Ecolab publiceert rapport bedrijfsduurzaamheid 2022, belicht de vooruitgang op weg naar 2030 impactdoelen

30 mei 2023
Nature and water

Ecolab Inc., een wereldwijde leider op het gebied van duurzaamheid die oplossingen en diensten voor water, hygiëne en infectiepreventie biedt die mensen en de hulpbronnen die van vitaal belang zijn voor het leven beschermen, heeft vandaag hun 2022 rapport bedrijfsduurzaamheid uitgebracht, waaruit blijkt hoe het bedrijf de visie bevordert om een 100% positieve toekomst op te bouwen. Het rapport toont de toewijding van Ecolab aan de bescherming van mensen, de planeet en bedrijven en deelt de vooruitgang in de richting van hun 2030 impactdoelen.

"Ecolab is jaar na jaar gefocust gebleven op het leveren van concrete resultaten", aldus Christophe Beck, voorzitter en CEO van Ecolab. "Ons rapport bedrijfsduurzaamheid 2022 laat eens te meer zien hoe we onze doelen bereiken en grote stappen zetten in de richting van onze ambitie om een 100% positieve toekomst op te bouwen." 

Al een eeuw lang heeft Ecolab een nalatenschap van wereldgoed opgebouwd. De successen die worden beschreven in het rapport bedrijfsduurzaamheid 2022 illustreren hoe Ecolab hun missie vandaag voortzet. 

In 2022 hielp Ecolab, in samenwerking met zijn klanten:

  • 219 miljard liter water besparen, gelijk aan de drinkwaterbehoefte van 758 miljoen mensen;
  • Voor veilig voedsel voor 1,4 miljard mensen te zorgen;
  • 57 miljard handen te reinigen; en
  • 3,6 miljoen ton uitstoot van broeikasgassen te vermijden.

Naast de impact van het werk met hun klanten, was Ecolab toonaangevend in hun activiteiten, waar het bedrijf in 2022 het eigen waterimpact bleef verbeteren, de CO2-uitstoot verlaagde, DE&I-verplichtingen nakwam en een cultuur van zorg en veiligheid bevorderde. 

De prestaties 2022 van Ecolab brengen het bedrijf dichter bij het behalen van de 2030 impactdoelen. Tegen 2030 wil Ecolab genoeg water besparen om te voorzien in de drinkwaterbehoefte van 1 miljard mensen, de uitstoot van broeikasgassen met 6 miljoen ton verminderen, kwaliteitsvol en veilig voedsel leveren voor 2 miljard mensen en helpen 1,7 miljoen infecties te voorkomen. 

Door de 2030 impactdoelen te realiseren, kan Ecolab een netto positieve water- en koolstofimpact bereiken. Door met klanten samen te werken om Ecolab-oplossingen en -diensten te implementeren die het water- en energieverbruik verminderen, verwacht Ecolab tegen 2030 het volgende:

  • De positieve waterimpact snel laten groeien door te helpen meer water te besparen op klantlocaties en tegelijkertijd te werken aan het voortdurend minimaliseren van het waterverbruik in Ecolab-activiteiten en door Tier 1-leveranciers; en
  • Behaal een positieve impact op het klimaat door te helpen bij het voorkomen van meer uitstoot op klantlocaties dan die worden gegenereerd door de volledige waardeketen van Ecolab.

De vorderingen van Ecolab bij het behalen van de 2030 impactdoelen weerspiegelen de voortdurende toewijding van het bedrijf om een 100% positieve toekomst op te bouwen.

Ga naar Ecolab.com/CSR om het volledige duurzaamheidsrapport van Ecolab te bekijken. Ga voor meer informatie over de 2030 impactdoelen van Ecolab naar Ecolab.com/corporate-responsibility/2030-impact-goals.

 

"Ons rapport bedrijfsduurzaamheid 2022 laat eens te meer zien hoe we onze doelen bereiken en grote stappen zetten in de richting van onze ambitie om een 100% positieve toekomst op te bouwen."

Christophe Beck

Ecolab's Chairman en CEO 

Over Ecolab

Ecolab (NYSE:ECL), een vertrouwde partner voor miljoenen klanten, is wereldwijd leidend in duurzaamheid en biedt oplossingen en diensten op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie die mensen en levensnoodzakelijke hulpbronnen beschermen. Het op een eeuw aan innovatie voortbouwend Ecolab heeft een jaarlijkse omzet van 14 miljard dollar, meer dan 47.000 medewerkers en activiteiten in meer dan 170 landen over de hele wereld. Ecolab levert uitgebreide, op wetenschap gebaseerde oplossingen, gegevensgestuurde inzichten en service van wereldklasse ter verbetering van voedselveiligheid, behoud van schone en veilige omgevingen en optimalisatie van water- en energieverbruik. Met innovatieve oplossingen verbetert Ecolab de operationele efficiëntie en duurzaamheid voor klanten in de sectoren voeding, gezondheidszorg, levenswetenschappen, horeca en industrie. www.ecolab.com

Volg ons op LinkedIn @Ecolab, Twitter @Ecolab, Instagram @Ecolab_Inc en Facebook @Ecolab.  

Aanverwant nieuws