IMPACTful Dialogues: Nick Alfano

29 februari 2024

In deze aflevering van de IMPACTful Dialogues podcastserie verwelkomt gastheer Dexter Davis gast Nick Alfano, executive vice president en president van Ecolabs industriële groep.

Deze Black History Month doen we een stap terug om na te denken over hoe ver Ecolab is gekomen met de ontwikkeling en vooruitgang van zijn Employee Resource Groups (ERG's) en de uitdagingen die we nog steeds proberen te overwinnen. EcoEssence, dat is uitgegroeid tot wereldwijd meer dan 1.200 leden, is een schitterend voorbeeld van de positieve impact van onze ERG's en van de voortdurende inzet van Ecolab voor diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit (DE&I).

Om het belang van ERG's te bespreken, ging Dexter Davis, vice-president, Human Resources, Global Diversity, Equity and Inclusion, in gesprek met de nieuwe executive sponsor van EcoEssence, Nick Alfano, executive vice-president en president, Global Industrial voor het eerste IMPACTful Dialogues-interview. In de podcastserie van Ecolab, gepresenteerd door Dexter, verkennen leiders hun ervaringen en leiderschap binnen verschillende markten en functies, geleid door het IMPACTful Dialogues-kader: inclusie, mindfulness, doel, bewustzijn, samenwerking en vertrouwen.

Hier volgen enkele hoogtepunten uit hun gesprek.

Dexter: Hoe is het om in deze nieuwe rol als executive sponsor voor EcoEssence echt de kans te krijgen om met de leiders van het bedrijf te werken, en hoe voel je je over het gaan bekleden van deze rol?

Nick: Ik geloof sterk in de kracht van connectiviteit die ERG's het bedrijf bieden en nadat ik hoorde over EcoEssence en de doelstellingen om carrièremogelijkheden voor zwarte en Afro-Amerikaanse mensen te bevorderen, voelde het voor mij goed. Afgelopen herfst kreeg ik de gelegenheid voor het bijwonen van de Executive Leadership Council, een organisatie die zich inzet voor de bevordering van zwarte leidinggevenden in het bedrijfsleven en ik dacht echt aan EcoEssence en Ecolab als een geweldige voedingsbron hiervoor. En daarom zei ik ja toen jullie mij vroegen om hoofdsponsor van EcoEssence te worden.

Dexter: Nick, je hebt een zeer succesvolle carrière gehad hier bij Ecolab, en je hebt verschillende projecten gehad waarbij je interne barrières moest slechten om teams mogelijk te maken. Hoe heeft die toewijding een impact op je team gehad en je carrière gestimuleerd?

Nick: Ik geloof echt in de missie van dit bedrijf: de juiste dingen doen voor onze klanten en de wereld. Dit wordt mogelijk gemaakt door onze teams wereldwijd. Ik heb in de loop der jaren geleerd dat hoewel we een consistent bedrijfsmodel hebben, dit op verschillende manieren wordt gerealiseerd, afhankelijk van de klanten die we bedienen en de regio's waarin we actief zijn. Dit vereist dus het slechten van barrières en het bieden van diversiteit van ideëen. Ik geloof echt in ideëendiversiteit. Die komt voort uit de diversiteit van onze medewerkers. Ik ben tijdens mijn carrière bij het bedrijf naar meer dan 70 landen gereisd en heb de impact van cultuur, of beter van verschillende culturen, geobserveerd om de klus te klaren. Wat dit betekent is dat we blij moeten zijn met verschillende culturen, diversiteit moeten omarmen en ervoor moeten zorgen dat onze medewerkers dit weerspiegelen. Het is mijn taak om altijd te kijken naar de bedrijfssituatie en naar hoe we de zaken benaderen, om ervoor te zorgen dat we barrières inderdaad slechten en de diversiteit van ideëen brengen waar ik zojuist naar verwees.

​​​​​​​Dexter: ERG's spelen een cruciale rol in ons streven naar het creëren van een diverse en innovatieve werkomgeving. Wat zijn in deze context je visie en plannen om met anderen samen te werken en er echt voor te zorgen dat de toekomst van EcoEssence doorgaat op een pad dat een echte impact heeft op onze ondervertegenwoordigde mensen en ook op onze zwarte en Afro-Amerikaanse medewerkers?

Nick: Vanuit mijn positie heb ik de mogelijkheid om EcoEssence te ondersteunen, zowel vanuit het oogpunt van bijdragen als vanuit marketingoogpunt. We spraken over de behoefte aan marketingcommunicatieondersteuning en andere dingen, zoals IT-ondersteuning die we kunnen doen, zodat het merk EcoEssence het bedrijf kan bereiken en we veel meer mensen kunnen beïnvloeden. Ik denk dat de leiders van de groep fantastisch werk hebben verricht bij het begeleiden van EcoEssence. Het is mijn taak om daar een aanvulling op te zijn.

Dexter: Nick, nu we erover nadenken, heb je in je carrière best vaak de rol van mentor gehad. Waarom is het belangrijk dat leidinggevenden echt die rol als mentor en sponsor vervullen?

Nick: Dat is een goede vraag. Ik haal er veel uit en krijg er veel energie van. Ik ontmoet veel mensen in het bedrijf, en ik praat met veel medewerkers over waar ze staan in hun carrière, waar ze naartoe willen. En ik haal enorm veel voldoening uit het helpen van de volgende generatie leiders in dit bedrijf om dit bedrijf te leiden.

Eerlijk gezegd is het een van de beste onderdelen van mijn werk en ik heb het gevoel dat het, zoals ik al eerder zei, op dit punt in mijn carrière iets is dat ik wil doen.

Luister naar het Storyboard om het volledige IMPACTful Dialogues-gesprek te beluisteren.

Aanverwant nieuws