Ecolab staat opnieuw op de CDP A-lijst voor leiderschap op het gebied van water en klimaat

06 februari 2024
Water and CDP 2023 logo

De voortdurende leiderschapspositie van Ecolab weerspiegelt de resultaten van het bedrijf wat betreft goed doen door goed te doen

Ecolab Inc., een mondiale leider op het gebied van duurzaamheid die oplossingen en diensten op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie aanbiedt waarmee mensen en levensnoodzakelijke hulpbronnen worden beschermd, heeft vandaag aangekondigd dat het opnieuw is erkend voor leiderschap op het gebied van bedrijfstransparantie en prestaties betreffende klimaatverandering en waterveiligheid door de mondiale non-profitorganisatie CDP en een plaats op de jaarlijkse 'A-lijst' hiervan veilig heeft gesteld.

Met een A-waardering voor zowel klimaatverandering als waterveiligheid, bevindt Ecolab zich in de 1%-top van meer dan 23.000 beoordeelde bedrijven op grond van gegevens uit CDP's 2023-vragenlijsten over klimaatverandering en waterveiligheid.

Dit markeert het vijfde achtereenvolgende jaar van erkenning door het CDP voor waterveiligheid en het derde achtereenvolgende jaar voor klimaat.

"Ecolab laat zowel ons bedrijf als onze impact op de wereld groeien door de juiste dingen op de juiste manier te doen", zegt Christophe Beck, voorzitter en CEO van Ecolab. "Ons voortdurende leiderschap op het gebied van klimaatverandering en waterveiligheid, zoals blijkt uit onze dubbele 'A'-beoordeling door CDP, laat zien hoe de meer dan 48.000 medewerkers van Ecolab onze missie vervullen om samen met onze klanten de meest vitale hulpbronnen in de wereld te beschermen."

Volledig TCFD-conform beschikt CDP over de grootste milieudatabase ter wereld, en CDP-scores worden op grote schaal gebruikt om investerings- en inkoopbeslissingen te sturen naar een koolstofvrije, duurzame en veerkrachtige economie. In 2023 vroegen meer dan 740 financiële instellingen, met samen meer dan US$ 136 biljoen in activa, bedrijven om via het platform van CDP gegevens te openbaren over milieugevolgen, risico's en mogelijkheden. Een record-brekend aantal van 23.000 bedrijven reageerde.

"Felicitaties aan alle bedrijven op de A-lijst van CDP en voor de bedrijven die in 2023 hun reis naar mileutechnische transparantie begonnen zijn of versneld hebben," zegt Cherry Madera, CEO van CDP. "Alleen door de basis te leggen voor openbaarmaking kunnen bedrijven laten zien dat ze serieus zijn wat betreft de cruciale rol die zij spelen bij het veiligstellen van een netto-nul, natuurpositieve toekomst."

De CDP werkt volgens een gedetailleerde, onafhankelijke methode om deze bedrijven te beoordelen en een score toe te kennen van A tot D, gebaseerd op de mate van openbaarmaking, bewustzijn en beheer van milieurisico's en aangetoonde beste praktijken in verband met leiderschap op milieugebied, zoals het stellen van ambitieuze en zinvolle doelstellingen.

Een volledige lijst van bedrijven die dit jaar de A-lijst van CDP hebben behaald, is hier beschikbaar:

https://www.cdp.net/en/companies/companies-scores


Kyle Kapustka
651-250-4724
MediaRelations@Ecolab.com

Bron: Ecolab Inc.

Over Ecolab

Ecolab (NYSE:ECL), een vertrouwde partner voor miljoenen klanten, is wereldwijd leidend in duurzaamheid en biedt oplossingen en diensten op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie die mensen en levensnoodzakelijke hulpbronnen beschermen. Het op een eeuw aan innovatie voortbouwend Ecolab heeft een jaarlijkse omzet van 14 miljard dollar, meer dan 48.000 medewerkers en activiteiten in meer dan 170 landen over de hele wereld. Ecolab levert uitgebreide, op wetenschap gebaseerde oplossingen, gegevensgestuurde inzichten en service van wereldklasse ter verbetering van voedselveiligheid, behoud van schone en veilige omgevingen en optimalisatie van water- en energieverbruik. Met innovatieve oplossingen verbetert Ecolab de operationele efficiëntie en duurzaamheid voor klanten in de sectoren voeding, gezondheidszorg, levenswetenschappen, horeca en industrie. www.ecolab.com

Volg ons op LinkedIn @Ecolab, Twitter @Ecolab, Instagram @Ecolab_Inc en Facebook @Ecolab.

Over CDP

CDP is een wereldwijde non-profitorganisatie die 's werelds milieu-informatiesysteem voor bedrijven, steden, staten en regio's beheert. Opgericht in 2000 en werkend met meer dan 740 financiële instellingen met meer dan $ 136 aan activa pionierde CDP via kapitaalmarkten en bedrijfsaanbestedingen in het motiveren van bedrijven om hun impact op het milieu bekend te maken en om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, de watervoorraden veilig te stellen en de bossen te beschermen.

Meer dan 24.000 organisaties in de wereld hebben in 2023 gegevens via CDP beschikbaar gesteld, met meer dan 23.000 bedrijven - inclusief beursgenoteerde bedrijven met een waarde van tweederde van de mondiale marktkapitalisatie - en meer dan 1.100 steden, staten en regio's. Volledig TCFD-conform beschikt CDP over de grootste milieudatabase ter wereld, en CDP-scores worden op grote schaal gebruikt om investerings- en inkoopbeslissingen te sturen naar een koolstofvrije, duurzame en veerkrachtige economie. CDP is een van de oprichters van het Science Based Targets-initiatief, We Mean Business Coalition, The Investor Agenda en het Net Zero Asset Managers-initiatief. Bezoek cdp.net of volg ons op @CDP voor meer informatie.

(ECL-C)

 

Aanverwant nieuws