlpaal in Europa kopen we de hernieuwbare energie die nodig is om onze activiteiten van stroom te voorzien en ons wagenpark elektrisch te maken. Deze inspanningen ondersteunen onze voortdurende groei en ons vermogen om klanten te bedienen, en brengen ons tegelijkertijd dichter bij onze impactdoelen voor 2030 en een positieve 100%-toekomst."

"We zijn verheugd dat het eerste Finse windproject van Low Carbon in gebruik wordt genomen. Het is een belangrijke mijlpaal in ons streven om onze capaciteit van duurzame energie wereldwijd te vergroten", zegt John Isherwood, Managing Director bij Low Carbon. "De stroominkoopovereenkomst voor de duur van 10 jaar met onze Ecolab-partners onderstreept onze gedeelde visie voor een wereld die wordt aangedreven door hernieuwbare energiebronnen en zal een cruciale bijdrage leveren aan de Finse voorziening van schone, veilige energie."

Deze nieuwste mijlpaal op het gebied van hernieuwbare energie bouwt voort op de vooruitgang van Ecolab in Noord-Amerika, waar het bedrijf in 2020 100% hernieuwbare elektriciteit bereikte met de investering uit 2018 in het Mesquite Star-windmolenpark in Texas en investeringen uit 2015 in een zonnepanelentuin voor de lokale gemeenschap in Minnesota.

Nu de elektriciteitsnetten in de belangrijkste markten groener worden, zijn de overeenkomsten van Ecolab in Noord-Amerika en Europa voor virtuele stroomafname goed voor de transitie van het bedrijf naar een elektrisch wagenpark. Ecolab heeft onlangs aangekondigd dat het de inspanningen voor een elektrisch verkoop- en servicewagenpark in Noord-Amerika tegen 2030 zal versnellen.

De stroomafnameovereenkomsten van Ecolab en andere initiatieven zorgen ervoor dat het bedrijf op koers ligt om zijn doelstellingen voor hernieuwbare elektriciteit tegen 2030 te bereiken. Dat is ruim vóór de richtlijnen van RE100, een mondiaal bedrijfsinitiatief waar Ecolab aan deelneemt en dat gericht is op het bereiken van 100% duurzame elektriciteit tegen 2050.

Ga voor meer informatie over de impactdoelen voor 2030 van Ecolab naar ecolab.com/corporate-responsibility/2030-impact-goals Surf voor meer informatie over het engagement van Ecolab voor duurzaam ondernemen naar ecolab.com/corporate-responsibility.

Over Ecolab

Ecolab (NYSE:ECL), een vertrouwde partner voor miljoenen klanten, is wereldwijd leidend in duurzaamheid en biedt oplossingen en diensten op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie die mensen en levensnoodzakelijke hulpbronnen beschermen. Het op een eeuw aan innovatie voortbouwend Ecolab heeft een jaarlijkse omzet van 15 miljard dollar, meer dan 48.000 medewerkers en activiteiten in meer dan 170 landen over de hele wereld. Ecolab levert uitgebreide, op wetenschap gebaseerde oplossingen, gegevensgestuurde inzichten en service van wereldklasse ter verbetering van voedselveiligheid, behoud van schone en veilige omgevingen en optimalisatie van water- en energieverbruik. Met innovatieve oplossingen verbetert Ecolab de operationele efficiëntie en duurzaamheid voor klanten in de sectoren voeding, gezondheidszorg, levenswetenschappen, horeca en industrie.

www.ecolab.com

Volg ons op LinkedIn @Ecolab, Twitter @Ecolab, Instagram @Ecolab_Inc en Facebook @Ecolab.

Over Low Carbon

Low Carbon creëert grootschalige hernieuwbare energie om de klimaatverandering te bestrijden. We bouwen aan een energieneutraal bedrijf dat de planeet voor toekomstige generaties zal beschermen. Dit bepalende doel stimuleert ons om resultaten te boeken voor onze gemeenschappen, investeerders en het milieu. Wij zijn al sinds lange tijd B Corp-gecertificeerd en worden erkend als een gouden standaard vanwege onze impact op het milieu.

We investeren in, ontwikkelen en exploiteren projecten op het gebied van zonne-energie, windenergie, energieopslag en energie uit afval in het Verenigd Koninkrijk, Europa en Noord-Amerika. We dragen bij aan de wereldwijde overstap naar 100% hernieuwbare energie door tegen 2030 20 GW aan nieuwe capaciteit te creëren en te exploiteren.

We hebben momenteel over de hele wereld meer dan 8 GW aan nieuwe hernieuwbare energiebronnen in ontwikkeling.

Low Carbon heeft een missie. Samen voorzien we morgen van stroom.

https://www.lowcarbon.com/

(ECL-C)

Kyle Kapustka

651-250-4724

Kyle.Kapustka@Ecolab.com

Bron: Ecolab Inc.

Aanverwant nieuws