Ecolabs voorzitter en CEO Christophe Beck en Chief Marketing Officer Gail Peterson verdienen een plek op INvolve's 2023 Empower Role Model List

Erkenning voor zakelijke leiders die de weg vrijmaken voor meer inclusie op de werkplek.

25 mei 2023
Ontvangers van INvolve's 2023 Empower Role Model List, voorzitter en CEO Christophe Beck en Chief Marketing Officer Gail Peterson van Ecolab

Ontvangers van INvolve's 2023 Empower Role Model List, voorzitter en CEO Christophe Beck en Chief Marketing Officer Gail Peterson van Ecolab

INvolve, een organisatie die met bedrijven samenwerkt om positieve en duurzame groei te stimuleren door inclusie, benoemde Christophe Beck, Ecolab-voorzitter en CEO, tot haar 2023 Empower Top 50 Advocates-lijst, en Gail Peterson, chief marketing officer, op de 2023 Empower 100 Executives-lijst. 

De lijsten erkennen zakelijke leiders die de weg vrijmaken voor meer inclusie op de werkplek en die een rechtvaardige werkomgeving creëren voor mensen van kleur. De erkenning toont de gezamenlijke toewijding van Ecolab om een diverse, rechtvaardige en inclusieve omgeving te creëren, waar Beck en Peterson gedurende hun hele ambtstermijn voor hebben gepleit. Deze toewijding aan DR&I stimuleert groei en maakt de weg vrij voor toekomstige kansen voor het bedrijf.

"Ik voel mij nederig vereerd dat ik op deze lijst van invloedrijke leiders sta, vooral omdat de titel van rolmodel een serieuze verantwoordelijkheid is", zei Beck. "Ik geloof echt dat zakelijke leiders die prioriteit geven aan het bouwen van een inclusieve cultuur de voordelen terugzien in de prestaties van hun team. Daarom willen we dat Ecolab een plek is waar mensen zich thuis voelen en gedijen, en waarom we inclusiviteit blijven zien als een belangrijk onderdeel van ons voortdurende zakelijke succes."

Enkele van de door INvolve erkende inspanningen op het gebied van diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie (DR&I) omvatten werknemersgroepen, verbeterde voordelen om medewerkers met unieke behoeften te ondersteunen, en de oprichting van Ecolabs Executive DR&I-raad, een groep senior leiders van Ecolab die pleiten voor en adviseren over de DR&I-strategie van het bedrijf. Ook werd er rekening gehouden met de vorderingen van Ecolab op weg naar de DR&I 2030 impactdoelen. Enkele van die prestaties zijn:  

  • 50%toename van vrouwelijke en BIPOC-managers sinds 2016.
  • 38% van alle nieuwe managers wereldwijd waren vrouwen.
  • 35% van alle nieuwe medewerkers in de VS waren mensen van kleur.
  • 96% stijging van de uitgaven op jaarbasis bij diverse leveranciers.

"Alle personen op deze lijsten pleiten voor inclusie en gebruiken hun expertise en kennis om impactvolle initiatieven en strategische veranderingen binnen hun organisaties te stimuleren", aldus Suki Sandhu OBE, oprichter en CEO van INvolve. "Het is van vitaal belang dat mensen van kleur in wereldwijde organisaties kunnen slagen en succes in hun carrière kunnen behalen, en deze rolmodellen zijn essentiële aanjagers van verandering die barrières voor vooruitgang doorbreken." 

INvolve is een van de organisaties die de DR&I-advocatuur van Ecolab van de afgelopen jaren erkent. Andere onderscheidingen zijn vier opeenvolgende jaren op de Bloomberg Gender-Equality Index en DiversityInc Top 50-lijst, en een topscore op de Disability Equality Index

 

"Het is essentieel voor elke organisatie om doelstellingen op het gebied van diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie vast te stellen. Met trots kan ik zeggen dat we bij Ecolab vorig jaar meer vooruitgang in de richting van onze doelen hebben geboekt dan in de voorgaande drie jaar bij elkaar. Ik kijk uit naar alles wat we hierna kunnen bereiken."

Christophe Beck

Voorzitter en CEO van Ecolab 

Aanverwant nieuws