Ecolabs inzet voor gemeenschaps- en milieubevordering

26 februari 2024
Ecolab associates volunteering during the company’s 100th Anniversary Global Weeks of Service event.

Ecolab zet zich in voor het ondersteunen van programma's en initiatieven die mensen en de natuur beschermen in de gemeenschappen waarin we wonen en werken. Onze medewerkers geven hiervan blijk met duizenden vrijwilligersuren per jaar en tonen daarmee onze missie van het wereldwijd bevorderen van bloeiende ecosystemen en gemeenschappen.

In 2023 hebben Ecolab-medewerkers uit 44 landen en alle niveaus en divisies van het bedrijf 40.000 uur vrijwilligerswerk in hun lokale gemeenschappen gedaan. Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van Ecolab werd in juni een Global Weeks of Service-evenement gehouden, waarbij medewerkers meewerkten aan projecten op het gebied van milieubeheer, zoals het opruimen van parken en stranden, het planten van bomen en andere activiteiten voor het herstel van de openbare ruimte. In Australië, Nieuw-Zeeland en Fiji namen meer dan 200 medewerkers deel aan 10 afvalraapwandelingen, waarbij ze 500 kilo afval verzamelden en 150 bomen plantten.

'De vrijwilligerstijd die onze medewerkers wereldwijd aan hun gemeenschappen besteden heeft een aanzienlijke positieve impact', aldus Kris Taylor, vice-president, Global Community Impact en president, Ecolab Foundation. 'We hebben een cultuur van teruggeven gecultiveerd en het gezamenlijke verschil dat we kunnen maken is exponentieel.'

Soortgelijke inspanningen vonden plaats in Canada, Hongarije, Nederland, Kenia, Mexico, Portugal, Spanje, Zwitserland, de Filippijnen, Italië, Slovenië en verschillende staten in de VS, waaruit de inzet van onze medewerkers blijkt om hun werk en gemeenschappen te verbeteren.

In Mexico-Stad werkte een groep medewerkers aan het behoud van de chinampa-landbouw, een eeuwenoude landbouwtechniek die een cruciale rol speelt bij het behoud van de biodiversiteit in de regio. Hun inspanningen resulteerden in een aanzienlijke groei van de maïsoogst, wat benadrukt dat het werk van onze medewerkers blijvende impact heeft, ook buiten de tijd die ze aan vrijwilligerswerk besteedden.

Buiten de Global Weeks of Service maken Ecolab-vrijwilligers het hele jaar door een verschil. In Mexico plantte een groep meer dan 600 bomen in het El Tepozan Ecotoerismepark in Ajusco, om te helpen bij het herstel van door bosbranden beschadigde gebieden.

We zijn er trots op dat onze medewerkers het welzijn van de mensen en gemeenschappen om hen heen verbeteren en kijken uit naar hun voortdurende bijdragen in 2024.

'We hebben een cultuur van teruggeven gecultiveerd en het gezamenlijke verschil dat we kunnen maken is exponentieel.'

Kris Taylor

Vice-president, Global Community Impact en president, Ecolab Foundation

Aanverwant nieuws