Ecolab benoemt Judson Althoff tot lid van de raad van bestuur.

22 februari 2024
Judson Althoff headshot

De raad van bestuur van Ecolab Inc. heeft Judson Althoff, chief commercial officer van Microsoft, benoemd als bestuurslid van Ecolab met ingang van 21 februari 2024. Judson Althoff zal optreden als onafhankelijk directeur en lid zijn van de Auditcommissie en de Commissie Financiën.

"Judsons internationale leiderschaps-, sales-, zakelijke en bestuurlijke ervaring in hightech maken dat hij onze raad van bestuur uitstekend aanvult. Naarmate we onze investeringen versnellen en ons meer richten op de digitale innovatie die de winstgevende groei van Ecolab op de lange termijn ondersteunt, zullen we profiteren van zijn grondige kennis van kunstmatige intelligentie, cloud computing en het wereldwijde technologielandschap. Wij zijn bijzonder blij dat we hem mogen verwelkomen als lid van het Ecolab-team", verklaarde Christophe Beck, chairman en chief executive officer van Ecolab.

"Ecolab heeft een sterke raad van bestuur die zich richt op het leveren van een consistent rendement voor de aandeelhouders van het bedrijf. Het herzien en vernieuwen van de samenstelling van ons bestuur is voor ons een proritiet. Dit om ervoor te zorgen dat onze leden de meest relevante expertise en ervaring bieden. We zijn verheugd Judson te verwelkomen in de Raad van Bestuur van Ecolab en door de diepgaande commerciële en digitale ervaring die hij meebrengt," zei Dave MacLennan, lead independent director voor de Raad van Bestuur van Ecolab.

"Ik heb met eigen ogen gezien hoe Ecolab zijn klanten helpt hun bedrijfs- en duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken door gebruik te maken van de unieke wereldwijde expertise en digitale technologie van het bedrijf. Ik kijk ernaar uit om met het team samen te werken om nieuwe groeikansen te benutten en Ecolab's succesvolle track record uit te breiden", aldus Judson Althoff.

Judson Althoff (51 jaar) is een ervaren leider met uitgebreide ervaring op gebied van bestuur en technologie. Hij is momenteel executive vice president en chief commercial officer bij Microsoft Corp., waar hij verantwoordelijk is voor de salesstrategie, uitvoering en omzetgroei van de commerciële activiteiten van het bedrijf, die zich uitstrekken over grote ondernemingen, de publieke sector, kleine en middelgrote bedrijven, diensten, ontwikkelaar- en partnergemeenschappen in meer dan 120 regionale en nationale dochterondernemingen wereldwijd. Onder zijn leiding heeft Microsoft een ononderbroken groei in commerciële cloudomzet geboekt en heeft het bedrijf consequent met klanten samengewerkt om nieuwe technologische innovaties te realiseren. Voordat hij in 2013 in dienst trad bij Microsoft bekleedde Judson Althoff senior executive en sales functies bij Oracle en EMC. Hij is afgestudeerd aan het Illinois Institute of Technology waar hij een bachelor of science behaalde (werktuigbouwkunde).

Over Ecolab

Ecolab (NYSE:ECL), een vertrouwde partner voor miljoenen klanten, is wereldwijd leidend in duurzaamheid en biedt oplossingen en diensten op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie die mensen en levensnoodzakelijke hulpbronnen beschermen. Het op een eeuw aan innovatie voortbouwend Ecolab heeft een jaarlijkse omzet van 15 miljard dollar, meer dan 48.000 medewerkers en activiteiten in meer dan 170 landen over de hele wereld. Ecolab levert uitgebreide, op wetenschap gebaseerde oplossingen, gegevensgestuurde inzichten en service van wereldklasse ter verbetering van voedselveiligheid, behoud van schone en veilige omgevingen en optimalisatie van water- en energieverbruik. Met innovatieve oplossingen verbetert Ecolab de operationele efficiëntie en duurzaamheid voor klanten in de sectoren voeding, gezondheidszorg, levenswetenschappen, horeca en industrie.

www.ecolab.com

Volg ons op LinkedIn @Ecolab, Twitter @Ecolab, Instagram @Ecolab_Inc en Facebook @Ecolab.

(ECL-C)

Contactpersonen voor investeerders:

Andrew C. Hedberg

+1 651 250 2185

Cairn Clark

+1 651 250 2291

Contactpersoon voor media:

Nigel Glennie

+1 651 250 2576

MediaRelations@Ecolab.com

Bron: Ecolab Inc.

Aanverwant nieuws