De Global Weeks of Service van 100-jarig jubileum benadrukken Ecolabs inzet om iets terug te doen

28 juni 2023
Ecolab associates volunteering during the 100th Anniversary Global Weeks of Service event and Ecolab’s Community Impact logo.

Over de hele wereld namen teams deel aan vrijwilligerswerk om positief bij te dragen aan hun gemeenschap.

Elk jaar boeken de medewerkers van Ecolab duizenden vrijwilligersuren, wat aantoont dat hun inzet voor het beschermen van wat van levensbelang is niet beperkt blijft tot hun werk. 

Dit jaar, ter ere van het 100-jarig jubileum van Ecolab, hield het bedrijf van 5-15 juni een zogeheten 100th Anniversary Global Weeks of Service om wereldwijd teams te verenigen in een collectieve inspanning om iets terug te doen. Gedurende dit initiatief namen meer dan 750 medewerkers deel aan 35 projecten in 14 landen. 

"Het Weeks of Service-evenement laat zien hoe belangrijk het is dat onze medewerkers een 100 procent positieve impact hebben op mensen en de planeet", aldus Christophe Beck, voorzitter en CEO van Ecolab. "Het is maar een klein voorbeeld van het geweldige werk dat onze teams het hele jaar door doen." 

Veel van het vrijwilligerswerk was gericht op milieubeheer - het schoonmaken van parken, stranden, waterwegen en andere openbare ruimtes, en het toevoegen van planten en bomen. 

Ecolab-teams in Australië, Nieuw-Zeeland en Fiji organiseerden bijvoorbeeld 10 aparte wandelingen in de regio voor het oprapen van afval. Meer dan 200 medewerkers deden mee en ruimden meer dan 500 kilo afval op. Ze hebben ook 150 bomen geplant.

In Minnesota verspreidden medewerkers zich over de Twin Cities om zwerfvuil op te ruimen. Ze hebben ook gewied en hakselhout verspreid en tuinbedden voorbereid en beplant, waarbij ze in hun projecten samenwerkten met Saint Paul Parks and Recreation en de St. Paul Downtown Alliance. Ons team in Naperville, Illinois, werkte samen met de Conservation Foundation om afval op te rapen in een groot park. 

Soortgelijke inspanningen vonden plaats in Indiana, New Jersey, Kenia, Mexico, Zwitserland, de Filipijnen, Italië, Slovenië en elders, waaruit de passie van onze medewerkers blijkt voor het verbeteren van het gebied waarin ze wonen en werken.

Sinds het begin van het jaar hebben Ecolab-teams deelgenomen aan 170 vrijwilligersprojecten, waarbij ze meer dan 12.000 uur verdeeld over 31 landen hebben geboekt. 


Aanverwant nieuws