McLaren Racing kondigt Ecolab aan als officiële partner van McLaren Formula 1-team

08 februari 2024
McLaren Formula 1 Team and Ecolab logos on a greenery and water background around the McLaren headquarters

Het McLaren Technology Centre in Surrey, Engeland, is waar de nieuwe partner van Ecolab, het McLaren Formule 1 Racing Team is gevestigd.

8 februari 2024

McLaren Racing heeft vandaag aangekondigd dat Ecolab een officiële partner is van het McLaren Formula 1-team voor het seizoen van 2024 en daarna.

Ecolab, een mondiale leider in oplossingen op gebied van water, hygiëne en infectiepreventie, zal McLaren steunen in zijn duurzaamheidsmissie en activiteiten gericht op het bereiken van netto nul uitstoot.

De meerjarige samenwerking met Ecolab ondersteunt de ontwikkeling van een Duurzame Vliegtuigbrandstof (SAF)-programma ter versnelling van de algemene strategie van McLaren gericht op het koolstofvrij maken van de logistiek en activiteiten in de Formule 1. De organisaties zullen samenwerken om SAF te integreren in McLaren's streven naar halvering van de uitstoot in 2030 en het bereiken van netto nul uitstoot in 2040.

De branding van Ecolab zal te zien zijn op de teamuitrusting van de McLaren Formule 1-coureurs Lando Norris en Oscar Piastri tijdens het seizoen van 2024.

Zak Brown, CEO, McLaren Racing, verklaarde over de samenwerking:

"We zijn erg blij dat we Ecolab mogen verwelkomen in de McLaren Racing-familie. Deze samenwerking is gestoeld op gezamenlijke doelen. De vroege adoptie van Duurzame Vliegtuigbrandstof is een grote stap voorwaarts in onze inspanningen om positieve klimaatactie te ondernemen. Deze samenwerking zal ons in staat stellen om geloofwaardige opties te onderzoeken voor het verminderen van de uitstoot van onze racelogistiek. Het is ook een signaal aan de luchtvaartsector dat er een behoefte is aan een versnelling van hun decarbonisatieplannen en het vergroten van het aanbod van SAF."

Christophe Beck, Chairman & CEO, Ecolab, merkte op:

"De 48.000 medewerkers van Ecolab in meer dan 170 landen vinden het geweldig om deel uit te maken van een goed presterend team dat resultaten neerzet voor klanten. De samenwerking met McLaren zal ons helpen om onze medewerkers te erkennen voor hun bijdrage aan ons commerciële succes, terwijl we nieuwe manieren creëren om samen te werken aan gezamenlijke doelen op het gebied van technologie, innovatie en duurzaamheid."


Neem voor meer informatie contact op met:

Nigel Glennie, SVP Global Communications, Ecolab
MediaRelations@ecolab.com / +1 651 250 4724
 
Fran Campbell, Communications Executive, McLaren Racing
fran.campbell@mclaren.com / +44 (0) 7442 692 253
 

Over McLaren Racing

McLaren Racing werd opgericht door coureur Bruce McLaren in 1963. Het team nam in 1966 deel aan zijn eerste Formule 1-race. Sindsdien werd McLaren 20 keer wereldkampioen in de Formule 1 en won 183 keer een Formule 1 grand prix, drie keer de Indianapolis 500 en de 24 uur van Le Mans bij de eerste poging.  
 
McLaren Racing neemt deel aan vijf raceseries. Het team neemt deel aan de FIA Formula 1 Wereldkampioenschappen met McLaren F1-coureurs Lando Norris en Oscar Piastri, de NTT INDYCAR SERIES me Arrow McLaren-coureurs Pato O'Ward, Alexander Rossi en David Malukas, de ABB FIA Formula E Wereldkampioenschappen met NEOM McLaren Formula E Team-coureurs Jake Hughes en Sam Bird, en het Extreme E Kampioenschap als het NEOM McLaren Extreme E Team. Het team neemt ook deel aan het F1 Sim Racing Kampioenschap als McLaren Shadow en heeft het constructeurs- en coureurskampioenschap van 2022 gewonnen. 
 
McLaren is een voorvechter voor duurzaamheid in de sport en heeft het UN Sports for Climate Action Commitment ondertekend. Het zet zich in om netto nul te bereiken in 2040 en om een diverse en inclusieve cultuur in de motorsportindustrie te bevorderen. 

Over Ecolab

Ecolab (NYSE:ECL), een vertrouwde partner voor miljoenen klanten, is wereldwijd leidend in duurzaamheid en biedt oplossingen en diensten op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie die mensen en levensnoodzakelijke hulpbronnen beschermen. Het op een eeuw aan innovatie voortbouwend Ecolab heeft een jaarlijkse omzet van 14 miljard dollar, meer dan 48.000 medewerkers en activiteiten in meer dan 170 landen over de hele wereld. Ecolab levert uitgebreide, op wetenschap gebaseerde oplossingen, gegevensgestuurde inzichten en service van wereldklasse ter verbetering van voedselveiligheid, behoud van schone en veilige omgevingen en optimalisatie van water- en energieverbruik. Met innovatieve oplossingen verbetert Ecolab de operationele efficiëntie en duurzaamheid voor klanten in de sectoren voeding, gezondheidszorg, levenswetenschappen, horeca en industrie.

Aanverwant nieuws